Financial Controller (Record to Report Specialist)

Functie - omschrijving

Nederlandse Luchtvaart Maatschappij KLM gaat op zoek naar finance - talent & - professionals!

KLM behaalt haar omzet uit 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vrachtvervoer en vliegtuigonderhoud. De daarbij behorende financiële boekhouding wordt voor een groot deel uitgevoerd op het Shared Service Center op Schiphol - Oost (thv Amstelveen - Zuid). Het finance - team maakt zich op voor een volgende professionaliseringsslag en breidt uit met high potential semi - starters en ervaren finance - professionals.

Financial Controller
(Record to report Specialist level 1)

In deze functie beheer je operationeel alle facetten van het record to report (R2R) proces behoud je het overzicht binnen dit gehele proces. Binnen je specialisme ben je verantwoordelijk voor de controle en uitvoering van een breed takenpakket. Je bedient als team meer dan 20 companies voor de KLM thuismarkt, met allen haar specifieke eigenschappen van lease accounting t/m fixed assets of staff - en overhead accounting. Je werkt intensief samen met de (internationale) business units binnen de organisatie en wordt ondersteund door je directe Financial Support - collega’s.

De werkzaamheden bestaan (oa) uit:
  • Zorgdragen voor een correcte, volledige en tijdige aanlevering van maand- kwartaal- en eindejaar cijfers
  • Signalering, rapporteren en corrigeren van onregelmatigheden om de juistheid van de (sub)administraties te borgen in het grootboek
  • Zorgdragen voor een tijdige oplevering van rapportages (oa het balansdossier inclusief de balansspecificaties)
  • Naast de financial accounting, beheer je ook (een deel van) de revenue accounting en intercompany afstemming
  • Je bent één van de aanspreekpunten voor/op de afdeling en initieer / draag je actief bij aan afdeling overschrijdend procesverbetering.


Zo ben je de ideale kandidaat

  • Je bent HBO - financiële richting afgestudeerd
  • Je hebt kennis & werkervaring opgedaan in accounting, incl. (voorbereidend) werk voor de aansluiting naar het grootboek, weet wat balansspecificaties zijn en hoe je die moet opmaken / verwoorden
  • Je bent communicatief vaardig en durft intern op de business en verschillende divisies te stappen om je benodigde informatie te halen of brengen.
  • Je Nederlandse - en Engelse communicatie is (schriftelijk en verbaal) goed
Deze positie biedt binnen KLM oa mogelijkheden om op termijn intern door te stromen naar Senior Financial Accountant (Record to Report Specialist level 2) of Business Analyst.

Wat kun je van ons verwachten?

Een (32-40 uur) baan met uitzicht op vast dienstverband binnen een zeer dynamisch shared service center, waar verandering / procesverbetering aan de orde van de dag is. Je bent onderdeel van een nieuw finance - team. Een werkomgeving waar je oud(er) kunt worden in de functie zelf, binnen de afdeling of elders in de business, zelfs op locatie in het buitenland als je dat wenst. De ontwikkelmogelijkheden bij KLM zijn enorm en worden ook gestimuleerd. Het team is heel divers, van semi - starters tot collega’s die al twintig jaar met plezier bijdragen aan het succes. Een ambitieus, trots en professioneel team, informeel en internationaal!

Het maximale (instroom)salaris ligt op € 4.400 bruto pm, ex secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een 13 e maand, 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. Werklocatie is Schiphol - Oost (en ongeveer 40% a 60% thuiswerken mogelijk). Een bureau met uitzicht op het vliegveld!

Jouw baan? Je CV is van harte welkom! Wil je eerst nog meer weten, mail dan de recruiter: peter@careercontrol.nl . Zien wij ook voldoende mogelijkheden voor je, nemen we binnen maximaal drie dagen contact met je op.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Controller