Order to Cash Medewerker (accounts receivable)

Functie - omschrijving

Nederlandse Luchtvaart Maatschappij KLM gaat op zoek naar finance - talent & - professionals!

KLM behaalt haar omzet uit 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vrachtvervoer en vliegtuigonderhoud. De daarbij behorende financiële boekhouding wordt voor een groot deel uitgevoerd op het Shared Service Center op Schiphol - Oost (thv Amstelveen - Zuid). Het finance - team maakt zich op voor een volgende professionaliseringsslag en breidt uit met high potential semi - starters en ervaren finance - professionals.

Order to Cash Specialist
Met de focus op het Invoice to cash - proces.

Je werkzaamheden bestaan (oa) uit:
  • Veelvuldig telefonisch contact met de debiteuren en intern betrokkenen om achterstallige betalingen te incasseren
  • Boeken van de ontvangsten tegen de juiste facturen
  • Zorgdragen voor een gewenste debiteurenstand en juiste oplossnelheid van mogelijke dispuutzaken
  • Opstellen en analyseren van cash managementrapportages
  • Bewaken van een correcte - en tijdige voortgang van het proces
  • Bijdragen aan / kritisch kijken naar verbetering van de lopende financiële processen binnen het O2C traject vanuit de specialistenrol en / of projectdeelnemer


Diegene die wij zoeken

  • Je bent een HBO - financiële richting afgestudeerde starter. Of je hebt een MBO 4 / HBO financiële richting diploma op zak en hebt al werkervaring in een vergelijkbare financiële ‘backoffice’ rol (zoals bijvoorbeeld Medewerker Facturatie / Billing, Accounts Receivable Medewerker, Credit Controller, Debiteurenadministrateur of Accounting Medewerker)
  • Je bent communicatief vaardig en durft intern op de business en verschillende divisies te stappen om je benodigde informatie te halen of brengen.
  • Je Nederlandse - en Engelse communicatie is (schriftelijk en verbaal) goed
Ervaring binnen accounting is belangrijk; Je moet de financiële kant van de boekhouding begrijpen. Ervaring met het uitvoeren van ‘alleen’ collection calls past niet bij deze rol.

Level 1 & 2 posities:
De posities zijn beschikbaar op level 1 en level 2 niveau. Level 1 vraagt om een kritische blik op procesverbetering binnen je vakgebied, met de nadruk op operationele werkzaamheden. Level 2 vraagt te acteren op een hoger niveau, waarbij je met een helicopterview kansen op procesverbetering signaleert, oppakt, plan bedenkt en uitwerkt/rolt binnen de verschillende divisies. Naast de operationele werkzaamheden, weet je de mensen mee te krijgen in de verbeterprocessen.

Een level 2 positie past vooral goed wanneer je momenteel een positie bekleedt als bijvoorbeeld Accounting Specialist, Assistent Controller, GL Accountant etc en daarbij persoonlijk leiderschap al van nature bezit.

Wij bieden

Een (32-40 uur) baan met uitzicht op vast dienstverband binnen een zeer dynamisch shared service center, waar verandering / procesverbetering aan de orde van de dag is. Je bent onderdeel van een nieuw finance - team. Een werkomgeving waar je oud(er) kunt worden in de functie zelf, binnen de afdeling of elders in de business, zelfs op locatie in het buitenland als je dat wenst. De ontwikkelmogelijkheden bij KLM zijn enorm en worden ook gestimuleerd. Het team is heel divers, van semi - starters tot collega’s die al twintig jaar met plezier bijdragen aan het succes. Een ambitieus, trots en professioneel team, informeel en internationaal!

Afhankelijk van je ervaring, opleiding en level - inschaling ligt het primaire salaris voor deze positie tussen de € 3.500 - € 3.750 (level 1) en € 3.800 - € 4.350 (level 2), ex secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een 13 e maand, 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. Werklocatie is Schiphol - Oost (en ongeveer 40% a 60% thuiswerken mogelijk). Een bureau met uitzicht op het vliegveld!

Jouw baan? Je CV is van harte welkom! Wil je eerst nog meer weten, mail dan de recruiter: peter@careercontrol.nl . Zien wij ook voldoende mogelijkheden voor je, nemen we binnen maximaal drie dagen contact met je op.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Accountant, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Assistent Accountant, Dienstverlening algemeen, Controlling, Noord-Holland, Financieel Medewerker