Auditor/controller

Ben jij een gedreven professional op het gebied van financiële controle en audit? Wil jij jouw expertise inzetten om de financiële gezondheid van de Gemeente Heerde te waarborgen? Dan hebben wij een uitdagende carrièremogelijkheid voor jou!

Gemeente Heerde is op zoek naar een
Auditor/controller
Heerde │ 32-36 uur per week │ per direct | hbo │ Max. € 5.009,-

Als auditor/controller ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de jaarlijkse auditplanning en werk je nauw samen met de externe accountant. Daarnaast heb je een belangrijke adviesrol bij het verbeteren van de gemeentelijke processen. Het is een dynamische functie in een snel veranderende omgeving, mede door ontwikkelingen zoals de komst van de Omgevingswet en de implementatie van de rechtmatigheidsverantwoording door het college.

Naast je werkzaamheden voor de gemeente Heerde voer je ook specifieke interne controlewerkzaamheden uit voor onze Bedrijfsvoeringsorganisatie H2O (hierna: BVO). De BVO voert de automatiseringsprocessen uit voor de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. Je maakt deel uit van de functie-eenheid Interne Controle, waar je samenwerkt met een enthousiast en deskundig team van 4 collega's.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van operational audits en het opzetten van de controle- en beheersmaatregelen;
  • Opstellen van auditrapportages en afstemmen met proceseigenaren en het managementteam;
  • Adviseren van het management bij het analyseren van risicovolle situaties en het doen van verbetervoorstellen;
  • Ontwikkelen van beleids- en beheersinstrumenten op het gebied van betrouwbaarheid, rechtmatigheid en doelmatigheid;
  • Uitvoeren van subsidiecontroles en actieve deelname aan werkgroepen en projecten;
  • Inbrengen van kennis op het gebied van IT-auditing, data-analyse en power BI om de gemeente te ondersteunen bij data gedreven werken. (Natuurlijk bieden we je de kans om een IT-audit opleiding te volgen).


De Interne Controle is een team dat binnen de hele organisatie opereert
Dit team valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer, die zich richt op het organiseren en beheren van informatiestromen. De manager van de afdeling Dienstverlening is tevens de Concern Controller. De taken en verantwoordelijkheden van de Interne Controle zijn vastgelegd in het Interne Controle statuut.

Wat wij van jou vragen

  • Een relevante hbo-opleiding, zoals bedrijfskunde of accountancy;
  • Minimaal 2-3 jaar auditervaring;
  • Kennis van controletechnieken.


Werkgeluk vinden wij heel belangrijk
De gemeente Heerde heeft zo’n 160 medewerkers, verdeeld over 5 afdelingen. Door de kleinschaligheid zijn de lijnen kort, is de onderlinge betrokkenheid groot en de werksfeer goed. We lachen veel en hebben aandacht voor elkaar. Als medewerker krijg je veel zelfstandigheid. Je kunt je eigen werk indelen zoals jij dat wilt. Of dat nu thuis is, op kantoor of elders. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eindresultaat. Maar je leven bestaat niet alleen uit werken. We hebben ook oog voor jouw thuissituatie en levensfase. Samen zoeken we naar maatwerkoplossingen die bij jou passen. Kortom; in Heerde heb je veel zelfstandigheid en een fijne werksfeer.

Bij ons kun je rekenen op een boeiende werkomgeving met verschillende taken
Daarnaast bieden wij een salaris van max. € 5.009,00 bruto per maand op basis van 36 uur (in schaal 10 van de cao gemeenten). We hebben extra voordelen, zoals fruit op het werk, bedrijfsfitness en het Individueel Keuze Budget (17,05%). Wanneer je thuis werkt, helpen wij je graag met de benodigde faciliteiten. Bovendien bieden wij ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling en hebben we een actieve personeelsvereniging.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Rianne van der Veen (Manager Dienstverlening/ Concern Controller). Telefoon: 0578-69 94 94 of via de e-mail: r.vander.veen@heerde.nl. Bereikbaar t/m vrijdag 4 augustus. Of met Areanne van Vemde (intern controller/auditor). Telefoon: 0578-69 94 94 of via de e-mail: A.van.Vemde@heerde.nl. Bereikbaar vanaf dinsdag 8 augustus.

Solliciteren kan via onze sollicitatiepagina
Uiterlijk op 3 september. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 11 september tussen 10:00 en 14:00 uur. Kom jij ons team versterken als auditor/controller? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Auditor, Controlling, Controller, Gelderland, Overheid