Business Controller

Business Controller
Harderwijk, 8 uur per week

Onze voorkeur gaat uit naar een aanstelling in loondienst. Eventueel is een inzet op ZZP-basis bespreekbaar.

In deze functie draag je bij aan 'good governance': continuïteit van onze maatschappelijke dienstverlening en het op effectieve efficiënte wijze afstemmen van onze dienstverlening op de missie en visie van UWOON.

Je bent in dat kader verantwoordelijk voor het kritisch bewaken en toetsen van (voorgenomen) bedrijfsactiviteiten van de organisatie, risicobeheersing en betrouwbaarheid van onze managementinformatie en -rapportage. Je wijst hiervoor RvC en/of bestuur op eventuele omissies en mogelijkheden tot optimalisering.

Je hebt bij ons een autonome positie. Van jou wordt verwacht dat je tegenwicht kan bieden aan partijen waarvan de belangen of strategie om resultaten te behalen strijdig kunnen zijn met het doel van de eigen functie en het lange termijn belang van de organisatie.

De Business controller is betrokken bij alle voorgenomen besluiten met verstrekkende financiële gevolgen. Voorbereidend werk om deze functie te kunnen vervullen wordt uitgevoerd door onze afdeling bedrijfsvoering.

Profiel
Voor de functie is de volgende achtergrond van belang

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Specifieke kennis van controlling, AO/IB en risicomanagement.


Daarnaast heb je kennis van en ben je vaardig in:

 • Planning en control.
 • Verslaglegging en informatievoorziening.
 • Administratieve organisatie.
 • Sturingsmethodieken.
 • Kwaliteitsaudits.


Bij voorkeur heb je al kennis van de organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren die relevant zijn voor onze sector. Je houdt van je vak en doet dit met plezier. Je bent toegankelijk en weet je ideeën en vakkennis helder te communiceren, ook voor niet vakgenoten. Je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zijn uitstekend. Samenwerking is belangrijk voor je en je bent in staat om daarvoor effectieve relaties aan te gaan en te onderhouden. In de functiebeschrijving lees je meer over belangrijke competenties en resultaatgebieden voor deze functie.

Waarom werken bij UWOON?
We bieden je:

 • Bijdragen aan een zinvolle maatschappelijke dienstverlening; we maken betaalbaar en plezierig wonen mogelijk.
 • Een informele en professionele werkomgeving.
 • Een organisatie met een 'menselijke maat'.
 • Een goed salaris. De functie is ingedeeld in schaal L van de cao Woondiensten, minimaal € 4241,- en maximaal € 5580,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur), exclusief 8% vakantietoeslag en exclusief een verwachte structurele salarisaanpassing van 3% per 1 augustus 2018.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: UWOON heeft o.a. regelingen voor vergoeding van woon-werkverkeer en verhuiskosten.


Aanstelling
De functie is voor onbepaalde tijd opgenomen in onze organisatiestructuur. Je dienstverband begint met een aanstelling voor een jaar. Onze intentie is de aanstelling aansluitend voor onbepaalde tijd te verlengen. Gewenste aanvangsdatum van je dienstverband is uiterlijk 1 juli 2018.
Bij een voorgenomen aanstelling maken een referentenonderzoek en de aanvraag van een ‘verklaring omtrent gedrag’ standaard onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.
Onze voorkeur gaat uit naar een aanstelling in loondienst. Eventueel is een inzet op ZZP-basis bespreekbaar.

Wie is UWOON?
We bouwen voortdurend aan een organisatie waarvan huurders zeggen: ‘ik woon zoals ik wil’. Betaalbaar én fijn wonen voor onze doelgroep: daar doen we het voor. Naast onze vastgoedopgave werken we ook nadrukkelijk aan de leefbaarheid in ons werkgebied. Onze kernwaarden zijn: Toekomstbestendig, Verbinden, Verbeteren en Betrouwbaar.

Met bijna 100 collega’s zijn we een overzichtelijke organisatie; we kennen elkaar bij naam en hebben korte overleglijnen. We zijn betrokken bij elkaar en onze klanten. We zijn professioneel, vriendelijk en informeel in de omgang en altijd gericht op het resultaat. Dat resultaat volgt uit hard werken en samenwerking. We zijn behulpzaam en willen meedenken.
Kwaliteit en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We zijn degelijk en wegen ons handelen goed af. We zijn nuchter met een ‘doe maar gewoon’ mentaliteit, maar met steeds meer ruimte voor (jouw) nieuwe ideeën.

We waarderen 'vertrouwen' boven 'controleren': liever maken we in overleg resultaatafspraken met je dan dat we je iets moeten opdragen; liever werken we vanuit 'de bedoeling' dan vanuit gewoonte en voorschriften.

Weet jij 'waarvoor je het doet' en kun je vrijheid van handelen aan? Vind jij het vanzelfsprekend om je te verantwoorden over je functioneren? Wil jij steeds het beste uit jezelf en anderen halen voor onze maatschappelijke opdracht? Dan zien wij je graag in ons team!

Meer informatie en reageren
Wij ontvangen je sollicitatiebrief en curriculum vitae graag zo spoedig mogelijk. Je kunt reageren via het online sollicitatieformulier.

Voor vragen over deze functie kun je bellen met Arnold Bos, Adviseur HRM via telefoonnummer 0341 46 72 79. Meer informatie over UWOON vind je op onze website www.uwoon.nl

Geschikte kandidaten zullen wij 'per omgaande' uitnodigen. Zolang deze vacature op onze website te vinden is, kun je reageren. Je reactie wordt verwerkt door Vacaturepro.nl. Je ontvangt via hen een ontvangstbevestiging en overige correspondentie. .

Acquisitie n.a.v. deze vacaturemelding stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, In overleg, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Business Controller, Flevoland, Gelderland, Financial Controller, Onroerend Goed