Senior Adviseur Planning & Control

Senior Adviseur Planning & Control
Vaste baan, voor 36 uur

Senior adviseur planning & control: complexe projecten en beleidsontwikkelingen van financieel advies voorzien. Jij doorziet de financiële gevolgen en komt met oplossingen.


In een omgeving waar wordt meebewogen met de ontwikkelingen van de financiële wereld, wordt er een beroep gedaan op jouw adviserende kwaliteiten op zowel strategisch als tactisch niveau. Deze kwaliteiten komen tot hun recht bij de inhoudelijk complexe projecten binnen de afdeling waar jij als senior adviseur planning & control maatwerk levert. Dit maatwerk is afhankelijk van de aard van het vraagstuk, de situatie, de ontwikkeling en de behoefte van de afdeling. Je bereidt besluitvorming voor en adviseert op GMT-flappen. Bovendien lever je input voor de P&C-cyclus en ben je het aanspreekpunt voor de directeur van de afdeling/directie en de business controller. Je treedt op als sparringpartner voor het management en op basis van financiële analyses kun je gedegen strategische scenario’s en plannen maken. Ook bij grootschalige plannen, zoals een omvangrijk en ingewikkeld inkoopproces, is jouw financiële expertise en gepaste advies gewenst.

Deze seniorrol binnen ons team kent de volgende verantwoordelijkheden:

 • uitvoeren van complexe financiële analyses.
 • opstellen van meerjarenramingen, scenario-analyses, businesscases en financiële paragrafen van beleidsnota’s.
 • adviseren omtrent bijvoorbeeld allocatiemodellen, sturingsvariabelen, financieringsconstructies, subsidieregelingen, incentives en prikkelstructuur en afrekensystematiek.
 • proactief adviseren van budgethouders over verkregen financiële inzichten.
 • afstemmen met de accountmanager backoffice van Financiën en met de businesscontroller.
 • opstellen van prognoses en het schetsen van financiële scenario’s.

Jouw werkomgeving
Op het moment dat je bij de Gemeente Amsterdam werkzaam bent, doe je dit uiteindelijk voor meer dan 850.000 Amsterdammers en de miljoenen toeristen die onze hoofdstad bezoeken. Met andere woorden: je oefent je vak als senior adviseur planning & control uit voor alle inwoners en bezoekers van Amsterdam. Dit doe je niet alleen; je werkt samen met 14.000 collega’s in onze diverse organisatie.

Jouw afdeling
Binnen de Gemeente Amsterdam is onze afdeling Planning, Control & Advies (PC&A) verantwoordelijk voor het adviseren over financieel beheer, monitoring, sturing, verantwoording en beleidsontwikkeling. Hierbij gaat het om proactieve advisering van en samenwerking met beleidsmedewerkers, projectleiders en uiteraard ook budgethouders. De lijn vraagt om accuraat en deskundig maatwerk dat goed aansluit bij de behoefte en de situatie.

De ruim 180 professionals van de afdeling werken gedeconcentreerd op locatie. Hierdoor zijn zij dichtbij de partners van de directie financiële dienstverlening, dit vanuit de gedachte dat het de samenwerking en de kennis van het werkveld ten goede komt. Onze financieel adviseurs zijn de verbindende schakel tussen de andere onderdelen van de directie financiële dienstverlening, die in de afdeling financiële administratie (FA) en de afdeling Financieel beheer en informatie (FB&I) zijn geplaatst

De afdeling PC&A bedient alle clusters binnen onze gemeente en heeft zo in de volle breedte invloed op het (financiële) beleid van de Gemeente Amsterdam. Tegelijkertijd is het een afdeling die volop in ontwikkeling is, zeker omdat we willen meebewegen met bijvoorbeeld de opkomende digitalisering. De rol van de financial verandert, een financial moet het in zich hebben om een sleutelfiguur te kunnen zijn tussen inhoud en financieel. Dit is een ontwikkeling waar wij ons als afdeling terdege van bewust zijn en waar wij op sturen. We zijn van begin tot eind betrokken: waarbij we meer en meer meedenken aan de voorkant van de diverse processen.

Jouw profiel
Om als senior adviseur planning & control te kunnen excelleren, is een hoge mate van politieke sensitiviteit nodig. Doordat je bekend bent met bestuurlijke verhoudingen, kun je de juiste inschatting maken over de impact van financiële ontwikkelingen. Vanuit jouw overtuiging en kennis werk je toe naar het beoogde resultaat: een transparante financiële administratie en efficiënte processen. Voor de functie van senior adviseur planning & control vragen we bovendien:

 • wo-werk-en-denkniveau.
 • minimaal 3 à 7 jaar ervaring met het:
 • aansturen van complexe financiële projecten in het kader van beleidsrealisatie
 • formuleren van strategische financiële adviezen
 • overleggen op hoger managementniveau in een politiek-bestuurlijke context
 • een sterk analytisch vermogen.

 

Onze arbeidsvoorwaarden
Naast een interessant inhoudelijke functie binnen de Gemeente Amsterdam bieden we:

 • een brutomaandsalaris van minimaal € 4.022 en maximaal € 5.520 (schaal 12 en gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden.
 • pensioenopbouw in het ABP-pensioenfonds.
 • een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • het Individueel Keuzebudget: een vrij besteedbaar budget dat je kan laten uitbetalen of waarmee je extra verlof kunt opnemen.

Jouw sollicitatie
Kun jij de verandering inzetten die nodig is als financial professional? Wil je bovendien meebouwen aan de toekomst van onze hoofdstad? Reageer dan uiterlijk 04-06-2018 onder vermelding van Senior adviseur planning & control – 20180505 via de sollicitatiebutton.

Voor de antwoorden op eventuele inhoudelijke vragen kan je ook contact opnemen met Niels Hagels via ifi@amsterdam.nl of via 06 - 53 88 33 33.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Een referentenonderzoek (pre-employment-screening) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan hier ook deel van uitmaken.

Trefwoorden: vacature Adviseur Planning & Control Amsterdam, Controller, Controlling, Audit, Risk, Finance, Financieel Professional, Noord-Holland

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Audit, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Business Controller, Controller, Noord-Holland