Allround adviseur planning & control

Allround adviseur planning & control
36 uur | Amsterdam


Allround adviseur planning & control: meebouwen aan een gedegen financieel beleid van de Gemeente Amsterdam, met de focus op financiële analyses en rapportages.

Op onze afdeling Financiën bij de Gemeente Amsterdam streven we naar een transparante en betrouwbare financiële administratie en efficiënte processen. In jouw functie als allround adviseur planning & control draag je hieraan bij door financiële cijfers te analyseren en te interpreteren en door financiële toelichtingen te schrijven. Jouw adviezen zijn van elementair belang in onze beleidsvorming. Als inhoudelijk specialist ben je bovendien een onmisbare schakel voor de senior adviseur en de coördinator inzake het analyseren van financiële rapportages. Jouw bevindingen verschaffen je collega’s nieuwe inzichten, zodat er gezamenlijk een transparant financieel beleid wordt gevormd. Ook realiseer je adequaat en ordentelijk financieel beheer door budgethouders te ondersteunen bij administratieve taken en het beheer van de begroting, reserves en voorzieningen, kostenverdeelstaten en projecten. Bovendien kunnen de budgethouders rekenen op jouw adviezen inzake onder andere interne verrekeningen en memoriaalboekingen voor het grootboek. Als het gaat om de Planning & Control-producten zorg je met name voor de totstandkoming ervan. Dit doe je onder andere door formats uit te zetten in de lijn of bij andere (financieel) adviseurs, gegevens uit de backoffice te verwerken, deadlines te bewaken en input te verwerken tot een concept.

Binnen deze allround adviseursrol bestaan jouw verantwoordelijkheden onder andere uit het:

 • leveren van input voor de maandelijkse adviesgesprekken van de senior adviseurs met de businesscontrollers en het management.
 • zelfstandig voeren van adviesgesprekken met budgethouders.
 • adviseren over beleidsbesluiten, projecten en beleidsontwikkelingen en de financiële implicaties ervan.
 • opstellen van realisatiecijfers en prognoses, welke je ook afstemt met de inhoudsdeskundigen.
 • onderhouden van contacten met lijnmanagers, budgethouders en businesscontrollers inzake advies, afstemming en/of informatieverstrekking.

Jouw werkomgeving
Op het moment dat je bij de Gemeente Amsterdam werkzaam bent, doe je dit uiteindelijk voor meer dan 850.000 Amsterdammers en de miljoenen toeristen die onze hoofdstad bezoeken. Met andere woorden: je oefent je vak als allround adviseur planning & control uit voor alle inwoners en bezoekers van Amsterdam. Dit doe je niet alleen; je werkt samen met 15.000 collega’s in onze diverse organisatie.

Jouw afdeling
Binnen de Gemeente Amsterdam is onze afdeling Planning, Control & Advies (PC&A) verantwoordelijk voor het adviseren over financieel beheer, monitoring, sturing, verantwoording en beleidsontwikkeling. Hierbij gaat het om proactieve advisering van en samenwerking met beleidsmedewerkers, projectleiders en uiteraard ook budgethouders. De lijn vraagt om accuraat en deskundig maatwerk dat goed aansluit bij de behoefte en de situatie.

De ruim 180 professionals van de afdeling werken gedeconcentreerd op locatie. Hierdoor zijn zij dichtbij de partners van de directie financiële dienstverlening, dit vanuit de gedachte dat het de samenwerking en de kennis van het werkveld ten goede komt. Onze financieel adviseurs zijn de verbindende schakel tussen de andere onderdelen van de directie financiële dienstverlening, die in de afdeling financiële administratie (FA) en de afdeling Financieel beheer en informatie (FB&I) zijn geplaatst.

De afdeling PC&A bedient alle clusters binnen onze gemeente en heeft zo in de volle breedte invloed op het (financiële) beleid van de Gemeente Amsterdam. Tegelijkertijd is het een afdeling die volop in ontwikkeling is, zeker omdat we willen meebewegen met bijvoorbeeld de opkomende digitalisering. De rol van de financial verandert, een financial moet het in zich hebben om een sleutelfiguur te kunnen zijn tussen inhoud en financieel. Dit is een ontwikkeling waar wij ons als afdeling terdege van bewust zijn en waar wij op sturen. We zijn van begin tot eind betrokken: waarbij we meer en meer meedenken aan de voorkant van de diverse processen.

Jouw profiel
In samenwerking met je collega’s ben je zowel tactisch als strategisch sterk. Je stelt jezelf ondergeschikt aan het teambelang en blijft gefocust op het gezamenlijke resultaat. Bovendien bouw je continu aan je netwerk, zodat je relaties in alle lagen van de organisatie hebt en misschien zelfs daarbuiten. Met het nodige initiatief en je overtuigingskracht bereik je je doelen en bouw je op je eigen wijze mee aan onze stad. Verder vragen we:

 • hbo-werk-en-denkniveau.
 • minimaal 7 jaar ervaring:
 • met het geven van financiële adviezen op tactisch niveau die bepalend zijn geweest voor beleidsvorming
 • met het uitvoeren van financiële (trend)analyses en met het opstellen van financiële overzichten
 • bijvoorbeeld opgedaan in een functie als adviseur PFC of financieel beleidsmedewerker
 • een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, in combinatie met een sterk analytisch vermogen.

 

Onze arbeidsvoorwaarden
Naast een interessant inhoudelijke functie binnen de Gemeente Amsterdam bieden we:

 • een brutomaandsalaris van minimaal € 3.348 en maximaal € 4.859 (schaal 11 en gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden.
 • pensioenopbouw in het ABP-pensioenfonds.
 • een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • het Individueel Keuzebudget: een vrij besteedbaar budget dat je kan laten uitbetalen of waarmee je extra verlof kunt opnemen.
   

Jouw sollicitatie
Kun jij de verandering inzetten die nodig is als financial professional? Wil je bovendien meebouwen aan de toekomst van onze hoofdstad? Reageer dan uiterlijk 04-06-2018 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Voor de antwoorden op eventuele inhoudelijke vragen kan je ook contact opnemen met Niels Hagels via ifi@amsterdam.nl of via 06 - 53 88 33 33.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Een referentenonderzoek (pre-employment-screening) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan hier ook deel van uitmaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Allround adviseur planning & control vacature Amsterdam, Adviseur, Finance, Financieel, Vacature Amsterdam, WO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, HBO+, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Financieel Adviseur