Coördinerend Adviseur Planning & Control

Coördinerend Adviseur Planning & Control
36 uur | Amsterdam


Coördinerend adviseur planning & control: als financieel expert en functioneel leidinggevende draag jij zorg voor de optimale werkverdeling binnen jouw team en zijn complexe adviezen aan jou toevertrouwd.

De ontwikkelingen van de financiële wereld, zoals de opkomende digitalisering vraagt om een verandering van de rol die onze professionals van de afdeling Planning, Control & Advies (PC&A) spelen. Een verandering waar we als gemeente op inspelen. In de functie van coördinator planning & control doe je dit bijvoorbeeld door de juiste balans tussen inhoud en financieel te vinden. Als coördinerend adviseur verdeel je het werk tussen de collega’s op een zodanige manier dat de partner bij de directie optimaal wordt ondersteund. Dankzij deze goede verdeling volgt het juiste financiële advies waarop complexe projecten en strategische beleidsontwikkelingen kunnen worden gebouwd. Met jouw gevoel voor onze organisatie doorzie je snel waar en wat er moet gebeuren. Je coördineert en prioriteert de werkzaamheden van de financieel adviseurs die de rve ondersteunen. Vanuit jouw positie ben je het inhoudelijke klankbord van de financieel adviseurs en treed je op als een sparringpartner die inhoudelijke sturing geeft. Tegelijkertijd bewaak je vanuit je rol als meewerkend voorman bijvoorbeeld ook de kwaliteit van de producten en diensten. Je bewaakt de voortgang van de werkzaamheden, signaleert knelpunten en zoekt naar oplossingen en mogelijkheden.

Binnen deze coördinerende positie bestaan jouw verantwoordelijkheden onder andere uit:

 • adviseren bij complexe financiële projecten.
 • leidinggeven in projecten die onder de afdeling Financiën vallen.
 • signaleren en/of escaleren van financiële ontwikkelingen.
 • uitvoeren van complexe financiële analyses.
 • onderhouden van contact met directeuren, budgethouders, businesscontrollers, stadsdeelcontrollers, lijnmanagers en andere collega’s van Financiën.
 • stellen van prioriteiten binnen het subteam.

 

Jouw werkomgeving
Op het moment dat je bij de Gemeente Amsterdam werkzaam bent, doe je dit uiteindelijk voor meer dan 850.000 Amsterdammers en de miljoenen toeristen die onze hoofdstad bezoeken. Met andere woorden: je oefent je vak als allround adviseur planning & control uit voor alle inwoners en bezoekers van Amsterdam. Dit doe je niet alleen; je werkt samen met 14.000 collega’s in onze diverse organisatie.

Jouw afdeling
Binnen de Gemeente Amsterdam is onze afdeling Planning, Control & Advies (PC&A) verantwoordelijk voor het adviseren over financieel beheer, monitoring, sturing, verantwoording en beleidsontwikkeling. Hierbij gaat het om proactieve advisering van en samenwerking met beleidsmedewerkers, projectleiders en uiteraard ook budgethouders. De lijn vraagt om accuraat en deskundig maatwerk dat goed aansluit bij de behoefte en de situatie.

De ruim 180 professionals van de afdeling werken gedeconcentreerd op locatie. Hierdoor zijn zij dicht bij de partners van de directie financiële dienstverlening, dit vanuit de gedachte dat het de samenwerking en de kennis van het werkveld ten goede komt. Onze financieel adviseurs zijn de verbindende schakel tussen de andere onderdelen van de directie financiële dienstverlening, die in de afdeling financiële administratie (FA) en de afdeling Financieel Beheer en Informatie (FB&I) zijn geplaatst.

De afdeling PC&A bedient alle clusters binnen onze gemeente en heeft zo in de volle breedte invloed op het (financiële) beleid van de Gemeente Amsterdam. Tegelijkertijd is het een afdeling die volop in ontwikkeling is, zeker omdat we willen meebewegen met bijvoorbeeld de opkomende digitalisering. De rol van de financial verandert, een financial moet het in zich hebben om een sleutelfiguur te kunnen zijn tussen inhoud en financieel. Dit is een ontwikkeling waar wij ons als afdeling terdege van bewust zijn en waar wij op sturen. We zijn van begin tot eind betrokken: waarbij we meer en meer meedenken aan de voorkant van de diverse processen.

Jouw profiel
Als coördinerend adviseur planning & control zet je de lijnen uit en ben je je als inhoudelijk expert bewust van de omgeving waarin je werkt. Jij herkent maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en doorziet direct waar deze jouw werkveld raken. Je bevordert de samenwerking tussen collega’s en stimuleert innovatie binnen je werkomgeving. Voor de functie van coördinerend adviseur planning & control vragen we verder:

 • wo-werk- en -denkniveau.
 • circa 3 à 7 jaar leidinggevende ervaring waarbij je een team met financieel adviseurs aanstuurde.
 • minimaal 3 à 7 jaar ervaring met het:
 • aansturen van complexe projecten in het kader van beleidsrealisatie
 • formuleren van strategische financiële adviezen
 • overleggen op hoger managementniveau in een politiek-bestuurlijke context
 • een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, in combinatie met een sterk analytisch vermogen.

 

Onze arbeidsvoorwaarden
Naast een interessant inhoudelijke, coördinerende functie binnen de Gemeente Amsterdam bieden we:

 • een brutomaandsalaris van minimaal € 4.022 en maximaal € 5.520 (schaal 12 en gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden.
 • pensioenopbouw in het ABP-pensioenfonds.
 • een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • het Individueel Keuzebudget: een vrij besteedbaar budget dat je kan laten uitbetalen of waarmee je extra verlof kunt opnemen.

 

Jouw sollicitatie
Kun jij de verandering inzetten die nodig is als financial professional? Wil je bovendien meebouwen aan de toekomst van onze hoofdstad? Reageer dan uiterlijk 04-06-2018 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Voor de antwoorden op eventuele inhoudelijke vragen kan je ook contact opnemen met Niels Hagels via ifi@amsterdam.nl of via 06 - 53 88 33 33.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Een referentenonderzoek (pre-employment-screening) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan hier ook deel van uitmaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Coördinerend adviseur planning & control Vacature Amsterdam, Adviseur, Planning, Control, Finance, Financieel

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Financieel Adviseur