Budgetbeheerder

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is de uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomen en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Vanuit het stadshuis in Nieuwegein werken we hard aan de doorontwikkeling van onze jonge organisatie. Daarvoor hebben we mensen nodig die gedreven en toegewijd zijn en de handen uit de mouwen steken. WIL biedt je volop mogelijkheden om daarbij ook jezelf verder te ontwikkelen. In onze dienstverlening stellen wij de klant centraal.

Ter versterking van de afdeling Inkomensondersteuning, team Schuldhulpverlening zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige:

Budgetbeheerder
32 uur per week

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot meedoen in deze maatschappij. Want wie meedoet, kan gericht vooruit. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben. WIL begeleidt mensen naar werk, geeft inkomensondersteuning, voert minimaregelingen uit en biedt schuldhulpverlening aan inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Door mensen te helpen naar vermogen mee te doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering is geen blijvende oplossing, maar soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Wij zetten erop in om mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.

Wat houdt deze functie in?
Als budgetbeheerder voer je administratieve werkzaamheden uit rondom de financiën van klanten binnen de Schuldhulpverlening. Hierover heb je contact met de klanten en onderhoud je korte lijnen met de consulenten Schuldhulpverlening en medewerkers administratie Schuldhulpverlening. Je werkt mee aan het stabiliseren van de financiële situatie van onze klanten en je wilt onze klanten hiermee begeleiden. Af en toe heb je contact met andere hulpverleners die betrokken zijn bij de klant en met organisaties waarmee de klant een financiële verplichting is aangegaan.

Deze functie is nieuw en zal verder worden vormgegeven.

Werkzaamheden
Je voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Inkomens beheren van klanten.
  • Vragen van klanten beantwoorden per mail, per telefoon of in een persoonlijk gesprek.
  • Je bent verantwoordelijk voor het betalingsverkeer en je voert dit uit.
  • In overleg met de klant budgetplannen opstellen en betalingsregelingen treffen.
  • De klant helpen bij het inzichtelijk krijgen van inkomsten en uitgaven. Waar nodig adviseer je de klant bij het doen van uitgaven.
  • Knelpunten signaleren in het budget en oplossingen bedenken.
  • Budgetbegeleiding bieden aan de klant en deze coachen op weg naar zelfredzaamheid.


Wie zoeken wij?
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 op financieel en sociaal gebied. Daarbij heb je minimaal 3 jaar werkervaring als budgetbeheerder Schuldhulpverlening. Je bent computervaardig en hebt ervaring met Excel. Je kunt snel schakelen tussen verschillende taken en systemen. In het regelmatige contact met de klant heb je gevoel voor het verhaal achter het probleem en heb je begrip voor deze kwetsbare doelgroep. Je bent resultaatgericht en handelt vanuit 'wat het beste is' voor de situatie van de klant. Integriteit en discretie zijn belangrijke waarden in jouw werkhouding.

Wat bieden we?
Een uitdagende baan in een team wat volop in ontwikkeling is. Uiteraard zijn je arbeidsvoorwaarden conform CAR-UWO. De functiebeschrijving is nog in ontwikkeling en is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 8. Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijke verlofdagen in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Je bepaalt zelf waaraan je het IKB besteedt.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 15 mei jouw cv en motivatiebrief naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl o.v.v. ‘budgetbeheerder Schuldhulpverlening’.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Petra Schellekens, senior consulent Schuldhulpverlening, op 030 - 7022 300. Heb je een vraag over de procedure, neem dan contact op Dominique Roost, HR-adviseur, via 030 - 7022 373. Mailen kan ook naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl of kijk op www.wil-lekstroom.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, MBO, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid