Coördinator Planning & Control

De organisatie
De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut!

Bij gemeente Dronten werken we vanuit een gemeenschappelijke visie volgens de 4 V´s: Vertrouwen, Vakmanschap, Verbinding en Vernieuwingskracht.
De gemeente Dronten is opgedeeld in drie vakgebieden, namelijk Ruimtelijk Domein & Dienstverlening, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. (zie ook: www.dronten.nl).

Het Team
Team Financiën, Planning & Control (FPC) is onderdeel van het vakgebied Bedrijfsvoering. Binnen het team FPC zijn de clusters financiële administratie en control actief. Binnen het cluster control zijn vijf financieel adviseurs werkzaam ter ondersteuning van de teams. Verder is in het cluster control het financieel beleid en de coördinatie van de planning & control gepositioneerd.
In verband met vertrek van de huidige coördinator, zijn wij op zoek naar een ambitieuze en energieke:

Coördinator Planning & Control, team FPC
32-34 uur per week / schaal 10A (maximaal € 4541 bij 36 uur)
In eerste instantie bij wijze van proef van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.


De functie
Je coördineert de totstandkoming van alle Planning & Control-documenten (Kadernota, Begroting, Jaarstukken, voortgangsrapportages). Het stroomlijnen van deze processen vindt plaats door middel van het softwarepakket LIAS.

Je ontwikkelt samen met de andere collega’s financieel beleid voor de gemeente Dronten. Verder bereken je de algemene uitkering van het gemeentefonds aan de hand van de circulaires.

Deze functie vraagt naast vakbekwaamheden ook om een aantal andere vaardigheden: bestuurssensitiviteit, coöperatief gedrag, stressbestendigheid en verder ben je kritisch op je eigen handelen.

Het profiel
Competenties
Specifiek voor deze functie is de competentie samenwerken van belang: Samen met de andere teamleden richt je de activiteiten op het gemeenschappelijk doel, namelijk het team FPC verder professionaliseren. Je stelt het gezamenlijke resultaat op de eerste plaats en zet je daarvoor in. Je weet van aanpakken, je hebt een positieve instelling en verder denk je in oplossingen en bent ijzersterk in communicatie.

Functie-eisen

  • Voor deze functie is een hbo werk- en denkniveau vereist, aangevuld met een (post) hbo-opleiding op het financiële vakgebied; zoals bedrijfseconomie, accountancy, of bestuurskunde.
  • Je bent uitstekend bekend met het BBV (Besluit Begroten en Verantwoorden Gemeenten en Provincies) en je hebt een brede specialistische kennis van financiële beleidsvelden binnen de (gemeentelijke) overheid.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring (adviserend, beleidsmatig en projectmatig). Aanvullend is ervaring en affiniteit met gedigitaliseerde gegevensverwerking met Key2Financiën en LIAS een pre.
  • Je hebt ruime ervaring met het opstellen van begrotingen, rapportages en financiële doorrekeningen, bij voorkeur binnen een gemeente.
  • Je bent in staat om de functie, inclusief communicatie en verantwoording, volledig zelfstandig uit te voeren.


Interesse? Voor meer informatie kun je terecht bij:
Functie-inhoudelijk:
- Agnes van Olffen, teamleider FPC (0321) 388 920

Procedureel:
- Evelien Veeningen, HRM-adviseur (0321) 388 308

Enthousiast?
Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier. De gesprekken zijn gepland op maandag 28 mei 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Accountant, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Corporate Finance, Financiele Administratie, Flevoland, Gelderland, Financial Controller, Overijssel, Overheid