Financieel Directeur met ambitie voor algemeen management

Vanwege de groei van de onderneming en van de activiteiten is deze retail onderneming op zoek naar een financieel directeur die verantwoordelijk wordt voor het management van beide bedrijfsonderdelen (Retail en Vastgoed). Wat inhoud operatie, commercie en HR. Vanuit de centrale rol van de financieel directeur binnen de onderneming ben je een belangrijke sparring partner voor de directeur Retail, directeur Vastgoed en de aandeelhouders.

Als financieel directeur ben je verantwoordelijk voor de oplevering van de periode- en jaarcijfers en alle onderliggende werkzaamheden die in het verlengde daarvan liggen.

Taken en verantwoordelijkheden: Als financieel directeur ben je verantwoordelijk voor: • Uitvoeren van beleid en strategie; • Financiële risico’s identificeren en tijdig aanpakken; • De behaalde resultaten analyseren en op basis daarvan veranderingen doorvoeren; • Financiële rapportages en presenteren aan relevante stakeholders; • Finance 2 FTE (direct), Operatie 5FTE en HR 3FTE (indirect); • De kosten van het bedrijf optimaliseren, zonder daarbij de productiviteit te verliezen.

Je hebt financiële kennis en ervaring in retail en vastgoed. Je hebt strategisch inzicht en kunt fungeren als een volwaardig sparring partner voor onze directeur Retail en directeur Vastgoed.Als financieel directeur ben je in staat om, vanuit een open communicatiestijl en kritische houding, de interne processen en financiële vastleggingen te bewaken en je team aan te sturen. Van daaruit rapporteer je de resultaten aan de directeur Retail en de aandeelhouders en draag je bij aan de continuïteit van de onderneming. Met je scherpe analytische instelling, ben je in staat mogelijke pijnpunten en/of kansen op te sporen.

Verder heb jij: • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in finance (bij voorkeur RC, RA of AA titel); • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in een financieel managementpositie; • Kennis van interne controle en risicomanagement; • Kennis van de fiscale aspecten van btw, overdrachtsbelasting en vennootschapsbelasting; • Hoge productiviteit en je bent in staat je staande te houden binnen een uitdagende, dynamische werkomgeving en een verbindende factor te zijn in het team; • Communicatief en sociaal sterk, gekoppeld aan doortastend en natuurlijk leiderschap; • Goede planner en organisator, kan effectief delegeren en verliest zich niet in de details

Naast een zeer uitdagende baan met uitstekende doorgroeikansen bieden we je en vast salaris van tussen de 100.000 en 120.000 bruto per jaar met auto van de zaak en passen de bonusregeling.

Hoe nu verder? Binnen vier werkdagen laten wij je weten of je in aanmerking komt voor de positie. We plannen een kennismakingsgesprek in, digitaal of live. In dit gesprek informeren we jou zo volledig mogelijk over de vacature, het bedrijf en het vervolg van de procedure. In overleg met jou introduceren we je bij onze opdrachtgever om je vervolgens te blijven begeleiden in het sollicitatieproces. De Independent Recruiters Groep beschikt over een groot team met gespecialiseerde recruiters. Iedere recruiter heeft een zeer sterke focus op zijn eigen vakgebied. Hierdoor zijn zij de ideale sparringpartner voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, Audit, Detachering, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Banken, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Randstad, Horeca, Controller, Financial Controller, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Heel Nederland