Planeconoom gebiedsontwikkeling

"Jij vindt het leuk om over de grenzen van je eigen discipline heen te kijken en anderen de financiële impact uit te leggen." Voor ons team in het domein ruimtelijke ontwikkeling zoeken wij een enthousiaste:

Planeconoom gebiedsontwikkeling
Rijswijk, 32-36 uur


Wat ga je doen?
In deze brede en belangrijke baan binnen team Ruimte ga je zelfstandige adviezen geven op strategische financieel gebied, bij complexe gebiedsontwikkelingen en projecten. Je bent een onmisbare schakel voor onze gemeente als vraagbaak op het gebied van financiële aangelegenheden in de breedste zin van het woord.

Jouw kennis zal je zowel intern als extern gaan delen. Je gaat het college van B&W en de gemeenteraad over financiële aspecten van opgaven, projecten en gebiedsontwikkelingen adviseren. Extern voer je overleggen en onderhandelingen met diverse partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (semi-) overheden en vooral een diversiteit aan marktpartijen.

Verder stel jij als planeconoom grondexploitaties en kostenramingen op en voer je residuele grondprijsberekeningen uit. Op basis van de onderhandelingen die je voert met projectontwikkelaars zorg je er (in samenspraak met de jurist) voor dat afspraken worden vastgelegd. Ook draag je bij aan financiële stukken voor de P&C cyclus en t.b.v. de accountantscontrole.

Wie ben jij?
De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Planeconoom gebiedsontwikkeling goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

  • Een afgeronde HBO opleiding
  • Minimaal 1 jaar ervaring als planeconoom
  • Je hebt bij voorkeur al kennis van het BBV


Ons aanbod

  •  Veel ruimte in je functie
  •  Échte invloed op maatschappelijk niveau
  •  Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie
  • Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken
  • Een warme informele werksfeer

 

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week.
  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 11. Een arbeidsmarkttoelage behoort tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.

 

Jouw team
Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in het domein Ruimtelijke Ontwikkelingen, bij het team Ruimte; een team van ongeveer 15 vaste medewerkers en inhuurkrachten. Binnen dit team zijn naast RO en stedenbouw ook de beleidsvelden Wonen, Grondzaken en Groenbeleid te vinden. Onder de vlag van dit team wordt gewerkt aan het Omgevingsplan Rijswijk, waaraan jij je bijdrage gaat leveren. Je werkt uiteraard ook met andere teams binnen en buiten het Domein nauw samen. Te denken valt aan Vergunningen, Mobiliteit, Parkeren, Milieu, Stadsbeheer en Economie. Buiten de organisatie zijn de samenwerkingspartners onder andere de Omgevingsdienst Haaglanden en de Veiligheidsregio.

Binnen team Ruimte werken we professioneel maar ook informeel met elkaar samen. De collegialiteit en onderlinge betrokkenheid is groot en we ondernemen met regelmaat sociale activiteiten met elkaar (lunch, borrel, e.d.). Samen werken we aan het Rijswijk van morgen!

Gemeente Rijswijk
Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?
Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een filmpje downloaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2319.

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Arjen Stam, telefoonnummer 14 070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Gebiedsontwikkeling, Residuele Grondprijsberekeningen Planeconoom, Planeconomie, P&C Cyclus, grondexploitaties, kostenramingen,


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid, Project Controller