Controller Armoede & Schulden

Controller Armoede & Schulden
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Werk en bestaanszekerheid voor iedereen, dát vinden we belangrijk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor zet jij je als beleidsmedewerker dagelijks in. Bij het ministerie in Den Haag lever jij op die manier een belangrijke bijdrage aan het beleid dat voor veel mensen cruciaal is in hun dagelijks leven.

Er komen steeds meer signalen uit de maatschappij dat de bestaande wisselwerking tussen beleid en uitvoering aan een herijking toe is. Die signalen nemen we serieus. Denk aan de aanbevelingen uit de rapporten ‘Ongekend onrecht’ en 'Klem tussen beleid en uitvoering'. Dit vraagt om een nieuwe kijk op de uitvoering en de relatie tussen beleid en uitvoering.

Als controller draag je bij aan de landelijke aanpak van armoede en schulden. Het is belangrijk dat de financiële en economische processen op dit terrein soepel verlopen. Als controller help jij de afdeling om altijd in control te zijn. Je volgt beleidsontwikkelingen, vertaalt deze naar financieel-economische consequenties en adviseert het management hier proactief over. Je zorgt samen met collega’s voor een goed budgetbeheer en een goede sturing op de budgetten. Je onderhandelt met collega’s, uitvoerders en andere belanghebbende over financiële voorstellen. Je stelt kaders op, stelt managementinformatie op, maakt begrotingen en prognoses, denkt mee over het verlenen van opdrachten en het verstrekken van subsidies en hebt een adviserende en toetsende rol.
De armoede- en schuldenproblematiek staat regelmatig in de politieke belangstelling. Het is aan jou om bij te dragen aan rapportages en antwoorden op Kamervragen die een financieel karakter hebben. Ook is het jouw taak financiële beslissingen zo duidelijk voor te leggen dat je beslissers in staat stelt mensen in armoede en schulden zo efficiënt mogelijk te helpen.

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie
Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen. Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen

  • Je hebt WO-niveau, bij voorkeur in een financieel-economische richting.
  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van controlling en overheidsfinanciën.
  • Je hebt ervaring met managementinformatiesystemen en het opstellen van managementrapportages.
  • Je kunt goed samenwerken met collega’s in de afdeling en relevante collega’s van andere afdelingen en betrekt hen zo vroeg mogelijk in het proces en werkt samen naar een gezamenlijk resultaat.
  • Je bent creatief waardoor je kansen signaleert voor verbetering en/of verandering door de grenzen op te zoeken van wat wel/niet mogelijk is.
  • Je bent zorgvuldig, in jouw overzichten kloppen de cijfers altijd.
  • Je zoekt oplossingen en doet alles om met het team de doelen tijdig te bereiken en neemt hiervoor gerichte acties.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6227,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 12 van de CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
  • Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie uitsluitend in via HRMwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren met behulp van het sollicitatieformulier via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Auditor, Controlling, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Overheid