Incassoconsulent

 

Voor de afdeling Wonen & Klant zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor het team incasso:

Incassoconsulent
Zevenaar, 28-32 uur per week

Wonen is een basisbehoefte, maar voor veel mensen is het in deze tijd lastig om financieel rond te komen en de huur te betalen.

Wil jij bijdragen aan goed wonen door huurders te helpen bij vragen over de huur? Wil jij helpen om huurachterstanden terug te dringen door in overleg met samenwerkingspartners maatwerkafspraken te maken? Ben jij klantvriendelijk ingesteld, maar stel je ook duidelijke grenzen?

Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Nieuwsgierig naar de functie van incassoconsulent? Lees dan snel verder!

Wat ga je bij ons doen?
Nadat een huurder het huurcontract heeft getekend, volgt er een maandelijkse huurbetaling. Jij zorgt er voor dat deze ook echt binnenkomt. Maar soms gebeurt dit niet op tijd of zelfs helemaal niet. Als incassoconsulent ben je de dan eerst aangewezen collega om contact met de huurder te leggen. Je gaat in gesprek om erachter te komen waar de achterstand vandaan komt. Dit kan allerlei redenen hebben. Als incassoconsulent toon je begrip en samen met de huurder kom je tot een betalingsregeling. Daarbij beoordeel je zelfstandig sanerings- en finale kwijtingsvoorstellen en maak je maatwerkafspraken, waarbij je ook het organisatiebelang goed in ogenschouw houdt. Je onderhoudt het contact met de deurwaarder en werkt nauw samen met collega’s van andere teams. Je denkt in mogelijkheden en zoekt naar creatieve invalshoeken als dit zorgt voor een snellere of betere oplossing. Als geen enkele oplossing mogelijk lijkt, dan komt het in het uiterste geval tot een rechtszaak of ontruiming. Dan vertegenwoordig jij in dat geval als incassoconsulent het belang van Baston Wonen.

Persoonlijk contact is een heel belangrijk onderdeel van deze functie. Hierin vind je de juiste balans tussen klantvriendelijk zijn en duidelijke grenzen stellen. Naast het contact met de huurders onderhoud je ook de contacten met partners in het netwerk. Denk hierbij aan samenwerkingen met de gemeente Zevenaar, budgetcoaches en bijvoorbeeld bewindvoerders. In dat kader ben je onder andere betrokken bij vroegsignaleringstrajecten, laatstekanstrajecten en huisbezoeken.

Naast de huurincasso, valt ook het proces van de jaarlijkse huuraanpassing onder de verantwoordelijkheid van het team incasso. Deze processen zijn voor een groot deel gestandaardiseerd. Je analyseert de rapportages en weet cijfers goed te duiden. Signaleer je een knelpunt in het proces? Dan bedenk je, samen met je collega’s, een betere en efficiëntere manier van werken. Ook draag je bij aan het ontwikkelen van nieuw beleid.
Binnen het team incasso is ook de vertegenwoordiging van Baston Wonen in Vereniging van Eigenaren belegd. In dat kader onderhoud je contacten met de VvE beheerder en andere eigenaren, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergaderingen.

Persoonsprofiel
Als incassoconsulent…

  • Ben je verbindend en gericht op samenwerken.
  • Weet je zakelijke en sociale belangen goed in balans te houden.
  • Werk je zelfstandig en ben je besluitvaardig.
  • Ben je discreet en beschik je over een sterk gevoel voor integriteit.
  • Heb je sterk ontwikkelde communicatieve en contactuele vaardigheden.
  • Ben je zowel flexibel als stressbestendig.
  • Hou je van de afwisseling tussen administratieve werkzaamheden en het contact met mensen.
  • Ben je digitaal vaardig en bereid om te helpen bouwen aan het verder professionaliseren van het team en de afdeling.
  • Beschik je over hbo-werk- en -denkniveau.
  • Heb je minimaal 2-3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
  • Kennis van huur- en procesrecht is een pre.


Wat hebben wij te bieden?

  • In eerste instantie een jaarcontract, met optie tot verlenging met een jaar en mogelijk op termijn vast contract.
  • Een functie voor 28-32 uur per week.
  • Salaris in schaal G van de cao Woondiensten (vanaf € 3.095 tot maximaal € 3.789 en max. € 3.889 als je uit de sector komt) bij fulltime dienstverband. Het salaris is altijd passend bij jouw kennis en ervaring.
  • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van € 1.000 netto (naar rato dienstverband) en een goede pensioenvoorziening.
  • Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding.
  • Genoeg vakantiedagen om jezelf op te laden.
  • Mogelijkheden voor hybride werken met uitstekende thuiswerkfaciliteiten.
  • Een persoonlijk loopbaanontwikkelingsbudget.
  • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.
  • Mogelijkheid tot het ruilen van secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Goede koffie en leuke collega’s.


Wie zijn we?
Onze missie, waar we voor gaan!
In de gemeente Zevenaar (ons werkgebied: Zevenaar, Oud Zevenaar en Babberich) verhuurt Baston Wonen ongeveer 4.000 sociale huurwoningen in een prettige leefomgeving. Samen met onze huurders en netwerkpartners werken we aan prettig en betaalbaar wonen in de gemeente Zevenaar. We zijn we er voor hen die door inkomen, gezondheid of maatschappelijke positie niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien.
Bij Baston Wonen zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het geheel, zit klantgerichtheid tot in de haarvaten, is volop ruimte voor eigenaarschap en zij we ontwikkelgericht.

We zijn een informele organisatie met ongeveer 50 medewerkers. De lijnen zijn kort en de deuren staan altijd open. We zijn volop in ontwikkeling. De omgeving waarin we als corporatie ons werk doen verandert. Overheidsbeleid is erop gericht dat mensen langer zelfstandig wonen en versneld weer uitstromen uit beschermde woonvormen.

De betaalbaarheid van wonen staat onder druk. We willen in Nederland uiteindelijk naar CO2-neutrale woningen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een verschillende achtergrond prettig samenleven in hun buurt. De vraagstukken worden ingewikkelder. Dat stelt eisen aan onze organisatie en onze medewerkers. We zijn ons goed bewust van onze maatschappelijke taak. Alles wat we doen staat in het teken van onze (toekomstige) huurders. We werken dagelijks met plezier voor en met elkaar.

Over de afdeling Wonen & Klant en het team incasso
De afdeling Wonen en Klant bestaat uit vier teams: de klantenservice en de teams verhuur, incasso en sociaal beheer. Ook de beleidsadviseur wonen maakt onderdeel uit van de afdeling. Met zo’n 15 collega’s werken we dagelijks samen aan de opgaven van Baston Wonen. De afdeling wordt rechtstreeks aangestuurd door de manager Wonen & Klant.

Bij het team incasso werken 2 collega’s. Samen zijn we in ontwikkeling. De komende jaren richten we ons daarom onder andere op het verder digitaliseren van de incassoprocedure en het versterken van het netwerk rondom schuldenproblematiek.

Reageren?
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Karin Broekhuizen, manager Wonen en Klant a.i. via telefoonnummer 0316 - 58 03 58. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.baston.nl.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken en ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 8 juni 2023 per e-mail naar vacature@baston.nl, ter attentie van Karin Broekhuizen, manager Wonen en Klant ai.

De gesprekken staan gepland op 14 juni in de ochtend en 19 juni in de middag. Een eventueel arbeidsvoorwaardengesprek is voorzien in de week van 19 juni. Houd hier rekening mee in jouw agenda. Beoogde startdatum is z.s.m.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Betalingen, Gelderland, Onroerend Goed