Coördinator BCM (business continuity management)

Draag zorg voor de continuïteit van onze kritische processen als coördinator BCM binnen bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De divisie Bedrijfsvoering (BEVO) stelt DNB in staat haar taken goed uit te voeren, een thuisbasis te geven aan alle DNB-ers, gasten te ontvangen, DNB een (nog) aantrekkelijker werkgever te maken en de publieke taak te versterken.
Als coördinator BCM (business continuity management) houd jij je bezig met het voorbereiden op en uitvoeren van maatregelen ter preventie en beperking van zowel materiële als immateriële schade als gevolg van een (dreigende) verstoring van de continuïteit van processen. Dit is een lange zin met een uitgebreide definitie. Hieronder proberen we verder uit te leggen waar we naar op zoek zijn.

Zo doe je dat als coördinator BCM bij DNB
Binnen DNB zijn verschillende bedrijf kritische processen. Eén van de belangrijkste is het verzorgen van een stabiel betalingsverkeer. Een groot deel van je werk richt zich dan ook op het vaststellen en updaten van kritische processen van BEVO die daar ondersteunend aan zijn. Daarnaast beoordeel je de risico's die de continuïteit van deze processen bedreigen en doe je voorstellen voor het nemen van maatregelen. Op basis hiervan stel je het BCM-plan op. Op basis van dit plan voer je regie op de uitvoering ervan, evalueer je het en verbeter je dit continu.
Als coördinator BCM bouw je een goed netwerk op binnen DNB zodat je tijdens een incident snel met alle stakeholders in contact staat. Je doet verbetervoorstellen voor de inrichting en organisatie van BCM binnen de divisie BEVO. Daarnaast is het aan jou een trainingsprogramma te ontwerpen en regelmatig table-top oefeningen te organiseren.
Wat ga je verder doen?
 • Het beheer van de crisis- en calamiteitengids.
 • Het coördineren en onderhouden van communicatie met de stakeholders tijdens een incident of calamiteit.
 • Het zijn van aanspreekpunt voor andere afdelingen binnen BEVO en onze andere divisies.
 • Het informeren van onze afdeling ORM over de status van beheersing van het bedrijfscontinuïteitsrisico en gerelateerde ontwikkelingen.


Hier doe je dat

Je werkt als coördinator BCM bij de afdeling Facilitair Management binnen de divisie Bedrijfsvoering (BEVO), die verder bestaat uit de afdelingen Beveiliging, Informatiediensten, Inkoop en het Management Control Center. BEVO wil een positieve bijdrage leveren aan het vertrouwen van de samenleving in DNB en de werkbeleving van onze medewerkers, door een toekomstbestendige fijne werkomgeving te creëren en te zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering. Dit doen wij met aandacht voor beleving, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, kostenbewustzijn en compliance. Binnen de afdeling is de werksfeer informeel, de betrokkenheid groot en onze ambitie hoog.
Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. Indien nodig zul je soms ook werken op onze andere locatie in Zeist. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Als coördinator BCM ben je organisatiesensitief en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederland (en ook Engels). Je bent gestructureerd, punctueel, kwaliteit- en resultaatgericht. Met een grote mate van doorzettingsvermogen beweeg jij je door alle lagen van de organisatie heen en ben je niet bang om te schakelen met vele collega’s. Ook ben je proactief, besluitvaardig en initiërend- je ziet het werk, pakt het op, overziet de consequenties en behaalt resultaat.
Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Een afgeronde opleiding (hbo of wo) op het gebied van bedrijfskunde, integrale veiligheid of vergelijkbaar is een pre.
 • Ruime relevante werkervaring.
 • Kennis van en ervaring met business continuity management, het organiseren van oefeningen voor crisisteams en het beheer van een managementsysteem voor BCM. Kennis van bancaire processen is een pre.
 • Een opgeruimd karakter, een flexibele instelling en stressbestendig.
 • Je bent regelmatig - volgens een rooster - ‘s avonds en in de weekenden beschikbaar in het geval van calamiteiten.


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 4.050,-- en maximaal € 6.650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als coördinator BCM werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 27 juni 2023 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2b. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager