Junior business controller

Versterk ons financiële geweten als junior business controller bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ga je voor het leveren van topkwaliteit en werk je graag in een energiek team waar inhoud en afwisseling dagelijkse praktijk zijn? Dan is dit een mooie kans, maak impact als junior business controller! Binnen de afdeling Financiële Planning & Control (FP&C) werken we met 15 business controllers waarbij we optreden als kritische business partner. Onze afdeling neemt het voortouw in de planning & control cyclus, waar onder andere het begrotingsproces en de kwartaalrapportages voor de Directie van DNB onderdeel van uitmaken. Een prachtige stap in je carrière bij een organisatie die bekend staat om haar inhoudelijke gedrevenheid, hoge kwaliteitseisen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden.

Zo doe je dat als junior business controller bij DNB

De afdeling FP&C adviseert het management en de directie van DNB gevraagd en ongevraagd bij bedrijfseconomische en besturingsvraagstukken. Door deze adviezen kunnen we de organisatie beter besturen en de doelstellingen binnen gestelde kaders op beheerste wijze realiseren. Jij werkt mee aan rapportages voor de Directie van DNB, je houdt je bezig met control vraagstukken, maakt analyses en duikt in de ‘wereld achter de cijfers’.

Wat ga je precies doen?
 • Samen met je collega’s analyseer je planning & control vraagstukken en geef je advies aan de decentrale planning & control medewerkers.
 • Je stelt de tarieven en heffingen op voor de bekostiging van het doorlopend toezicht.
 • Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor het Activity-Based Costing model van De Nederlandsche Bank.
 • Je ondersteunt de senior business controllers en geeft hierbij gevraagd en ongevraagd advies.


Hier doe je dat

De afdeling Financiële Planning & Control (FP&C) is met de afdelingen Financiële Administratie & Verslaglegging, Operationeel Risicomanagement en Risicomanagement & Strategie onderdeel van de divisie Finance & Risicomanagement. De divisie ondersteunt de directie en het management van DNB bij het sturen, beheersen, verantwoorden en verbeteren van de organisatie. De afdeling FP&C bestaat uit circa 15 hoogopgeleide professionals en is verantwoordelijk voor de optimalisatie van beleid, kaders en processen rondom de besturings- en verantwoordingscyclus. Daarnaast heeft FP&C de eerstelijns verantwoordelijkheid voor de DNB-brede, overkoepelende business control werkzaamheden. FP&C kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau, informele sfeer en oog voor kwaliteit.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. Je hebt ruime kennis van planning & control werkzaamheden en altijd op zoek naar ‘het verhaal achter de cijfers’. Je bent proactief, kunt goed zelfstandig werken én functioneert ook prima binnen een team. Je bent analytisch en resultaatgericht ingesteld en beschikt over een flexibele en kritische werkhouding. Daarnaast beschik je ook over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Afgeronde bachelor of master in de richting van bedrijfseconomie of finance & control; het doorstuderen voor een postdoctorale controllersopleiding behoort tot de mogelijkheden!
 • Sterk analytisch vermogen en een proactieve houding.
 • Goede digitale vaardigheden, waaronder beheersing van Excel.
 • De voertaal is Nederlands, daarnaast is de beheersing van de Engelse taal een vereiste.


Als junior business controller kun je jouw carrière bij ons starten, maar ook professionals met 1 tot 4 jaar werkervaring worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.090,-- en maximaal € 4.960,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als business controller werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 15 juni 2023 een motivatiebrief en je complete cv.
Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat naast gesprekken ook een e-assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 1. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Business analist, Financiele Administratie, Compliance Manager, Risk Management, Compliance medewerker, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Financieel Medewerker, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager