General Ledger controller

De financiële afdeling van Action breidt uit! Wij zijn op zoek naar een daadkrachtige en proactieve Controller - Winkels voor wie cijfers geen geheimen hebben en die de financiële gegevens op tijd en accuraat rapporteert. Als je graag grondige analyses uitvoert, processen verbetert en tijdige en nauwkeurige periodeafsluitingen verricht, dan ligt hier een uitgelezen kans! Wij bieden je de mogelijkheid om nauw samen te werken met het lokale financiële team en waardevolle inzichten op te bouwen in de financiële prestaties van een land. 

Dit zijn je dagelijkse taken

Als lid van het General Ledger Control team binnen de Financiële Afdeling houd je je bezig met het uitvoeren en beheren van de maandafsluitingen en afstemming van de balansrekeningen. Je zorgt dat eventuele onregelmatigheden ontdekt en opgelost worden. Verder stel je overlopende posten op, valideer en bespreek je deze en voer je de eerste P&L-analyse uit voor winkel-entiteiten. In deze functie draag je bij aan veranderingen in de huidige situatie en werk je nauw samen met je collega's om de afdeling naar een hoger niveau te tillen.

Je werkt nauw samen met de medewerkers van de lokale financiële teams, financiële controllers op het IHQ en andere afdelingen op ons hoofdkantoor. Dit betekent ook dat je wellicht het landenkantoor gaat bezoeken. Je onderhoudt ook contacten met externe en interne auditors.

Wat deze functie extra aantrekkelijk maakt, is dat je alle ruimte krijgt om verbeteringen in het boekhoudproces aan te dragen en door te voeren, en ook deel te nemen aan verbeterprojecten zoals SAP Ariba (Source to Pay), SAP Blackline (balansaansluitingen) en SAP 4HANA (nieuw ERP-systeem). Action is een snel groeiende organisatie. We zijn dus voortdurend bezig met het optimaliseren van onze systemen en processen en kijken alvast uit naar jouw waardevolle inbreng. 

Maak kennis met je team

Op de afdeling Finance werken meer dan 90 specialisten in uiteenlopende functies. Group Finance, waarvan je deel gaat uitmaken, verzorgt de volledige administratie van onze internationale organisatie. Supply Chain en Operational Business Control vertalen financiële en niet-financiële cijfers in concrete analyses en adviezen voor de operationele afdelingen zoals Store Operations, Commercial, Real Estate en Supply Chain. Wil je aan de slag binnen de dynamiek van de detailhandel, voor een snelgroeiend bedrijf en op een energieke afdeling met volop mogelijkheden om internationaal door te groeien? Ga voor Action!

Dit ben jij

Als Controller ben je flexibel en proactief. Je werkt graag samen in teamverband en staat analytisch sterk in je schoenen. Daarnaast heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bewaar je het overzicht in drukke en hectische periodes. Van nature heb je ook een sterke drive om processen voortdurend te verbeteren. 

Daarnaast heb jij:

 • Een hogere beroepsopleiding (HBO of hoger) op het gebied van MBA, EPD of accountancy
 • Minstens vijf jaar boekhoudkundige ervaring op een financiële afdeling
 • Ervaring met journaalposten voor salarissen en de afstemming daarvan
 • Ervaring met werken in de grootboekadministratie 
 • Ervaring met SAP ERP, Hyperion, blackline en/of Ariba is een pré
 • Een goede beheersing van het Engels (zowel geschreven als gesproken), Nederlands en andere talen werkt in jouw voordeel

Wat wij bieden

Je werkt in een team van professionals binnen een internationale omgeving. Action heeft meer dan 2000 winkels in 10 Europese landen en opent wekelijks een aantal nieuwe winkels. Action groeit niet alleen, maar er zijn ook carrièremogelijkheden voor jou binnen het bedrijf.

 • Marktconform salaris
 • Jaarlijkse bonus tussen 7,5 en 15% op basis van persoonlijke en zakelijke doelstellingen 
 • 24 vakantiedagen, met de mogelijkheid om 5 extra dagen te kopen op basis van een 38-urige werkweek 
 • Reiskostenvergoeding
 • Een bedrijfslaptop en een mobiele telefoon
 • Uitgebreid aanbod aan cursussen en trainingen bij onze eigen Action Academy
 • Werken in een uitdagend, leuk team

Hoe wij bijdragen aan de samenleving

Ken je Action alleen van de winkels, dan gaat er een wereld voor je open als je bij ons komt werken. Zo zijn we achter de schermen hard aan het werk om positieve impact op de maatschappij en het milieu te maken. Wist je bijvoorbeeld dat we wereldwijd meer dan 2.000 kinderen sponsoren die opgroeien in een SOS Kinderdorp? Dat ons team de diversiteit van onze klanten weerspiegelt, met onder andere 124 nationaliteiten? Dat we nu al 70% van onze houtproducten en 86% van ons katoen duurzaam inkopen? En dat in meer dan de helft van onze winkels alleen maar energiezuinige ledverlichting brandt? Ja, ook dat is Action. Benieuwd welke initiatieven we nog meer faciliteren? Versterk ons team en ontdek het zelf.

Interesse?

Kom dan in actie en solliciteer nu!

De volgende stappen

 1. Onze recruiter bekijkt je sollicitatie en neemt zo snel mogelijk contact met je op.
 2. We nodigen je uit voor een eerste sollicitatiegesprek.
 3. We willen je graag beter leren kennen en daarom vragen we je om een online assessment te doen.
 4. We nodigen je uit voor een tweede gesprek en bespreken je assessment
 5. Zijn we nog steeds een geweldige match? Dan worden we nieuwe collega's! 

Bij Action vinden we integriteit heel belangrijk. Een pre-employment screening maakt dan ook deel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature. Neem contact op met je recruiter voor meer informatie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Belasting, Groothandel/Detailhandel, Noord-Holland