Financial Accountant (Record to Report Specialist)

Functie - omschrijving

Voor KLM zijn wij voor het shared service center op Schiphol - Oost op zoek naar een

Financial Accountant (Record to Report Specialist)

In deze functie beheer je operationeel alle facetten van het record to report (R2R) proces behoud je het overzicht binnen dit gehele proces. Binnen je specialisme ben je verantwoordelijk voor de controle en uitvoering van een breed takenpakket. Je bedient als team meer dan 20 companies voor de KLM thuismarkt, met allen haar specifieke eigenschappen van lease accounting t/m fixed assets of staff - en overhead accounting. Je werkt intensief samen met de (internationale) business units binnen de organisatie en wordt ondersteund door je directe Financial Support - collega’s.

De werkzaamheden bestaan (oa) uit:
  • Zorgdragen voor een correcte, volledige en tijdige aanlevering van maand- kwartaal- en eindejaarscijfers
  • Signalering, rapporteren en corrigeren van onregelmatigheden om de juistheid van de (sub)administraties te borgen in het grootboek
  • Zorgdragen voor een tijdige oplevering van rapportages (oa het balansdossier inclusief de balansspecificaties)
  • Naast de financial accounting, beheer je ook (een deel van) de revenue accounting en intercompany afstemming

In deze (senior) rol ben je één van de aanspreekpunten voor/op de afdeling en initieer / draag je actief bij aan afdeling overschrijdend procesverbetering.

Zo ben je de ideale kandidaat

  • Werkervaring in een vergelijkbare positie als Financial Accountant, Record to Report Specialist, (SR) Financial Controller
  • Bij voorkeur HBO - BE of BA richting afgestudeerd, of compensatie in dergelijk niveau werkervaring
  • Je spreekt op voldoende niveau Nederlands en Engels*
  • Relevante (SAP) werkervaring binnen een grote organisatie met verschillende administraties, is een pré

Ben je iemand die bij KLM eventueel wel op termijn door zou willen groeien naar een positie als Business Analyst of Business Controller, dan wordt dat zeker gestimuleerd!

* Dagelijkse onderlinge communicatie met je teamgenoten, meetings, contact met andere (int) divisies gaan in het Nederlands en (in mindere mate) Engels. Beide talen moet je wel op ruim voldoende niveau machtig zijn. Vloeiend is niet nodig, wel ruim voldoende.

Wat kun je van ons verwachten?

Meer dan marktconform; zowel vakinhoudelijk, werklocatie als in de financiële arbeidsvoorwaarden!

Een fulltime baan met uitzicht op vast dienstverband (32-40 uur) binnen een zeer dynamisch shared service center, waar verandering / procesverbetering aan de orde van de dag is. Een werkomgeving waar je oud(er) kunt worden op de functie zelf, binnen de afdeling of elders in de business, zelfs op locatie in het buitenland als je dat wenst. Het team is heel divers, van semi - starters tot collega’s die al twintig jaar met plezier bijdragen aan het succes van KLM. Een ambitieus, trots en professioneel team, informeel en internationaal!

Afhankelijk van je ervaring en / of opleiding ligt het primaire salaris voor deze positie tussen de € 3.800 en € 5.300 bruto pm fulltime. Verder kun je deels hybride werken en zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden eveneens uitstekend. Vertellen we je graag meer over!

Jouw baan? Je CV is van harte welkom! Wil je eerst nog meer weten, mail dan de recruiter: peter@careercontrol.nl. Zien wij ook voldoende mogelijkheden voor je, nemen we binnen maximaal drie dagen contact met je op.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Controller