Business analist ICT

Business analist ICT
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Tussen mens en techniek ben jij te vinden. Alle geldstromen van vijf ministeries komen samen in het Financieel Dienstencentrum (FDC) in Den Haag. Grote bedragen en politieke belangen zijn hier aan de orde. Als business analist ICT verbind jij functionele wensen aan de vertaling naar techniek. Dit doe je samen met collega’s die altijd bereid zijn om van elkaar te leren en om elkaar te helpen.

Jij spreekt verschillende talen
Bij het FDC analyseer jij bestaande processen en adviseer je over oplossingen en verbeteringen. De gebruikers van de systemen zijn medewerkers van vijf ministeries en van het FDC zelf. Dat kunnen bijvoorbeeld financieel adviseurs of business analisten zijn. Jij adviseert over de techniek, terwijl je rekening houdt met alle wensen en eisen. Programmeurs, functioneel beheerders en eindgebruikers spreken verschillende talen, jij kunt met die collega’s communiceren en verbindingen leggen. Daarnaast wil jij ook dat het proces optimaal verloopt. Dat maakt dat je continu zoekt naar harmonie. Je valt direct onder het hoofd FDC en krijgt goede begeleiding van je collega-businessanalist en projectleider. Verder ben je bezig met het:

 • adviseren over het uitvoeren van maatwerkoplossingen op financieel gebied;
 • implementeren van gewijzigde financiële processen;
 • verdiepen in ontwikkelingen op het gebied van overheidsfinanciën en ICT en het adviseren hierover;
 • analyseren en optimaliseren van bestaande functionaliteiten en processen en hierover rapporteren aan het managementteam.

Ook draai je mee met projecten. Bijvoorbeeld als er een reorganisatie is binnen een ministerie. Vanaf het begin tot aan de laatste factuur ben je betrokken bij een project. De prioritering wordt bepaald tijdens het portfolio-overleg, waar jij ook een bijdrage aan levert. Alle projecten en taken worden hier besproken om te bepalen wat we nu en in de toekomst moeten oppakken.

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie
Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen.

Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen
Dat jij een snelle denker bent, roept jouw omgeving al jaren. Verbanden leggen, snel kunnen schakelen en oplossingsgericht denken horen daarom helemaal bij jou. De werkdruk gaat bij ons met vlagen op en neer. En daar moet je wel tegen kunnen. Jij neemt je verantwoordelijkheid en bent flexibel in het aanpassen van planningen als dat nodig is. Verder heb jij:

 • minimaal een hbo-diploma, bijvoorbeeld in Financiën, Bedrijfskunde of Informatiekunde;
 • kennis van overheidsfinanciën, regelgeving en begrotingen zoals de P&C-cyclus;
 • (basis)kennis van boekhouden;
 • aantoonbare ervaring met procesoptimalisatie;
 • ervaring met het gebruik van financiële toepassingen in een SAP-omgeving, met name S/4HANA, en het doorontwikkelen daarvan.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
 • Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie in via hrmwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Solliciteren?
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Business analist, Zuid-Holland, Overheid