Junior financieel adviseur

Junior financieel adviseur
32-36 uur per week

Weet jij wel raad met cijfers en alles wat met financiën te maken heeft en wil je graag met de juiste begeleiding de stap maken naar financieel adviseur binnen een gemeente? Ben jij een proactieve adviseur in wording die goed de koppeling legt tussen beleid en geld en hierover kan adviseren op bestuurs-, management- en teamniveau? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk
Als financieel adviseur heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert teams in de P&C-cyclus en bij de opstelling van college/raadvoorstellen.
 • Je geeft op basis van bevindingen gevraagd en ongevraagd advies aan de budgethouders.
 • Je verzorgt de financiële advisering aan teams, management en bestuur.
 • Je biedt ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages.
 • Je bouwt aan managementinformatie en doet voorstellen voor het ontwikkelen of het verbeteren van instrumenten die eenduidige stuurinformatie opleveren.
 • Je onderhoudt (pro)actief contact met je collega’s en adviseert integraal, duidelijk, oplossingsgericht en in klare taal.


Samen met de teammanager Financiën stellen we een plan op voor jouw ontwikkeling tot financieel adviseur bij Gemeente Altena.  

Over jou
Je kunt zelfstandig en accuraat werken en je bent flexibel en proactief. Je bent een toegankelijke gesprekspartner die communicatief vaardig is in woord en geschrift.

 • Je hebt een afgeronde financieel-economische opleiding op hbo-/wo-niveau.
 • Je hebt (bij voorkeur) kennis van BBV en gemeentefinanciën. Gemeente-ervaring is geen harde eis! We staan ook open voor kandidaten met een achtergrond binnen een non-profit organisatie of accountancy die een stap willen maken naar een gemeente.
 • Je bent handig in applicaties en in dataverwerking. Je beschikt over ervaring met ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages.


Over ons
Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Met maar liefst 226 km2 aan groen, water en innovatieve landbouw, met ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn ambitieus en ontwikkelen ons continu, daarom investeren we in nóg meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. Er staat veel op onze agenda: een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden en meer aandacht voor duurzaamheid en natuur. Ook jouw ontwikkeling heeft prioriteit, dus daar krijg je alle ruimte voor. Met zo’n 400 bevlogen collega’s zetten we ons in voor ondernemers en inwoners.

Team Financiën
Team Financiën bestaat uit een cluster Financieel Advies met 11 collega’s en een cluster Financieel Beheer met 14 collega’s. Het team wordt geleid door een teammanager. Doelstelling van het cluster Financieel Advies is het verbeteren van de management- en sturingsinformatie en het versterken van de advisering met projectcontrol en risicomanagement.
 
Wat bieden wij jou?
We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk: 

 • Een salaris van minimaal € 3.167,- en maximaal € 4.537,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. De vacature is voor 32 tot 36 uur in de week.
 • Interne begeleiding om je te ontwikkelen tot financieel adviseur die valt in schaal 10 (maximaal € 5.009,-).
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een zakelijke iPhone en een laptop.
 • 161,6 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantie-uren vanaf 30 jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.


Klinkt goed toch?
Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier op onze website. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Hugo Immink, teammanager Financieel Advies, via 0183-516100  of h.immink@gemeentealtena.nl.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Gelderland, Financieel Adviseur, Noord-Brabant, Overheid