Financial Controller

Expert is op zoek naar een

Financial Controller

Een veelzijdige en afwisselende functie in een groeiende en ambitieuze retail organisatie

Als Financial Controller ben je Expert’s expert op het gebied van financiële cijfers en zekerheid. Je beheert en controleert de financiële informatiestromen en je geeft bruikbare adviezen aan het management en de directie. Door je te verdiepen in de omzetstromen en het controleren van de inkoopafspraken waarborg je de juistheid en volledigheid van Expert’s inkomsten. Verder creëer je control over de kosten door deze te monitoren met het budget en voorgaande actuals. Je spart vervolgens met de budget verantwoordelijken om samen de centen zo slim mogelijk in te zetten.

Geen dag is hetzelfde. Het schakelen met diverse interne en externe stakeholders zorgt ervoor dat je een belangrijke rol speelt in de maand- en kwartaalafsluitingen en een aanspreekpunt bent voor de accountants bij het afsluiten van het boekjaar. Je zult nauw samenwerken met de controller, de inkoop controller en de finance afdeling. De controlling afdeling groeit en krijgt een steeds bredere en prominentere rol in het adviseren van de commerciële afdelingen.

Er is meer dan genoeg ruimte voor ad hoc vraagstukken en analyses. Sterker nog, naast Financial Control is er voldoende gelegenheid om te ondersteunen en ontwikkelen in Business Control en IT Control. Verder maak je onderdeel uit van projectteams van omvangrijke projecten welke een uiterst positieve bijdrage zullen geven aan de ontwikkeling van de afdeling en cijfers van Expert.

Wie zoeken we?
Een Financial Controller die niet schroomt om verantwoordelijkheid te nemen, bereid is om de mouwen op te stropen en een doelgerichte instelling heeft. Je toont initiatief en je vindt het leuk om met cijfers te werken en de huidige processen te verbeteren. Je bent in staat een goede balans te vinden tussen samenwerken en zelfstandig werken. Je bent goed gedigitaliseerd en je begrijpt het nut van software en business intelligence.

Eigenschappen en kwaliteiten:

 • accuraat, communicatief vaardig, flexibel en doelgericht;
 • als een vis in het water in de wereld van cijfers en controlling;
 • een voorstander van automatisering en procesverbeteringen;
 • degene die initiatief neemt en door vraagt bij complexe uitdagingen;
 • professioneel en een échte teamplayer;
 • iemand met kennis van zaken en een echte handson mentaliteit.

Wat vragen we?

 • je beschikt minimaal over een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur accountancy of bedrijfseconomische opleiding;
 • je hebt tenminste twee jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • uitstekende beheersing van Excel en ervaring in Dynamics Business Central is een pré;
 • werkervaring in de retail is een pré;
 • daarnaast ben je leergierig en wil je jezelf graag blijven ontwikkelen;
 • tot slot ben je tussen de 32 uur en 40 uur per week beschikbaar en woon je in Nijkerk of omgeving.

Wat biedt Expert jou?
Expert groeit. En jij groeit vanzelfsprekend met ons mee. Bij ons krijg je niet alleen een goed salaris, maar ook een premievrij pensioen en een aantrekkelijke bonusregeling. En misschien nog wel het belangrijkste: je komt terecht in een werkomgeving met leuke collega’s, waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Na je inwerkperiode heb je de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Expert stimuleert de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen.

Over Expert
Expert is een sterk groeiende franchiseorganisatie binnen de consumentenelektronica met 140 winkels, waarbij de klant, de winkel en het ondernemerschap centraal staan. Naast een zeer hoge naamsbekendheid met onze servicepropositie, hebben we een geïntegreerde e-commerce strategie, waarbij Expert.nl als tweede winkeldeur geplaatst is, de winkel staat in alles centraal.

Bij Expert heeft elke Expert ondernemer de vrijheid om te ondernemen zoals hij of zij wil ondernemen. Dat geldt ook voor onze collega’s op het hoofdkantoor. Je krijgt bij Expert de ruimte om invulling te geven aan de functie op de manier die het beste past bij jou en je team. Ons eerste antwoord is nooit nee. Je bent welkom om je ideeën met ons te delen. Zo komen de kwaliteiten van alle Expert medewerkers goed tot hun recht!

Vanuit het hoofdkantoor in Nijkerk leveren we maximale ondersteunende diensten aan onze 140 winkels op het gebied van onder andere verkoop, inkoop, marketing, winkelinrichting, service, e-commerce, opleidingen, automatisering en bedrijfsvoering.

Kom jij het maken bij Expert?
Spreekt de functie van Financial Controller jou aan? Solliciteer dan op deze functie via onze sollicitatiepagina, dan vertellen we er graag meer over!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Groothandel/Detailhandel, Controller, Gelderland, Financial Controller