Senior Medewerker Financiële Administratie

Vind jij het oplossen van complexe administratieve vraagstukken een uitdaging en heb je gedegen kennis van financieel administratieve processen? Ben je doel- en resultaat gericht? Als Senior medewerker financiële administratie bij Waterschap Zuiderzeeland zorg je, samen met je team, dat ongeveer 300 collega’s hun werk kunnen doen. Zo zorgen we samen dat er schoon en voldoende water in onze polder is, en dat mensen hier in veiligheid kunnen leven.

Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad is voor haar team Financiën op zoek naar een senior

Medewerker Financiële Administratie
maximaal € 4.409,- bruto per maand bij 36 uur | 24-32 uur | 21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Waar jij aan bijdraagt:

Om te voldoen aan wet- en regelgeving voor ons waterschap is een up-to-date financiële administratie een absolute must. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van complexe financieel administratieve taken. Wij zijn per 1 januari van dit jaar succesvol live gegaan met een nieuw financieel systeem, Unit4-ERPx. Je bent daarom een belangrijk aanspreekpunt bij vragen over financiële processen in dit systeem. Daarnaast controleer je gemaakte administratieve boekingen, doe je balanscontroles, analyseer je cijfers en stel je rapportages op in Unit4-ERP en voer je voorbereidende werkzaamheden uit voor het opstellen van de jaarrekening. Je bent een (mede) aanspreekpunt voor de externe accountant. 

Jouw profiel:
Naast de dagelijkse werkzaamheden ben je medeverantwoordelijk voor het procesmatig en inhoudelijk op orde houden van de financiële administratie van het waterschap. Je bent nauwkeurig en je hebt oog voor detail. Daarnaast ben je een echte teamspeler en flexibel. Je bent een aanspreekpunt voor vragen vanuit het team.

Verder vinden we dit belangrijk:

 • een afgeronde HBO opleiding in de financiële richting;
 • aantoonbare werkervaring met boekhoudkundige taken en de financiële administratie (bij voorkeur bij een lokale overheid);
 • affiniteit en ervaring met geautomatiseerde (financiële) systemen en processen (bij voorkeur Unit4 ERP);
 • uitstekende beheersing van Microsoft Excel;
 • ervaring met de inrichting van fiscale administratie en bijbehorende aangiftes;
 • je bent goed in plannen, organiseren en het overzicht bewaken;
 • je werkt punctueel en je bent goed in staat om structuur aan te brengen in je werk;
 • een resultaatgericht persoon met analytisch vermogen;
 • een dienstverlenende en proactieve houding;
 • het vermogen om snel te schakelen in een veranderende situatie.
   

Hier ga je werken:
Je gaat werken in het team Financiën, onderdeel van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering. Een deskundig team van 12 collega’s met alle ruimte om kansen te pakken en te groeien in je ontwikkeling. Binnen de afdeling zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd: naast financieel advies en planning & control, werken we ook aan bestuurlijk en juridisch advies, ondersteuning van bestuur en directie, HRM&O, Communicatie, Inkoop en calamiteitenzorg.

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 4.409 per maand (schaal 9) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,21 cent per kilometer.
   

Enthousiast? Reageer!
Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 28 mei 2023. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Arjan Kraster, Teammanager Financiën, via 06-25443976. De sollicitatiegesprekken zijn op 6 juni 2023. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Trefwoorden: Finance, Financieel, Administratief, Financieel Administratief Medewerker, Boekhouding, Unit4 ERP, HBO, Lokale Overheid, Overheid, Waterschap Zuiderzeeland, Lelystad, Flevoland


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, Flevoland, Financieel Medewerker, Overheid