Salarisadministrateur

Salarisadministrateur
32 uur | Velserbroek

Vind jij het uitdagend om te zorgen dat onze personeels- en salarisadministratie up to date blijft? En zorg jij ervoor dat elke maand de salarisuitbetaling succesvol verloopt, voor onze collega’s een belangrijk moment van de maand? Informeer dan naar of solliciteer direct op de functie als salarisadministrateur binnen PWN bij het gezellige en betrokken team HR!

Wat ga je doen?

In deze functie:

 • Beheer en onderhoud je de personeels- en salarisadministratie in het HR systeem en verstrek je informatie daaruit, volgens de opgestelde richtlijnen en procedures, om een juiste en tijdige betaling van salarissen en vergoedingen te kunnen garanderen.

 • Verzamel, muteer en controleer je personeels- en salarisgegevens in het HR-systeem en draag je zorg voor een betrouwbare salarisverwerking en voor tijdige, juiste en volledige betalingen van salarissen en vergoedingen.

 • Ben je verantwoordelijk voor tijdige, juiste en volledige aangiften, afdrachten en gegevensverstrekking aan diverse externe instanties.

 • Werk je op deskundige wijze met alle van toepassing zijnde applicaties van het HR-systeem (AFAS) en signaleer je afwijkingen in de juiste werking van deze applicaties.

 • Ben je verantwoordelijk voor de juiste uitvoering en naleving op personeel- en salarisgebied van wetgeving, cao (WWB, cao drinkwaterbedrijven) en bedrijfsregelingen.

 • Ben je vraagbaak op personeel- en salarisgebied voor alle leidinggevenden en medewerkers. Daarom houd je je kennis op dit gebied actueel.

 • Draag je zorg voor een rol als privacy officer en ben je vraagbaak voor personeel en managers voor privacy-gerelateerde zaken rondom personeel. Dit doe je samen met andere privacy officers.

 • Werk je op een prettige manier samen met je directe collega’s in een gezellig en betrokken team HR!

Jouw werkdag:

’s Ochtends, tijdens het uitlaten van de hond, zie je op Flitsmeister dat er oponthoud op de weg is, dus je besluit thuis te beginnen, op je met PWN-spullen ingerichte werkplek. Je handelt een aantal Topdeskmeldingen af, verwerkt taken uit het Employee Self Serviceplatform en beantwoordt mails met vragen van collega’s. Via Teams heb je overleg met je collega’s van de salarisadministratie over een vraag waar je niet helemaal uitkomt. Om negen uur stap je in de auto en rij je naar kantoor in Velserbroek. Daar check je de post en handel je een werkgeversverklaring af.

’s Middags start je met een lunchwandeling met een van je collega’s en daarna staat een HR-teamoverleg gepland. Vervolgens ga je aan de slag met het verwerken van salarismutaties voor de komende maand. Je voert in en controleert de invoer van je collega’s. Ook maak je een overzicht van de kosten van de WKR over de afgelopen maanden, ten behoeve van de afdeling Bedrijfscontrol. Weer een werkdag voorbij gevlogen! Met een blik om de agenda van de komende dag sluit je deze werkdag en jouw laptop af.

Hoe ga jij het verschil maken?

Door je deskundigheid op het gebied van salarisadministratie, je dienstverlenende instelling en je “handen uit de mouwen mentaliteit”, lever je proactief een toegevoegde waarde aan ons HR team en aan PWN.

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?

 • Je hebt een afgerond MBO niveau 4 diploma.

 • Je beschikt over aanvullende ontwikkeling op het gebied van personeel- & salarisadministratie (Praktijkdiploma Loonadministratie; VPS is een pré).

 • Je bezit minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van personeel- & salarisadministratie.

 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met AFAS (niet als eis).

 • Je bent integer, een kei in plannen en werkt accuraat, naast communicatief vaardig, i.v.m. je rol als vraagbaak voor salarisgerelateerde vragen uit de organisatie en je houdt ervan om stevig door te werken om gezamenlijk een kwalitatief goed resultaat neer te zetten.

Wat hebben wij jou te bieden?

PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talenten alle ruimte om ook volledig tot zijn recht te komen. We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Jouw duurzame inzetbaarheid vinden wij belangrijk, dus je krijgt van ons naast opleiding en ontwikkeling ook een employability budget van €1.000,- in 3 jaar. Tevens vinden wij een gezonde werk-privé balans belangrijk en doen er alles aan om dat te faciliteren. Zo ben je binnen PWN heel zelfstandig en bieden we je flexibele werkplekken en -tijden.

Je hebt recht op een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB) van 22,11% per maand. Dit budget omvat onder andere je vakantiegeld, extra vakantiedagen en de eindejaarsuitkering. Het is dan ook mogelijk om met dit budget extra vakantiedagen te kopen, het maandelijks te laten uitkeren of deels op te sparen en in één keer te laten uitbetalen. Jij kiest zelf wat je belangrijk vindt!

Deze functie is ingedeeld in schaal 08 van de cao Waterbedrijven  (zie voor meer informatie: https://www.wwb.nl/cao). Het maximale bruto jaarinkomen op basis van een 40-urige werkweek bedraagt € 56.796 ,- incl. FAB .

Bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op onze site: https://werkenbij.pwn.nl/

Werken bij PWN

Zonder water en natuur is er geen leven. Wij hebben water en natuur nodig, maar water en natuur hebben elkaar ook nodig. Daarom is PWN een drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in één. Elk jaar leveren we zo’n 106 miljard liter drinkwater aan onze anderhalf miljoen klanten. En bieden onze natuurgebieden recreatie aan zo’n 6 miljoen bezoekers. Al 100 jaar leveren we vol trots duurzaam en uitstekend drinkwater en zorg voor de natuur. We halen alles uit het water.

Het team HR binnen de sector Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor HR strategie en beleid vanuit stevige basis processen, HR business partnership voor het (integrale) verantwoordelijke management en stimuleren van beweging (instroom, doorstroom, uitstroom en een leven lang leren).

Het team bestaat, naast teammanager Claudia Denneboom, uit twee strategisch HR adviseurs, drie allround HR adviseurs en (na uitbreiding) vijf specialistisch adviseurs voor werving en selectie, arbeidsvoorwaarden en lerend werken/stagiaires. Ook de twee HR administratief medewerkers en twee salarisadministrateurs maken deel uit van team HR. Het team HR heeft hart voor ‘de PWN zaak’ en is gemotiveerd om het management te ontzorgen op het gebied van HR vanuit een dienstverlenende houding. De sfeer is positief, er wordt bijvoorbeeld in het teamoverleg gelachen om ‘Teams-bloopers’. De dienstverlenende houding kan ontaarden in ad hoc werken, hierdoor kan het prioriteren een aandachtspunt zijn van het team. Dan is er de positieve intentie om te blijven ontwikkelen.

“Werken 2.0; werken waar het werkt!
Jouw werklocatie is Velserbroek, waar ons mooie hoofdkantoor gevestigd is en ook af en toe op onze buitenlocaties. Bij PWN kun je, als je functie het toelaat, daar werken waar je jouw werkzaamheden het best uit kunt voeren. Zo werkt een brainstormsessie met collega’s goed op kantoor en zijn focustaken wellicht beter thuis te doen. We werken niet met vaste thuiswerkdagen, maar werken op de plek die zich het beste leent voor onze werkzaamheden. Samen met je team(manager) bepaal je hoe je het beste in verbinding blijft met elkaar. Om ervoor te zorgen dat je ook thuis prettig kunt werken, zorgen wij als jij dat wilt voor een bureau, bureaustoel, laptopstandaard, etc..

Wil je samen met ons alles uit het water halen?

Dan ontvangen wij heel graag jouw cv plus motivatie en horen we hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van onze ambities. Een klik op de sollicitatiebutton en je bent een stap dichter bij het verwezenlijken van jouw ambities!

Wil je eerst meer weten over de functie? Dan kun je je vragen stellen aan Claudia Denneboom, teammanager Human Resources via mobiel 0683174563.

Een (screenings) onderzoek maakt verplicht onderdeel uit van de sollicitatieprocedure waarbij onderzoek wordt gedaan naar betrouwbaarheid en integriteit van de kandidaat. De exacte onderdelen van dit onderzoek zijn afhankelijk van het risiconiveau behorend bij de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, Betalingen, Financiele dienstverlening, Non-profit organisaties, Noord-Holland, Financieel Medewerker