Accountant a.i.

Functie - omschrijving

Als Accountant bij ons European Product Costing Team ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze Europese product kostenberekening en de vertaling van bedrijfsprocessen naar financiële boekhouding en rapportage. Je zorgt voor een tijdige, correcte en volledige uitvoering van financiële boekhouding en rapportage, planning en controle processen en analyseert kosten- en omzetontwikkelingen.
Je initieert, ontwikkelt en levert financiële stuurinformatie aan het bedrijf, onze klanten en andere stakeholders. Daarnaast zorg je voor dagelijkse TxPx-prijsupdates op ad hoc basis en draag je bij aan de periodieke managementrapportage en -analyse. Ook ondersteun je bij externe rapportagevereisten en stimuleer je verdere standaardisatie en optimalisatie van tools.

Jouw kerntaken:
• Controle en analyse van sales en inkoop van verschillende grondstoffen voor de Specialties business
• Jaarlijkse of driemaandelijkse TxPx berekening op basis van OM simulatie en andere ad-hoc TxPx gerelateerde zaken
• Reconciliatie van grootboekrekeningen
• Berekening en analyse van intercompany winsten
• Aanleveren van gegevens en verzorgen van meerdere aangiften voor het Centraal Bureau voor de Statistiek Nederland.
• Tegemoetkomen aan business reporting

Zo ben je de ideale kandidaat

Om succesvol te zijn in deze rol, heb je een afgeronde HBO-opleiding bedrijfseconomie of vergelijkbaar en enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in accounting & reporting en affiniteit met een productieomgeving. Je hebt ervaring met SAP (ERP) en kunt werken over (cross functionele) teams heen.

Als proactieve en zelfstandige teamspeler beschik je over sterke conceptuele, communicatieve en analytische vaardigheden en het vermogen om effectief te beïnvloeden en om te gaan met culturele verschillen. Je gaat nauwkeurig te werk en bent in staat om complexe financiële informatie te analyseren en te vertalen naar begrijpelijke informatie voor verschillende doelgroepen.

Wat krijg je er voor terug?

  • Een fulltime opdracht voor 7 maanden.
  • Een invulling op projectbasis via Career Control of op zzp basis.
  • Je werkt bij voorkeur vanuit onze locatie in Bergen Op Zoom, maar andere locaties zijn bespreekbaar.

Vergelijkbare zoekopdrachten: < 1 jaar, Accountant, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Assistent Accountant, Dienstverlening algemeen, Controlling, Noord-Brabant, Financieel Medewerker