Internal Auditor

Wil jij je talent inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige drinkwatervoorziening?

Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij. Vitens heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2030 elke druppel duurzaam te maken.

Ben jij de ervaren internal auditor die de uitdaging aangaat om zelfstandig met vraagstukken op strategisch niveau aan de slag te gaan om zo de bedrijfsvoering van vitens verder te versterken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doet een internal auditor bij Vitens?

Als internal auditor krijg je binnen Vitens alle vrijheid om eigen opdrachten in te richten. Om zo je steentje bij te dragen aan de continue verbetering van de bedrijfsvoering van Vitens. In alle lagen van de organisatie, bij alle afdelingen.

Het bijzondere van het werk in dit vijfkoppige audit-team is dat er eigenlijk amper standaard werkprogramma’s zijn. Je werkt geheel zelfstandig en onafhankelijk aan complexe vraagstukken en dilemma’s op tactisch en strategisch niveau. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je deze goed weet te doorgronden. Om vervolgens met een aanpak te komen om oplossingen aan te reiken. Je zet dan ook iedere keer zelfstandig je eigen onderzoekaanpak op. Geen vraagstuk is daarbij hetzelfde. Het is aan jou om te adviseren over manieren om de dingen doelgerichter, veiliger, efficiënter en goedkoper te doen. Je richt je op het continu verbeteren van de organisatie.

Als internal auditor werk je samen met een diverse groep stakeholders. Zo kan het zijn dat je werkt in opdracht van de directie aan processen rond een strategisch project, zoals het beoordelen van de implementatie van een nieuw ERP-pakket of het beter beveiligen van onze IT-infrastructuur. Maar je kunt ook op eigen initiatief participeren in organisatie brede projecten, als je zaken signaleert die voor verbetering vatbaar zijn.

Je concrete taken zijn:

 • Het zelfstandig voorbereiden, uitvoeren en evalueren van zeer diverse en complexe assurance- en adviesopdrachten.
 • Binnen alle lagen van de organisatie adviseren over QA en risicobeheersing;
 • Meedenken over strategie en organisatie, projectbeheersing, performance en cultuur;
 • Bijdragen aan principle based kwaliteitsbeheer conform IIA standaarden.

Over de afdeling

Vitens wint, produceert en levert schoon water. We pompen het uit de grond, zuiveren het en brengen het thuis bij bijna zes miljoen mensen. Particulieren, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen, energiecentrales en fabrieken. Wij zijn ons bewust van onze grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom werkt ons team Audit & Advies proactief aan het signaleren van mogelijke risico’s en het verbeteren van onze bedrijfsvoering, van HR tot leidingbeheer en van ICT tot klantenservice. Opdrachten zijn op verzoek van de raad van commissarissen, directie of senior management, dan wel op eigen initiatief.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen is de afdeling is direct gepositioneerd onder de directie. Ook heeft de afdeling een directe communicatielijn met de raad van commissarissen De afgelopen jaren heeft de afdeling een stevige groei doorgemaakt in de professionalisering en dit blijven we voortzetten. We blijven ambitieus!

Hugo van Schie, Teammanager Audit & Advies

"Onze focus ligt op zowel kwaliteit als klantgerichtheid. Je kunt bij ons je eigen werk vormgeven én je eigen tijd indelen. Dat draagt bij aan een gezonde werk-privé-balans. Bovendien is er veel ruimte voor zelfontplooiing.”

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Wij zijn op zoek naar iemand die ijzersterk is in het doorgronden van complexe vraagstukken en die feilloos de vinger op zwakke plekken kan leggen. Je bent in staat mensen vanuit overtuiging mee te krijgen in een verandertraject, waarbij je profiteert van de goede reputatie van het audit team als het gaat om creëren van draagvlak. Dit vraagt om overtuigingskracht en zowel mondeling als schriftelijk zeer sterke communicatieve vaardigheden.

Sterker, de meest boeiende projecten komen vaak voort uit vragen van het senior management, waarbij je veel creativiteit nodig zult hebben voor het ontwerpen van je eigen assurance- en adviesopdrachten en het oplossen van blokkades en bottlenecks. Wij zetten in op diversiteit in onze teams omdat we geloven dat bij het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Wat we verder vragen:

 • WO-functioneringsniveau met liefst een (bijna) afgeronde RA-, RO- of RE-opleiding;
 • Ervaring als auditor bij een grotere onderneming;
 • Kennis van en ervaring in het toepassen van klant- en impactvol communiceren;
 • Thuis in risicomanagement volgens het Three Lines of Defence-model.

Interessant werk met veel ruimte voor eigen invulling

De functie van internal auditor binnen Vitens is vooral een boeiende baan voor een auditor met enige jaren ervaring die heeft ontdekt met het meeste plezier en resultaat te werken als er voldoende vrijheid is om zelf opdrachten vorm te geven. Je kunt bij ons maatwerk leveren binnen een leuke club mensen, waarbij we ook nog eens samenwerken aan een maatschappelijk uiterst relevant product: schoon drinkwater! Op basis van een fulltime contract (40 uur per week) is onder meer het volgende aanbod van toepassing:

 • Bij deze functie bedraagt het jaarsalaris € 80.808,- inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (schaal 11) waaronder vakantiegeld.
 • Het aantal vakantiedagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werk- privébalans en /of voor je levensfase.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen.
 • Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2/3e deel).
 • Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook.
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.
 • Wij kennen een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd. Een leaseauto behoort binnen dit beleid tot de mogelijkheden.

Is dit een functie voor jou?

Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je sollicitatie via de Sollicitatiebutton.

Meer informatie over de functie? Dan kan je mailen naar Hugo van Schie via: hugo.vanschie@vitens.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marja Blaauw door te mailen naar:  marja.blaauw@vitens.nl of te bellen op: 06-16828632.

Over Vitens

Iedere dag rekenen bijna zes miljoen mensen op betrouwbaar en lekker drinkwater van Vitens. Dit natuurproduct winnen we uit meer dan 100 verschillende grondwaterbronnen verspreid over Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Deze bronnen liggen in mooie waterwingebieden die we ecologisch beheren en openstellen voor wandelaars en fietsers. Per dag leveren we ruim 1 miljard liter vers opgepompt en gezuiverd drinkwater aan huishoudens en bedrijven via een omvangrijk leidingnetwerk dat we in eigen beheer hebben.

Vitens is een solide publieke organisatie die midden in de samenleving staat. We zoeken actief verbinding met onze klanten, overheden, organisaties, innovatieve partijen en vele anderen die net als wij de urgentie voelen om drinkwater voor de toekomst veilig te stellen. Dat vraagt om een maatschappelijke transitie die een grote uitdaging is voor 1.400 Vitensers. Samen hebben we een doel voor ogen dat net zo helder is als het product waar we zo trots op zijn; we willen dat in 2030 elke druppel duurzaam is.

Wil jij dat ook en kun je daaraan bijdragen? Dan komen we graag met je in contact. 

Ons water. Jouw werk

www.werkenbijvitens.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, Belasting, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Industrie/Techniek