Schadebehandelaar

Functieomschrijving: Schadebehandelaar

In de verzekeringsbranche spelen bereikbaarheid, expertise en begripvolle communicatie een cruciale rol. Jouw professionele en klantgerichte aanpak kan ervoor zorgen dat ieder klantgesprek positief wordt afgesloten. Benieuwd hoe jij deze skills nog beter in kunt zetten als schadebehandelaar ? Lees dan verder.

De aanleiding van een schadeclaim heeft altijd te maken met zaken als verlies, beschadiging of diefstal. Op het moment dat een klant een claim indient, is er iets gebeurd waardoor er schade is geleden. Op zich al vervelend genoeg. Als schadebehandelaar particulier kun jij wel het verschil maken door de klant zo veel mogelijk te ontzorgen en met service-op-maat.

Zo neem je schademeldingen aan die je registreert, controleert en beoordeelt. Je doet het nodige onderzoek naar de situatie en legt de schuldvraag op de juiste manier vast. Ook bekijk je of de claim door de desbetreffende polisvoorwaarden wordt gedekt. Jij weet wat de klant nodig heeft: een spoedige, prettige afhandeling en een heldere, begripvolle manier van communiceren.

Gedurende het hele traject zorg je ervoor dat het klantdossier administratief op orde is. Daarnaast onderhoud je op dagelijkse basis contacten met klanten, verzekeraars, tegenpartijen en schade-experts. Jij fungeert als schakel tussen alle betrokkenen en houdt je klant op de hoogte van de voortgang van de afhandeling. Je voelt je verantwoordelijk voor een snelle en juiste claimbehandeling waar de klant echt iets aan heeft. Meedenken over het behandelbeleid van de organisatie, claimprocedures en actuele ontwikkelingen in de branche is voor jou dan ook vanzelfsprekend.

Vereisten

Wil jij graag aan de slag als schadebehandelaar particulier? Dan herken je je in het volgende profiel:

 • Je beschikt over hbo- werk- en denkniveau;
 • Je hebt enige werkervaring als schadebehandelaar;
 • Je bent geslaagd voor Wft Basis en Schade Particulier (of wil deze halen);
 • Je kunt goed luisteren en stelt de klant centraal;
 • Je bent analytisch, werkt zorgvuldig en hebt oog voor detail.

Arbeidsvoorwaarden

Als schadebehandelaar bij Brunel ben je niet alleen verzekerd van een baan, maar ook van een carrière. Je gaat op detacheringsbasis aan de slag bij een gerenommeerde organisatie in het bank- en verzekeringswezen. Hier kun jij laten zien wat je in huis hebt, zodat je je kunt ontwikkelen tot specialist of leidinggevende. Verder kun je bij ons rekenen op:

 • Een mooi startsalaris dat aangevuld kan worden met bonussen;
 • De diversiteit van projecten gecombineerd met de zekerheid van een contract;
 • Volop ruimte om door te groeien naar een senior- of zelfs expert-rol;
 • De kans om op onze kosten extra branchediploma’s te behalen;
 • Kortingen op verzekeringen;
 • De zekerheid van een goed geregeld pensioen.

Start jouw sollicitatieprocedure nu!

Solliciteer snel en gemakkelijk via de Solliciteren button!

Sollicitatieprocedure

 1. Eerste contact
  Wij nemen jouw sollicitatie in behandeling en gaan jouw profiel bekijken. Binnen twee werkdagen laten wij je weten of we je uitnodigen voor een interview.
 2. (Online) interview
  Goed nieuws! Wij zien mogelijkheden voor jou en nodigen je uit voor een (online) interview.
 3. Wederzijdse interesse
  Dat gaat de goede kant op, want naar aanleiding van het (telefonische) interview zijn we allebei nog steeds enthousiast.
 4. Aanbieding
  Dit kan twee dingen betekenen: we gaan je voorstellen aan een van onze opdrachtgevers óf we doen je meteen een aanbieding!

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, 1-3 jaar, € 2.000 - € 3.000, Detachering, HBO, In overleg, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Banken, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Randstad, Gelderland, Financieel Medewerker, Overijssel