DBC Adviseur

Wat ga je doen?

Als DBC adviseur ben jij de specialist op het gebied van zorgregistratie, waarbij je de zorgprofessionals informeert over wijzigingen in wet en regelgeving. Daarbij zorg je voor het professioneel adviseren en ondersteunen van medisch specialisten, medisch secretariaten, andere zorgverleners en het management bij het vertalen, implementeren en juist uitvoeren van wet- en regelgeving aangaande zorgregistratie. Jij zet jouw skills in bij het uitvoeren van de controles hierop en het maken van analyses die bijdragen aan het tijdig signaleren van onjuiste of onvolledige registraties.     

Daarnaast ben je als DBC adviseur betrokken bij het monitoren van de beheersing van procesrisico’s en het adviseren over de implementatie van noodzakelijk aanvullende beheersmaatregelen.  

Met wie?

De DBC adviseur is onderdeel van het kennisteam Planning & Control (P&C). Binnen dit team werk je samen met acht business partners en acht DBC controllers. De teamleidinggevende DBC Control geeft leiding aan de DBC Controllers. Het team adviseert het management en de Raad van Bestuur op het gebied van financiën en registratie. Samen met de Kenniskernen HR en Kwaliteit & Veiligheid verzamelen we informatie ten behoeve van de P&C-cyclus.

Naast het kennisteam P&C bestaat de Kenniskern Finance & Control (F&C) uit de kennisteams Financieel beheer, Concern Control en Audit en Risk Management.

Werken bij Jouw Amphia

Wij zijn Amphia. Het topklinisch ziekenhuis van de mooie stad Breda. Binnen Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Dat doen we niet alleen, maar samen. Ongeveer 5000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de beste zorg voor iedere unieke patiënt. Als opleidingsziekenhuis bieden wij veel ruimte voor jouw groei en ontwikkeling. Allemaal in ons nieuwe moderne ziekenhuis geheel ingericht op de toekomst.

En wie ben jij?

 • Je hebt een HBO+ of academisch werk- en denkniveau met een diploma op zak op het gebied van Bedrijfskunde, Health Care Management, Accountancy of gezondheidswetenschappen.  
 • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving, financiën in de zorg en de DBC systematiek. Ervaring op het gebied van administratieve organisatie en interne controle of Horizontaal Toezicht is een pré.
 • Je hebt een sterk analytisch inzicht en uitstekende communicatieve vaardigheden. Dit is belangrijk omdat je registratievraagstukken vanuit verschillende invalshoeken moet bekijken alvorens je een advies kunt geven. Het is van belang dat je snel verbanden ziet en relaties legt. Op basis daarvan trek je conclusies en geef je advies.  De informatie en het advies weet jij met overtuiging over te brengen.     
 • Je bent gedreven, pro-actief en hebt gevoel voor relatiebeheer, overtuigen, coachen en motiveren. Hiermee weet jij jouw klanten en stakeholders goed mee te nemen in de noodzaak van een juiste en volledige zorgregistratie.  


Dit mag je van ons verwachten

 • Een onmisbare rol, want jij bent de specialist op het gebied van zorgregistratie en daarmee de verbindende factor tussen wet- en regelgeving en de optimalisatie van de inrichting van administratieve processen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris binnen FWG 55 (min. €3.270,- tot max. €4.611,-) of FWG 60 (min. €3.558,- tot max. €5.212,-) op basis van kennis en ervaring.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van beide 8,33%.
 • Verder bieden we je de ruimte om je verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak.
 • Een prettige werksfeer binnen een professioneel team.
 • Amphia is goed bereikbaar met de auto, fiets en het ov. Parkeren is gratis.

Lees hier meer over alle arbeidsvoorwaarden. 

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacature en/of over de sollicitatieprocedure? Neem gerust contact op met Esther van Tilburg, Teamleider DBC control. Stuur een e-mail naar etilburg@amphia.nl of bel 06-23238699.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, € 3.000 - € 5.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Zuid-Holland, Gezondheidszorg/Welzijn, Risk Management, Controller, Noord-Brabant