Business Controller

Woningcorporatie Portaal zoekt een ervaren Business Controller die ons team Control komt versterken (32-36 uur per week).

Wat ga je doen?
Als Business Controller ben jij het gezicht van Control in de business. Jij brengt de bedrijfskundige invalshoek die nodig is om een gezonde organisatie te zijn. Hoe blijven we als organisatie in control en kunnen we tegelijkertijd optimaal de balans tussen het reguliere werk én innoveren/experimenteren bewaken?

Je stuurt (functioneel) onze specialistische managementcontrollers aan. Zij voeden jou met analyses, zodat jij de business in staat stelt financieel vooruit te kijken en te beoordelen welke besluiten het beste genomen kunnen worden.
Een business controller bij ons houdt zich bezig met alle kanten van business control. Je bent business partner, adviseur en hebt verantwoordelijkheid in control-taken. Wat houden deze rollen in?

Business partner

  • In deze rol denk en stuur je mee met de uiteenlopende en maatschappelijk relevante business waar wij als woningcorporatie mee te maken hebben.Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de business en sluit vroegtijdig aan daar waar de besluiten worden genomen.
  • Jouw verbindende en netwerkende kwaliteiten zorgen ervoor dat je gemakkelijk samenwerkt, van strategisch tot operationeel niveau.

Adviseur

  • In deze rol adviseer je het bestuur en management over (bedrijfskundige) organisatievraagstukken, operationalisering ondernemingsdoelen, interne sturing, financieel beleid en risicobeheersing.
  • Ook adviseer je over voorgenomen investeringen, Je maakt de (financiële) consequenties en risico’s inzichtelijk zodat er verantwoorde bedrijfseconomische besluiten en bijsturingsmaatregelen genomen kunnen worden. 
    Zo bewaak jij mede ons financieel duurzaam business. 

Control-taken

  • Het hele jaar werk je aan de financiële planning en control cyclus, denk hierbij aan de jaarbegroting, budgettering, prognoses en verantwoording.
  • Ook werk je met de business mee aan de ontwikkeling van beleid, kaders, regels, richtlijnen en procedures op (financieel) vlak die optimaal : bijdragen aan realisatie van de organisatiedoelstellingen op strategisch en tactisch niveau. 

 Wat vragen wij van jou?

  • je hebt een WO werk- en denkniveau en 10 jaar relevante werkervaring 
  • je hebt een opleiding in de richting van bedrijfskunde of (bedrijfs-)economie afgerond, eventueel aangevuld met een register controller opleiding (of je studeert daarvoor)
  • je werkt op een proactieve en resultaatgerichte manier 
  • je bent analytisch sterk en merkbaar gericht op samenwerking en verbinding met de mensen om je heen

Wat hebben wij jou te bieden?

  • een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met uitzicht op vast;
  • een salaris in schaal L van de CAO Woondiensten. Het salaris is minimaal €4.710,- en maximaal €6.544,-;
  • een eindejaarsuitkering;
  • een kilometervergoeding of 100% vergoeding van je OV-kosten;
  • een opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden aan je ontwikkeling;
  • een vitaliteitsbudget om bijvoorbeeld je sportschoolabonnement of massage van te betalen, óf om op te tellen bij je opleidingsbudget;

Wij vinden een goede werk/privé balans belangrijk. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om op kantoor én thuis te werken. Je ontvangt een thuiswerkbudget om je werkplek goed in te kunnen richten en je krijgt een thuiswerkvergoeding.
Ook kun je je werkuren flexibel over de week verdelen.
En wist je dat we op loopafstand van jouw standplaats in Utrecht – ons Huis van Portaal - meerdere sportgelegenheden op loopafstand hebben? Zo is sporten – eventueel met je collega’s - makkelijk in je agenda in te plannen!

Waar ga je werken
Het team Business Control valt hiërarchisch onder Martin van Zuilekom, onze financieel directeur. Het team maakt onderdeel uit van het Bestuurscentrum van Portaal.
Business Control heeft daarnaast een directe lijn naar de Raad van Bestuur, zodat snel en effectief risico’s of kansen besproken kunnen worden.

Solliciteren
Interesse? We ontvangen uiterlijk 30 april 2023 je motivatie en cv via ons sollicitatieformulier.

Eerst even bellen? Dat kan. Martin van Zuilekom, financieel directeur staat je graag te woord via telefoonnummer 06 – 51 66 61 37
Binnen een week na de sluitingsdatum hoor je of je wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek. Verloopt dat goed? Dan volgt een tweede gesprek. Na het 1e of 2e gesprek nodigen we je uit een online assessment te maken. Tot slot vindt een afsluitend gesprek plaats. 

Wij willen dat iedereen zich bij Portaal gerespecteerd en thuis voelt. Diversiteit en inclusie zijn voor ons belangrijke waarden. We voeren een actief diversiteitsbeleid om bij te dragen aan mínder ongelijkheid, aan het wegnemen van drempels en aan gelijke kansen voor iedereen.
Wij nodigen dan ook iedereen die zich herkent in de gevraagde competenties uit om te reageren.

 

Over Portaal
Portaal is een grote en ambitieuze woningcorporatie. In totaal beheren we zo’n 52.000 woningen. Wij willen meer dan alleen betaalbare woningen bouwen, beheren en renoveren. We vinden leefbare buurten, waar mensen naar elkaar omkijken en zich veilig voelen, minstens zo belangrijk. Daar werken we met hart en ziel. Van de sociaal beheerder in de wijk tot de administratief medewerker op kantoor… allemaal willen wij bijdragen aan goed samenleven.

Onze vijf regiokantoren zijn verspreid over het midden van Nederland. Je vindt ons in Leiden, Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen. Het Huis van Portaal in Utrecht is ons centrale ontmoetingspunt.

 Met deze vacature willen wij zelf een nieuwe Portaal-collega werven. Dit is dan ook geen oproep voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Dienstverlening algemeen, Controlling, Utrecht, Business Controller, Randstad