Business Controller

Wij, STET, leveren aardappelen. Niet zomaar aardappelen. Bewezen producten die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en de snel veranderende (markt)omstandigheden. Zoveel om over te praten en toch zijn er zo weinig woorden nodig. ‘Potatoes are life’. We kweken ze, we telen ze, om mensen van voeding te voorzien. Zij verdienen het allerbeste. Niets minder. Aardappelen zijn ons dagelijks werk, je zou kunnen zeggen dat het (in ieder geval een deel van) ons leven is!

In onze Business Controller zijn wij op zoek naar de verbinder die de brugfunctie vervult tussen STET en de Shared Services faciliteiten. Dit houdt in dat onze ideale kandidaat communicatief sterk is en met een nuchtere en praktische inslag de STET organisatie vertegenwoordigt binnen de HZPC-groep. We zoeken een ervaren professional die niet te beroerd is om klussen op te pakken. Onze ideale kandidaat ziet het als zijn taak om te sparren met collega’s en te streven naar continue verbetering.

De vacature:
Rol: Business Controller.
Plaats: Emmeloord en met enige regelmaat in Joure.
Aantal uren: 24 uur (0,6 fte).
Functieniveau: hbo Bedrijfseconomie/Financial & Control of wo Business Administration/Finance en >3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Jouw verantwoordelijkheden:
In de rol van Business Controller draag je bij aan de ontwikkeling van onze internationale organisatie. Hiervoor ben je de sparringpartner van het Managementteam van STET en het aanspreekpunt van de STET vestigingen in het buitenland op financieel gebied. Ook ben je onderdeel van het Global Finance Management Team van HZPC Groep in Joure en rapporteert aan de CFO van de HZPC-Groep. STET Holland B.V. is onderdeel van de HZPC-Groep.

Dit betekent dat je:

  • De missie van STET bij strategische projecten ondersteunt, voorbereidt en coördineert t.b.v. het managementteam van STET.
  • Relevante data analyseert om zo kansen, bedreigingen en trends in kaart te brengen.
  • De sparringpartner bent voor STET m.b.t. financiële prestaties. Hierbij analyseer en interpreteer je de periodieke financiële rapporten en voorspellingen.
  • Als onderdeel van het Global Finance Managementteam betrokken bent bij de finance strategie en besluitvorming over de inrichting van de financiële functie.
  • Adviseert over potentiële risico’s en je vergaart kennis van de concurrentie.
  • Analyses en performance-indicators aanlevert voor het Executive Committee van HZPC Holding B.V.


Dit ben jij:
Jij houdt van aanpakken met veel eigen initiatief en een hands-onmentaliteit. Dit doe je met een kalme, nuchtere manier van werken en met overtuigingskracht. Alleen werken is voor jou geen probleem en je werkt net zo lief samen. Dit gaat jou makkelijk af, want je bent communicatief sterk en een positieve teamspeler. Daarnaast heb je een flexibele instelling en hou je van (persoonlijke) ontwikkeling. Ook herken jij jezelf (grotendeels) in het onderstaande. Je hebt:

  • >3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Het hebben van een RC-kwalificatie is een pre.
  • Ervaring met het werken in een corporate structuur en het schakelen tussen de diverse entiteiten in een internationale organisatie.
  • Kennis en ervaring met financiële accounting (Dutch GAAP).
  • Uitstekende MS Excel vaardigheden. Business Analyses tools zijn een pre.
  • Ervaring of affiniteit met de agrarische sector.
  • Zowel Nederlands en Engels goed beheerst (spreken, luisteren, lezen en schrijven).


Wij bieden jou:
Bij STET krijg je een plek waar veel waarde wordt gehecht aan eigen initiatief. Je komt terecht in een informele werkomgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. In deze omgeving krijg je een can-do mentaliteit en flexibiliteit in functioneren. Wij starten met een contract voor een jaar met wederzijdse intentie om dit daarna om te zetten naar een vast contract. Daarnaast ontvang jij:

  • Enthousiaste en ervaren collega’s in een internationale organisatie.
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, premievrij pensioen en een collectieve variabele beloning.
  • 33 vakantiedagen (gebaseerd op 40 uur).
  • Mogelijkheden voor verdere scholing in je vakgebied.
  • Een functie bij een gezonde en groeiende organisatie.


We kijken uit naar je reactie!
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen Jordan van Vilsteren, CFO HZPC Groep via Jordan.vanVilsteren@hzpc.com of via 06 - 82 69 09 81 en voor meer informatie over het proces met Roy Gouw, HR Business Partner via Roy.gouw@hzpc.com of via 06 - 82 07 32 92. We ontvangen je sollicitatie graag via het sollicitatieformulier op onze website.

Meer informatie over STET kun je vinden op: www.stet-potato.com.
Meer informatie over HZPC kun je vinden op: www.hzpc.com.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Controller, Industrie/Techniek, Groningen