Controller M/V

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd en gecoördineerd door vijf screeningsorganisaties. De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) is een coöperatie die activiteiten ontplooit op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten ten behoeve van de vijf screeningsorganisaties. Belangrijke taken van de FSB zijn het beheer en de (her)ontwikkeling van op maat gemaakte IT-systemen ter ondersteuning van de bevolkingsonderzoeken en het realiseren of verbeteren van de data-uitwisseling met ketenpartners van de screeningsorganisaties.

FSB is voor haar locatie in Utrecht op zoek naar een

Controller m/v

(28 uren p/w)

 

Een zelfstandige, doortastende en communicatief sterke controller


Wat gaat u doen als Controller?
U levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het strategische en tactische (financieel-) economische beleid van de coöperatie, alsmede vorm en inhoud geven aan, toezicht houden op, voor een effectieve planning en control van de bedrijfsprocessen, teneinde een integraal (kwantitatief en kwalitatief) optimale bedrijfsvoering te waarborgen.

U bent verantwoordelijk voor de financiële analyses en rapportages van de huidige situatie en met de vooruitzichten naar de toekomst toe. U bent verantwoordelijk voor het proces van planning en control, voor het verder ontwikkelen van stuur- en verantwoordingsinformatie. Tevens ziet u toe op dat de efficiëntie en effectiviteit van de ondernomen activiteiten en adviseert u het FSB-bestuur daarover door de cijfers betekenis te geven. De pro-actief gerealiseerde output is zakelijk, tijdig, betrouwbaar en uitermate bruikbaar bij het sturing geven aan de coöperatie. Als controller bent u verantwoordelijk voor een optimaal, verantwoord en transparant beheer van de financiële middelen volgens de gangbare accountability standaarden en gedragscodes. U draagt er zorg voor dat de administratieve organisatie en interne controles efficiënt en zorgvuldig ingevuld en nageleefd worden.
De controller is verder een belangrijke sparringpartner bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe business cases. U levert een creatieve bijdrage aan het financieel mogelijk maken van de ambities van de FSB. 

U ressorteert hiërarchisch onder het FSB-bestuur waaraan u ook rapporteert. Landelijke ontwikkelingen op financieel gebied vertaalt u naar concrete doelstellingen en acties. 

Wij vragen
Voor deze functie beschikt u over kennis van accountancy en controlling op academisch niveau. U heeft minimaal 5 jaar ervaring als controller bij voorkeur in de gezondheidszorg. U heeft gedegen kennis van automatiseringspakketten. Ook heeft u ervaring in een projectenomgeving.
Naast aantoonbare werkervaring op het gebied van zowel business control als financieel management heeft u ruime ervaring met procesoptimalisatie. De controller is een business partner waarvoor het noodzakelijk is dat hij/zij beschikt over een stevige persoonlijkheid, sterke communicatieve vaardigheden en natuurlijk overwicht. Uiteraard beschikt de controller over een zeer sterk ontwikkeld analytisch vermogen en cijfermatig inzicht. 

Facilitaire samenwerking bevolkingsonderzoeken biedt
Een uitdagende functie in een lerende organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling. Het betreft een functie van 28 uren per week. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden voor 0,78 fte. Het jaarsalaris is op basis van FWG 65 (CAO-Ziekenhuizen) minimaal € 47.891,-- en maximaal € 72.152,-- bij een fulltime dienstverband van 36 uur, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Het maandsalaris is maximaal € 5.154,-- bruto en exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. De FSB kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede reiskostenvergoeding. Gelet op de ligging van het kantoor wordt gestimuleerd om met het openbaar vervoer te reizen. De standplaats is Utrecht. 

Meer informatie
Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer A. de Hartog bereikbaar onder telefoonnummer 020-4096600. 

Solliciteren op de functie van Controller
Uw sollicitatie voorzien van een korte gemotiveerde brief en recent CV ontvangen wij graag vóór 10 mei 2018 via onze sollicitatiepagina

Deze vacature zal tegelijkertijd zowel intern als extern worden geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten. Een assessment zal deel uitmaken van de procedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Controller, Controlling, Financieel, Finance, Analyse, Analyseren, Accountancy, Academisch, Business Control, Financieel Management
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Parttime, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Controller