Finance officer planning & control Toezicht

Zet je in voor een kostenbewuste en efficiënte bedrijfsvoering binnen Toezicht als finance officer planning & control bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je werkt in een snelle en afwisselende omgeving waarbij jouw toegevoegde waarde en dus impact bestaat uit het vervullen van een centrale rol in de financiële aansturing van de toezichtorganisatie. Je bent hét aanspreekpunt voor alle financiële aspecten die met de bedrijfsvoering van de toezichtdivisies samenhangen. Gevraagd én ongevraagd analyseer je data, signaleer je knelpunten en je adviseert hierover aan het management. Je durft actief mee te denken, daarbij te experimenteren en een duidelijk standpunt in te nemen.

Zo doe je dat als finance officer planning en control bij DNB

Als finance officer planning & control geef je binnen en buiten je afdeling invulling aan de ‘loketfunctie’ voor alle vragen over bedrijfsvoering aspecten (zoals planning & control cyclus en urenverantwoording) van de toezichtdivisies en JuZa. Daarnaast speel je ook een rol bij de ondersteuning en verdere ontwikkeling van stuur- en verantwoordingsinformatie over processen van het toezicht. Je bent voor deze rol ‘spin in het web’ binnen onze organisatie. Jij krijgt zaken voor elkaar en weet de grote diversiteit aan stakeholders effectief te ondersteunen. Het doel is om het management te ondersteunen en adviseren zodat zij de organisatie kan besturen om de doelstellingen binnen gestelde kaders op beheerste wijze te realiseren. Als controller in de eerste lijn maak je onderdeel uit van de bredere controlfunctie van DNB en werk je nauw samen met de centraal gepositioneerde tweedelijns business controller.

Wat ga je precies doen?
 • Je verzorgt de factuurafhandeling, inkooporders, correctie journaalposten, periodieke transitoria en urenverantwoording.
 • Je hebt een coördinerende, bewakende en signalerende rol voor de toezichtdivisies ten aanzien van de DNB-brede planning & control cyclus van begrotingen, divisieplannen en kwartaalrapportages en verantwoording.
 • Je stelt financiële stuur- en verantwoordingsinformatie op voor de toezichtdivisies en analyseert deze (maandelijks, kwartaalrapportages en eindejaarsafsluitingen).
 • Je adviseert divisiedirecteuren, managementteams en afdelingshoofden en fungeert als eerstelijns adviseur op besturings- en bedrijfsvoering vraagstukken. Hierbij lever je structureel en naar behoefte inzicht in informatie over financiën, planning en riskmanagement
 • Je zorgt er samen met je collega’s van de toezicht bedrijfsbureaus voor dat de juiste stuur- en verantwoordingsinformatie uit de toezicht processen wordt opgeleverd en tilt deze naar een hoger niveau.
 • Je beheert de voor de divisies van toepassing zijnde “Financial enveloppes” ter zake Europese ICT systemen en projecten, en ook de voortgang op financiële afwikkeling.


Hier doe je dat

Functioneel kom je te werken bij de afdeling Bedrijfsbureau Banken (BBB, divisie on-site en bancaire expertise). Voor ongeveer de helft van je tijd werk je voor het BBB, de andere helft voor de afdeling Informatie Proces & Ondersteuning (IPO, divisie Toezicht Pensioenen). Naast je BBB- en IPO-collega’s werk je nauw samen met de collega’s van Finance & Advies en andere centrale divisies en afdelingen. De werksfeer is informeel, de betrokkenheid hoog en teamwork vinden we erg belangrijk.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en kunt analyses omzetten in bruikbare managementinformatie en acties. Jij kan autonoom opereren in het speelveld van de verschillende toezichtdivisies. Je werkt gestructureerd, bent proactief en daadkrachtig en krijgt vanwege je overtuigingskracht en goed stakeholder management dingen voor elkaar. Accuratesse is een vanzelfsprekendheid en je weet processen strak te plannen. Tegelijkertijd ben je iemand die goed kan samenwerken en verbinden, zowel met je collega’s binnen het team als met je interne klanten. Je staat stevig in je schoenen, je houdt je rug recht zonder de klantrelatie uit het oog te verliezen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt een afgeronde bachelor of master, bijvoorbeeld in een bedrijfskundige of economische richting (een afgeronde RC-opleiding is een pre).
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een planning & control functie.
 • Je beschikt over ruime ervaring met Microsoft Excel en hebt affiniteit met Business Intelligence tooling.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.480,-- en maximaal € 5.760,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als finance officer planning & control Toezicht werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 13 april 2023 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een e-assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Business analist, Financiele Administratie, Compliance Manager, Risk Management, Compliance medewerker, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Financieel Medewerker, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager