Startende toezichthouder interne modellen banken

Zet jouw kwantitatieve vaardigheden in voor het veiliger maken van Nederlandse Europese banken als startende toezichthouder interne modellen bij DNB.

Jij hebt impact

Je beoordeelt de kredietrisico modellen van Nederlandse en Europese banken. Dit doe je geheel of gedeeltelijk bij die banken ter plaatse.

Wat ga je precies doen?
 • Je maakt onderdeel uit van het team dat verantwoordelijk is voor het modeltoezicht op Nederlandse en Europese banken. Je werkt samen met ervaren toezichthouders, voert ter plaatse modelbeoordelingen uit, en gaat in gesprek met (het senior management van) de banken.
 • Je trekt scherpe conclusies uit grote hoeveelheden data, doet diepgaande analyses en ontwikkelt tooling (kennis van R/Pyhton/SAS/Matlab en/of SQL is een pre).
 • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van de Europese beoordelingsmethodologie en denkt en discussieert mee hoe de van toepassing zijnde wet- en regelgeving moet worden geïnterpreteerd.
 • Als expert ontwikkel jij je in je vak door continu jouw kennis te delen -zowel binnen DNB als binnen het Single Supervisory Mechanism (SSM)- en te onderhouden en je steeds te blijven ontwikkelingen als toezichthouder.


Hier doe je dat

De Divisie On-site & Bancaire Expertise (OSBE) is binnen DNB verantwoordelijk voor het doen van on-site onderzoek bij Nederlandse en Europese banken en vervult een expertisefunctie voor andere divisies binnen DNB. Het Interne Modellen team bestaat uit 20 collega’s met uiteenlopende achtergronden. De sfeer op de afdeling is ontspannen, informeel en positief. Er wordt veel in projectteams gewerkt. Samenwerken en elkaar helpen vinden we daarom erg belangrijk. En er is uiteraard veel ruimte voor opleidingen en trainingen.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij als startende toezichthouder interne modellen kwantitatief sterk bent en je probleemoplossend vermogen groot is, ook onder druk. Je bent nieuwsgierig en kritisch en bent in staat helder te communiceren over ingewikkelde technische problemen. Je wilt bijdragen aan de financiële stabiliteit van Nederland en Europa en organisaties beter maken. Je vindt het leuk om projectmatig en in een multicultureel team te werken. Een tijdje werken in het buitenland trekt jou aan.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Een afgeronde academische master met een stevige kwantitatieve component (econometrie, wiskunde, toegepaste natuurkunde of iets soortgelijks).
 • Je hebt kennis van het kwantitatieve risicobeheer van banken en aantoonbare affiniteit met het omgaan met grote datasets, het toepassen van statistische technieken en/of programmeren.
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving is een pre.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent bereid deel te nemen aan modelbeoordelingen in het buitenland (Eurozone).


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.090,-- en maximaal € 4.960,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als startende toezichthouder interne modellen banken werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 17 april 2023 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een e-assessment en een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Business analist, Financiele Administratie, Compliance Manager, Risk Management, Compliance medewerker, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Financieel Medewerker, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager