Senior Beleidsadviseur Financiën

Ben je toe aan een mooie nieuwe stap in je loopbaan?
Wil je graag aan de slag met strategische financiële vraagstukken?
En samenwerken in een team met leuke collega’s?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het team Financiën binnen thema Koers zoeken wij een

Senior beleidsadviseur financiën

28 tot 36 uur per week

Het team Financiën adviseert bestuur, directie en organisatieonderdelen, stelt het financieel beleid op en voert regie op de Planning en Control-cyclus.

In ons team doen we er alles aan om onze klanten te helpen. Soms door precies te doen wat zij willen, soms ook door hen te confronteren met aannames en veronderstellingen. Jij weet wat er écht speelt bij de klant, en bent de spiegel die hem overtuigt. Niet met grafieken, maar met een helder verhaal. Als het even kan zonder jargon. In je advies houd je natuurlijk rekening met de belangen van de klant en zoek je naar mogelijkheden. Hij/zij wil een adviseur die kansen en bedreigingen ziet en adequaat reageert zodat hij/zij zich geholpen voelt.

Het belangrijkste element in de functie is het oppakken van concernbrede financiële vraagstukken. Hierbij werk je nauw samen met de concerncontroller.

Dit ga je doen

 • Integraal adviseren over financiële onderwerpen op concernniveau en het vertalen van de effecten daarvan ten behoeve van de begroting.
 • Netwerken en contacten onderhouden op regionaal niveau waaronder de provincie.
 • In samenwerking met het team aan de slag gaan met strategische financiële vraagstukken.
 • Samen met je collega’s het initiëren, ontwikkelen, implementeren en evalueren van financieel beleid ten aanzien van complexe financiële vraagstukken.
 • Voeren van fiscaal regie.
 • Signaleren van trends en inspelen op actualiteiten en dit vervolgens communiceren naar betrokken doelgroepen.

Dit ben jij

 • Een relevante afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Actuele kennis van gemeentefinanciën en van het gemeentefonds.
 • Aantoonbare en actuele ervaring met strategische beleidsadvisering.
 • Durf tot innovatie en verkennen van andere dan de traditionele wegen.
 • Een werkwijze die gericht is op participatie van doelgroepen en gebruikers.
 • Diverse competenties zoals: politiek sensitief, communicatief vaardig, proactief, open, analytisch, netwerker & teamspeler, rolvastheid.

Dit bieden wij
Je begint met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het brutosalaris stemmen we af op jouw kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.372,-(functieschaal 11/aanloopschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Je kunt het IKB uit laten betalen of besteden aan extra verlof, training of opleiding en aanvulling op je reiskosten.
 • Maatschappelijk relevant werk, aandacht voor werk-privébalans, volop faciliteiten om hybride te werken, een goede pensioenregeling etc.: lees hier de 7 pluspunten waarom je graag bij ons wilt komen werken.

Solliciteer nu
Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 1 april 2023 via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 19-KO-2023.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Rahman Kahraman, Corporate Recruiter, 06 81 41 11 84. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Elise van As, teamleider Financiën, 0343-565855.

De in- en externe procedure vindt gelijktijdig plaats. Het maken van een casus, het opvragen van referenties, online screening of assessment kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Bedrijfsadviseur, Utrecht, Overheid