Administratief medewerker crediteuren

Administratief medewerker crediteuren
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als administratief medewerker crediteuren zorg je ervoor dat de financiële administratie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tot het laatste getal achter de komma klopt. Je hebt een afwisselende functie en vindt het leuk om onze e-facturen te monitoren. Wil je daarnaast graag meebouwen aan de verdere ontwikkeling van ons team en ben je nauwkeurig en servicegericht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als medewerker administratie crediteuren kom je te werken binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Financiën & Control en binnen het team Financiële Administratie. Het team bestaat uit enthousiaste en hardwerkende collega’s van de Crediteuren- en Debiteurenadministratie. Je zal onderdeel zijn van het Crediteuren-team, welke momenteel uit 7 collega’s bestaat. Samen zorgen jullie er voor dat we de facturen ontvangen, registreren en uiteindelijk betalen.

Wat ga je doen?
Binnen het Crediteuren-team ben je verantwoordelijk en kennisbank op het gebied van e-facturatie. Je monitort e-facturen en informeert leveranciers om over te gaan op e-facturatie. Zodra de facturen binnen zijn, verwerk je deze in EBS, maak je een betaalbatch aan en betaal je de facturen. Verder test je updates van applicaties en ben je vraagbaak voor e-facturatie voor interne collega’s. Naast dit zal je ook deelnemen aan projecten die de e-facturatie kant raakt en denk je mee om processen te verbeteren. Door jouw creativiteit en nieuwe ideeën heb je hierin een belangrijk aandeel. Ook bekijk je mogelijke oplossingen altijd vanuit verschillende invalshoeken.

Als medewerker crediteuren zorg je dat taken op een efficiënte en effectieve manier uitgevoerd worden, maar dit is voor jou – met jouw administratieve achtergrond én praktische instelling – zeker geen probleem. Elke klant, zowel in- als extern, sta je goed te woord. En alle informatie leg je zorgvuldig vast in de administratie, waardoor je ook betrokken bent bij het werk van je collega’s. Verder zijn jouw collega’s betrokken en enthousiast. Samen brengen jullie verbeteringen aan in een team waar een goede werksfeer heerst. Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit doe je onder andere door praktijk ervaring op te doen en/of door het volgen van relevante trainingen en studies.

Tot slot werken we voor een groot deel thuis, maar we zorgen dat je goed wordt ingewerkt en dat er tijdens deze periode er iemand fysiek bij je op kantoor zit!

Je rapporteert aan de Teamleider Financiële Administratie.

Functie-eisen
Het leuke van deze functie is dat het veelzijdig is, je in een teamverband werkt en samen werkt aan dat het proces goed loopt en waar nodig wordt verbeterd. Je bent dus een echte teamplayer. Je durft vragen te stellen, bent nieuwsgierig, denkt graag mee in oplossingen en kan eventueel ook verbeterpunten benoemen. Je bent flexibel ingesteld en hebt een get-things-done mentaliteit. Je bent je ervan bewust dat je met gevoelige informatie werkt. Je kunt goed analyseren en herkent de kern en verbanden in situaties, vraagstukken en gegevens. Je bewaakt zelfstandig processen en activiteiten en signaleert benodigde acties tijdig en proactief. Tot slot kan je jezelf vinden in de kernwaarden van de NVWA: transparant, onafhankelijk, betrouwbaar en professional.

Verder zien we graag het volgende:

 • Je hebt een mbo 4-diploma in een financieel-economische richting en een praktijkdiploma boekhouden.
 • Je hebt ervaring met de verbetering van administratieve processen en zet deze kennis graag in bij verbeterprojecten.
 • Je hebt ervaring met financiële administratie en kennis van overheidsfinanciën óf je wilt deze kennis graag opdoen door middel van een cursus en/of opleiding.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving en processen rondom financiële administratie, en wilt deze kennis ook graag bijhouden.
 • Je hebt kennis van Oracle EBS Crediteuren en de financiële vastlegging in het gehele traject.
 • Je hebt kennis van e-facturatie.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Het betreft een vaste aanstelling en met een proeftijd van een jaar. De werkweek is 36 uur.

Kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling hebben wij hoog in het vaandel staan. Daarom maakt een assessment onderdeel uit van (de laatste ronde van) de selectieprocedure.

Competenties

 • Klantgerichtheid
 • Accuraat werken
 • Voortgangscontrole
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 8
Maandsalaris: Min €2.817 – Max. €3.782 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals de (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.     
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen. 
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, € 2.000 - € 3.000, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Medewerker, Overheid