Senior Business Controller

OVER DEZE VACATURE

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die met ruim 800 medewerkers volop werkt aan maatschappelijke opgaven als gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en gemeentelijke herindeling. Voor de afdeling Financiën en Control zoeken wij een Senior Business Controller. Samen met 45 collega's werk je aan een betrouwbare financiële administratie, de jaarrekening, begroting, voor- en najaarsnota en de financiële informatievoorziening. De afdeling speelt een belangrijke rol in alle opgaven van de provincie. Als Senior ben jij het aanspreekpunt voor andere afdelingen en opgaven op het gebied van financiën & control. Als ambitieuze Business Controller lever je een cruciale bijdrage aan het inrichten en optimaliseren van financiële processen, het uitvoeren van de planning-en-controlcyclus en toetsen op risico's.

FUNCTIE

De afdeling Financiën en Control is in de dynamiek van de provincie hét geweten op het gebied van een verantwoord en goed financieel beleid. De werkwijze kenmerkt zich door ambitie, men wil verbeteren en daar heeft het een ondernemende en kritische collega bij nodig!

Dit maakt dat de nieuw aan te stellen Senior Business Controller het aanspreekpunt is voor opgaven en afdelingen op het gebied van Financiën & Control. Als Senior binnen het team van 5 Business Controllers ben je verantwoordelijk voor de zwaardere dossiers. Deze dossiers worden gekenmerkt door de complexiteit van de onderwerpen, zoals bijvoorbeeld gaswinning, energietransitie en het Eemsdollard gebied. Je weet als geen ander partijen aan elkaar te verbinden en vertrouwen bij o.a. directie te winnen. Dit vraagt om een zeer proactieve aanpak en groot inlevingsvermogen om zaken voor elkaar te krijgen. Je bent kritisch en je weet vraagstukken goed te analyseren om te komen tot een onafhankelijk advies.

Verder:

 • Je gaat een bijdrage leveren aan het inrichten en optimaliseren van allerlei financiële processen
 • Je voert de planning-en-controlcyclus uit, dit doe je door bijdragen uit de organisatie en risicoanalyses
 • Voorstellen uit de organisatie toetsen op financiële haalbaarheid, risico's en rechtmatigheid
 • Je vangt signalen uit de organisatie op en pakt deze op daar waar je kunt! Je weet goed onderscheid te maken tussen verschillende dossiers en brengt deze onder de aandacht bij de juiste personen, bijvoorbeeld bij Concern Control

BEDRIJF

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven als gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en gemeentelijke herindeling. Het provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. Er werken ruim 800 collega’s aan de ontwikkeling van deze mooie provincie.

AANBOD

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en mooie provincie. Ontdek wat de provincie Groningen jou te bieden heeft:

 • Een aanstelling voor één jaar, met zicht op een vast dienstverband
 • Een werkweek van 40 uren (36 salarisuren), met opbouw van 4 ATV- uren per week
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.746 en € 5.352. Het precieze bedrag stemmen we af op basis van jouw kennis en ervaring. Bovenop jouw salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000 per vijf jaar
 • Vergoeding woon-werkverkeer van 75%

PROFIEL

Je bent een leuke, ondernemende collega die graag samenwerkt! Je bent niet bang om te zeggen wat je ergens van vindt, maar dit doe je nadat je iets van meerdere invalshoeken hebt bekeken. Door jouw analytische vaardigheden is dit voor jou geen probleem. Je hebt de kracht om jouw omgeving te overtuigen van jouw standpunt en je weet hoe het is om in een politieke organisatie te werken. Je toont ruggengraat in een steeds veranderende en politieke omgeving. Je gaat voor kwaliteit van het op te leveren product en het verder ontwikkelen van de gehele afdeling Business Control.

Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde WO-opleiding in de richting van Bedrijfseconomie en/of Accountancy
 • Heb je sowieso 5 jaar werkervaring als controller, waarin je uitstekende adviesvaardigheden hebt ontwikkeld
 • Heb je ervaring met strategisch financiële vraagstukken en risicomanagement.

Contact:
Jan Jaap Akse
+31 (0)38 457 21 00
+31 (0)6 211 346 55


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Business Controller, Risk Management, Overheid, Groningen