FINANCIEEL ADVISEUR

FINANCIEEL ADVISEUR
Leiden │ 32 uur │ HBO+/WO │ max. € 5.372,- (schaal 11) bij 36 uur

WIJ hebben voor jou een boeiende en afwisselende functie als financieel adviseur bij de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Een samenwerkingsverband van 13 gemeenten. Samen met de concerncontroller en de junior financieel adviseur werk je aan:

 • De planning- en controlproducten (begroting, tussentijdse rapportage, jaarstukken);
 • De financiële advisering op tal van beleidsterreinen (wonen, mobiliteit, energietransitie, economie, natuur en milieu;
 • De financiële ondersteuning van het management en budgethouders.


JIJ bent overtuigend, toont eigenaarschap en streeft naar kwaliteitsverbetering in je werk. Je bent zorgvuldig en haalt de onderste steen boven. Je bent communicatief sterk en het lukt jou als geen ander om ingewikkelde financiële vraagstukken in heldere en begrijpbare taal te formuleren. Je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden en trekt gegronde conclusies uit beschikbare informatie. Je kunt goed zelfstandig werken en prioriteiten stellen. Verder vragen wij van jou:

 • Dat je beschikt over een Hbo+ / Wo opleiding met een financiële opleiding, bij voorkeur gericht op de gemeentelijke overheid;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als financieel adviseur in een financieel complexe omgeving;
 • De bereidheid om, indien nodig, onder andere de opleiding BBV te volgen.


ONS TEAM Bedrijfsvoering bestaat uit ongeveer 17 gedreven medewerkers. Er heerst een open cultuur waarin kernwaarden als eigenaarschap, omgevingsbewustzijn en resultaatgerichtheid jou als muziek in de oren klinken.

In deze functie werk je nauw samen met de concerncontroller, de junior financieel adviseur en andere collega’s binnen Holland Rijnland. En met adviseurs en andere medewerkers van de Service organisatie van Leiden. Een deel van de financiële werkzaamheden zijn aan hen uitbesteed. Ook heb je contact met financiële vertegenwoordigers van de 13 gemeenten uit regio Holland Rijnland.We werken met een klein team. Dit brengt met zich mee dat je tijdens de vakantieperiodes ook werkzaamheden van de junior financieel adviseur of de concerncontroller moet waarnemen.

ONS AANBOD is een functie in schaal 11, met bijbehorend salaris van max. € 5.372,00 bij een 36-urige werkweek.

 • Er is een principe akkoord bereikt over onze CAO, waardoor er een salarisverhoging verwacht wordt van €240,00 bruto per maand + 2% met terugwerkende kracht ingaande 2 januari 2023. Verwachting is dat dit op 6 april bekrachtigd wordt
 • Een tijdelijke aanstelling voor één jaar, met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Een leuke en diverse baan in een kleine organisatie, met veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng.
 • Een groot regionaal netwerk, dat doorgroeimogelijkheden biedt.
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”.
 • De rechtspositie van de sector samenwerkende gemeentelijke organisaties, zoals vastgelegd in de Cao SGO.
 • Je ontvangt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden; we werken hybride. Al naar gelang de aard van de werkzaamheden, werk je op kantoor of thuis.
 • Een laptop en mobiele telefoon krijg je in bruikleen.
 • Werken in een modern pand, vlak bij het centraal station van Leiden.

 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We zien je sollicitatie graag tegemoet via onze sollicitatiepagina. Solliciteren kan tot en met 30 april 2023. De gesprekken vinden zo snel mogelijk daarna plaats.

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met John Bol, manager afdeling Bedrijfsvoering, via 06–12416808. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Marjolein van der Meij, recruiter, via 06 – 3633 8450. Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan. Een assessment kan een onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

HOLLAND RIJNLAND is een samenwerkingsorganisatie van en voor dertien gemeenten die gelegen zijn tussen de metropolen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Holland Rijnland stimuleert en faciliteert samenwerking tussen gemeenten onderling, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen om resultaten te behalen op het vlak én snijvlak van maatschappij, economie en leefomgeving. Het Regionaal Bureau Leerplicht valt als uitvoeringsorganisatie onder Holland Rijnland.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Finance, Beleid, Planning, Control, Gemeentelijk, Overheid


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, HBO+, Parttime, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Gemeente, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid