Business Controller

Gezamenlijk, ondernemend en grondig, zijn enkele voelbare waarden binnen Ploegam. Bij deze innovatieve organisatie wordt er iedere dag vol passie aan projecten gewerkt op het gebied van grondwerk, infra, waterbouw, innovatie en transport. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oss en samen met circa 350 gedreven collega’s zorg je voor een mooier en veilig Nederland.

Deze mooie ambitieuze club streeft naar groei en daar kun jij als business controller een belangrijke bijdrage aan leveren. Jij komt het beste tot je recht in een dynamische werkomgeving, waarin je snel moet schakelen en je kritisch mee mag denken over de verdere professionalisering van de organisatie. Doordat je met verschillende verdienmodellen binnen Ploegam in aanraking komt, zoals het ombouwen, onderhouden en verhuren van grondverzetmachines, de projectorganisatie en de transporttak, wordt je analytisch vermogen flink op de proef gesteld.

Je bent voornamelijk zichtbaar op de locatie Oss en Veghel, werkt nauw samen met alle collega’s zowel in de operatie als binnen het financiële team. In deze rol rapporteer je aan de financieel directeur en ben je tevens zijn sparringpartner.

De sterke groei van de organisatie betekent behoefte aan meer inzicht in de cijfers, meer vooruit kijken en meedenken met de diverse afdelingen om de juiste keuzes te maken. In deze nieuwe rol van business controller ben je nauw betrokken bij de diverse onderdelen van de organisatie, je bent makkelijk benaderbaar en je kunt veel impact maken.

Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden;

 • Ondersteunen van de operatie en commercie met diverse (nieuwe) rapportages. (o.a. verkoop en verhuur van machines, magazijn, monitoren van diverse investeringen, TCO berekeningen etc.)
 • Ontwikkelen en opzetten van dashboards voor diverse onderdelen binnen de organisatie. (Excel en Power BI)
 • Kostprijsberekeningen en analyses voor diverse bedrijfsonderdelen.
 • Doorrekenen van diverse business cases (bijvoorbeeld investeringen machines)
 • Opzetten van een overlegstructuur met de diverse afdelingen.
 • Adviesrol richting Teamleiders, MT en Directie.
 • Meedenken over verdere professionalisering en automatisering van de processen.
 • Verder optimaliseren van de managementinformatie, rapportagecyclus en dashboards.

Naar wie zijn wij op zoek?

Om succesvol te zijn in deze uitdagende rol, zoeken wij een proactieve zelfsturende persoonlijkheid met minimaal een afgeronde financiële HBO of WO opleiding, die circa 4 jaar ervaring heeft in een soortgelijke rol. Je bent iemand die mee wil bouwen en zichtbaar is in de organisatie. Affiniteit met onze branche is een pre. Door jouw goede kennis van Excel en Power BI ben je in staat mee te bouwen aan de stuurinformatie. Je bent communicatief sterk, kunt snel schakelen en bent in staat snel verbanden te leggen tussen de diverse bedrijfsonderdelen.

Wat heeft Ploegam jou te bieden?

 • Een uitdagende brede rol binnen een ambitieuze Brabantse familieorganisatie, waarin de mens centraal staat.
 • Veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf.
 • Tevens veel ruimte om mee te denken over de verdere professionalisering van de organisatie.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring zal het salaris liggen in de schaal van 4.000 tot 4.500 euro bruto op basis van 4 weken.
 • 39 vakantiedagen
 • Het betreft een fulltime functie.

Bedrijfsprofiel

Bij Ploegam werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, transport, natte aannemerij en emissieloos bouwen. Elke opdracht pakken we op de Ploegam-manier aan: gedreven, met kennis van zaken en vaak net even anders - dat is de kracht van ons bedrijf. Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met standplaats Oss. Een kleine greep uit onze projecten: wij verzwaren dijken, bouwen bruggen, richten natuurgebieden in, handelen in grond, verhuren werkschepen en ontwikkelen elektrische machines. Zo zorgen wij dat Nederland een beetje mooier, maar ook veiliger en duurzamer wordt.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan direct via de Solliciteren button! Voorzie jouw sollicitatie van jouw cv en een korte motivatie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Controlling, Corporate Finance, Business Controller, Controller, Noord-Brabant, Transport/Logistiek/Opslag