Financieel directeur

Financieel directeur
Maasdijk, 40 uur per week

Als Financieel directeur bij Growers United ben je eindverantwoordelijk voor de algehele financiële controle van de organisatie én haar deelnemingen. Een speerpunt voor de komende jaren is het inbedden van de toekomstige (internationale) groei binnen de financiële, administratieve én juridische organisatie. Heb jij ervaring in een vergelijkbare rol in een dynamische en internationale omgeving, bijvoorbeeld in de levensmiddelenindustrie? Ben jij toe aan een vervolgstap waarbij jij het verschil kan gaan maken? Lees dan snel verder!

Growers United is een coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 4 productgroepen, ruim 40 familiebedrijven, bijna 700 hectare glas en ruim 500 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. Naast de verkoop en marketing, begeleiden wij onze telers met bijvoorbeeld kwaliteitszorg, certificering in voedselveiligheid en met het verduurzamen van de teelt. We investeren in de toekomst door specialisten aan te trekken, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse, innovatiemanagement en internationalisering.

Iedere dag werken onze collega’s samen met bevlogen telers om de meest verse groente op het bord van miljoenen consumenten te krijgen. Want wij vinden dat verse groenten van de beste kwaliteit voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Dit doen we op een eerlijke en transparante manier: ‘Good food in good hands’. Daar staan we voor!

Over de rol
Als Financieel directeur maak je onderdeel uit van een directieteam, bestaande uit onze Algemeen directeur, Commercieel directeur en een Directeur strategische ontwikkeling (DSO). Door de doorgroei van de DSO is de functie van FD vacant geworden. Je geeft indirect leiding aan 30+ collega’s, via 4 (senior) managers; Manager finance, Manager business control, Manager ICT/BI en de Manager inkoop.

In deze brede rol ben je verantwoordelijke voor de algehele financiële status van onze organisatie, de financieel juridische borging en de rapportagestructuur, nationaal en steeds meer internationaal. Je bent coach voor de managers financial control en business control en samen met hen zorg je voor de ontwikkeling en vertaling van de financiële strategie van Growers United. Je zet de stip op de horizon. Het begeleiden van de groei – binnen de financiële, administratieve én juridische organisatie – is één van jouw voornaamste verantwoordelijkheden.

Verder ben je in de breedte op strategisch niveau sparringpartner van de managers ICT en Inkoop. Daarnaast geef je het riskmanagement op financieel-juridisch gebied vorm, samen met externe juridische experts. Kortom, je werkt in het brede veld van ondernemen en weet je op verschillende disciplines conceptueel en strategische te bewegen.

Wie zoeken wij?

 • Wo-niveau.
 • 10+ jaar ervaring in een financiële rol, waarvan 5 jaar op Directieniveau.
 • Ervaring in complexe organisaties, met een stevige uitdaging in het verder ontwikkelen van een (internationale) financiële structuur en processen.
 • Ervaring in het begeleiden van snelle internationale expansie vanuit jouw financiële expertise en ervaring risicomanagement.
 • Een stabiel trackrecord; je hebt eerder langdurig gebouwd en daarin een organisatie aantoonbaar verder gebracht.
 • Kennis van AO/IC procedures en externe controles.
 • Kennis van juridische aspecten van vennootschappen en internationale samenwerkingen.
 • Kennis van financieringsvormen en omgaan met externe financiers.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van Duits en Engels.
 • Bekend met coöperaties of ervaring met meerdere stakeholders.
 • Natuurlijk leiderschap, verbinder, samenwerker, no nonsens.


Wat biedt Growers United

 • Uitstekende beloning, afhankelijk van kennis en kunde.
 • Een auto, laptop, en telefoon.
 • Een goede bijdrage aan jouw pensioen.
 • Een eindverantwoordelijke baan met een uitdagende complexiteit in een internationale omgeving, waar jij het verschil kan gaan maken.
 • 25 vakantiedagen.


Interesse?
Mail naar j.dedrog@growersunited.nl of bel naar 0174 238 000.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Agrarische bedrijven, > 10 jaar, Corporate Finance, Zuid-Holland, CFO