(Starter) Medewerker Planning & Control

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ga jij geen enkele financiële uitdaging uit de weg? Kom verder!

 

Wij zijn op zoek naar een

(Starter) Medewerker Planning & Control

36 uur

Als Medewerker Planning & Control heb jij de belangrijke taak om de hele organisatie te ondersteunen én te adviseren bij financiële vraagstukken. Jij houdt het hoofd koel, hebt een goed analytisch vermogen en voelt je thuis tussen de cijfers en Excel. Je hebt een frisse blik en vindt het leuk dat jij voor een groot deel verantwoordelijk bent voor de planning & controlcyclus. Vooral voor het samenstellen van de documenten en het bewaken van de planning. Jouw rol is onmisbaar voor de goed functionerende en gezonde financiële organisatie van gemeente Krimpen aan den IJssel.

Wat ga je doen?
Samen met jouw collega’s van team Financieel Beleid en Advies ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van alles wat te maken heeft met de financiële gezondheid van gemeente Krimpen aan den IJssel. Het team waar je onderdeel van uitmaakt is verantwoordelijk voor alle ondersteunende processen. Denk hierbij aan de financiële strategie- en beleidsontwikkeling. Jij gaat je voornamelijk bezighouden met het opstellen van de P&C documenten en je bent het aanspreekpunt als het gaat om de P&C cyclus.

Jouw belangrijkste taken:

 • Het samenstellen van P&C documenten, zoals de begroting, kadernota, begrotingswijzigingen en jaarrekeningen.
 • Je bewaakt de P&C planningen.
 • Het beheren van het rekeningschema.
 • Je ondersteunt organisatie breed bij financiële vraagstukken.
 • Proactief reageren op (financiële) vragen en je start op eigen initiatief je eigen project om processen te verbeteren of te versnellen.

Wat krijg je ervoor terug?
Bij gemeente Krimpen aan den IJssel vinden wij zelfstandigheid en vrijheid belangrijk. Daar krijgen werknemers ook de ruimte voor. Daarom werken wij hybride en hebben we zelforganiserende teams. Dit betekent dat jij zelf indeelt waar en wanneer je werkt. Bij ons telt het eindresultaat. De organisatiecultuur is informeel en de lijnen zijn kort. Ook krijg je ruimte voor ontwikkeling, dankzij trainingen, opleidingen en cursussen. Tot slot leer je in deze functie, naast alle geheimen van Excel, ook werken met systemen zoals Cognos, Unit4 Financials en Pepperflow.

Je komt te werken in een team van 8 gezellige en betrokken collega’s. Zij hebben eigen aandachtsgebieden en werken vooral intensief samen. Het is een gezellig team, waarbij er altijd ruimte is voor een grap. Er hangt een ongedwongen sfeer en samenwerken is belangrijk.

Verder krijg je:

 • Een salaris van maximaal € 4.208,- per maand op basis van 36 uur (schaal 9 CAO Gemeenten 2022).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 % van je salaris. Dit kun je naar wens inzetten. Koop bijvoorbeeld een fiets, betaal er een extra opleiding van of laat het uitbetalen wanneer je wilt.
 • Een contractduur van 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een laptop en werktelefoon.
 • Reiskostenvergoeding.
 • 144 vakantie uren op basis van 36 uur.
 • Een open en toegankelijke plek om te werken in het raadhuis van Krimpen.
 • Jaarlijks leuke teamuitjes met jouw team én gezellige bijeenkomsten met al je collega’s bij gemeente Krimpen aan den IJssel. Zo hadden wij laatst een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd op het raadhuis en hebben we op het nieuwe jaar geproost tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Wie ben je?
We zoeken een zelfstandige en initiatiefrijke collega die op zijn plek is in een dynamische, gemeentelijke omgeving. Je staat stevig in je schoenen, bent proactief en gaat uiteraard secuur te werk. Je bent cijfermatig sterk en hebt oog voor details. Je bent niet bang om je uit te spreken naar je collega’s en durft om hulp te vragen.

Je bent onlangs afgestudeerd of al eventjes werkzaam in een soortgelijke functie. Bovendien heb je zin om te laten zien wat jij in je hebt. Je bent enthousiast en werkt goed in teamverband.

Wat vragen wij?
HBO werk- en denkniveau.

 • Afgestudeerd in de richting van bedrijfseconomie.
 • Beschikbaarheid van 36 uur per week. Je kiest zelf hoe je de uren indeelt.
 • Dit is een startersfunctie, maar als je al 1 à 2 jaar werkt ben je ook welkom om te solliciteren!
 • Je bent cijfermatig sterk.
 • Je gaat secuur en nauwkeurig te werk.
 • Energie om bij te dragen aan een financieel gezonde gemeente.
 • Initiatief, wij zijn blij met jouw mening!

Werken bij gemeente Krimpen aan den IJssel
De gemeente Krimpen aan den IJssel is een ondernemende gemeente die graag innoveert. Bijna alle 27 teams werken hybride en zijn zelforganiserend. Wil je op het raadhuis in Krimpen werken? Het is met auto, OV (busstation voor de deur) en (elektrische)fiets goed bereikbaar. Daarnaast zijn er ergonomische werkplekken en vergaderruimten waar je gebruik van kunt maken. Lunchen met je team kan bij een zonnetje en een goede temperatuur buiten. Uiteraard ook binnen in het raadhuis ons eet- werkcafé.

Binnen de organisatie hechten wij veel waarde aan samenwerken. Ook willen wij een omgeving creëren waarin jij jezelf kan zijn, ontwikkelt en ontplooit. We zijn altijd benieuwd naar jouw mening en geven jou graag de ruimte om initiatief te nemen.

Gewenste startdatum
Zo snel mogelijk!

Solliciteer direct en laat zien wie je bent!
Word je blij van deze functie? Klik op de sollicitatiebutton om direct te solliciteren. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op Imre Grootendorst via 06 28 16 53 79. Heb je vragen over het selectieproces? Stuur dan een mail naar hr@krimpenaandenijssel.nl of bel Daphne ter Linden via 06 46 63 70 21.

We zijn op zoek naar een vaste kracht en staan niet open voor inhuurkrachten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, € 3.000 - € 5.000, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker