Financieel administratief adviseur / Accounthouder Grondzaken

Financieel administratief adviseur / Accounthouder Grondzaken
36 uur per week

Ben je van nature leergierig en nieuwsgierig? Dan maken we graag ruim baan voor je met deze baanbrekende functie. Zie jij jezelf deze functie vervullen, dan zijn we op zoek naar jou!

Waarom je als financieel administratief adviseur / Accounthouder Grondzaken bij gemeente Lelystad net wat interessanter werk hebt dan bij een ander bedrijf? Onze collega Vinh vertelt het je:

“Terwijl jij met jouw advies een team het gevoel geeft dat het op financieel administratief gebied ontzorgd wordt, krijg jij een interessant kijkje in de keuken van de veelzijdige teams die de gemeente rijk is.’’

Als jij van nature leergierig en nieuwsgierig bent, dan maken we graag ruim baan voor je met deze baanbrekende functie.

Wat ga je doen?
Als Financieel administratief adviseur / Accounthouder Grondzaken ben je een onderdeel van team financieel beheer, maar spelen jouw werkzaamheden zich primair af binnen het nieuw gevormde team Grondzaken. Je hebt een belangrijke rol in de verdere vormgeving en ontwikkeling van het financieel administratieve gedeelte binnen dit team.

Je adviseert en ondersteunt onder andere budgethouders en projectleiders (interne klanten) bij de uitvoering van de planning en control cyclus. Je zorgt voor tijdige, juiste, volledige en rechtmatige verwerking van voorstellen en besluiten in de financiële administratie. Ook adviseer en ondersteun je bij projecten op financieel-administratief terrein. Je weet wat er speelt, je ziet de mogelijkheden en kansen en weet hoe je daarop inspeelt. Je zit met interne klanten om tafel, waarbij je boven water haalt welke vragen zij hebben. Jij begeleidt ze doeltreffend naar een passende oplossing, waarbij je rekening houdt met het algemene belang van de organisatie.

Collega’s kunnen hun werk beter doen, doordat jij:

 • Openstaat voor vragen en uitdagingen van je interne klanten. Met jouw voelsprieten en helikopterview weet je op basis van verschillende ontwikkelingen wat er speelt en zet je jouw deskundigheid, proactief, in om te ondersteunen.
 • De juiste middelen kiest die bijdragen aan een geschikte oplossing, waarbij je oog houdt voor de integraliteit.
 • Voldoende financiële kennis en ervaring hebt om je interne klanten administratief te kunnen ontzorgen.
 • Makkelijk schakelt tussen taken en rollen.


“Ik voel me trots als ik de mensen die ik advies geef een helpende hand kan bieden en merk dat ze er echt iets aan hebben.”

Jouw kracht als accounthouder
De grenzen bewaken en doorpakken. Door proactief de juiste vragen te stellen, mensen zelf te laten nadenken en ideeën te opperen, krijg jij op alle niveaus in de organisatie mensen en processen in beweging. Je weet dat het werkelijke probleem soms anders is dan de gestelde vraag. Je hebt dus een brede blik en kennis waardoor je in staat bent het juiste middel te kiezen om tot een oplossing te komen. Je hebt een hands-on mentaliteit, zelfvertrouwen en lef en durft zo nodig nee te zeggen en van gebaande paden af te wijken. Daarbij heb je mensenkennis en trekken mensen zich aan jou op. Je bent een verbinder tussen eilandjes. Geeft positief-kritische feedback en je bent in staat om aan ons netwerk te werken om zo onze rol aan de voorkant te versterken.

Ook heb je als accounthouder:

 • Een afgeronde hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskunde, bedrijfseconomie, finance of accountancy.
 • Minstens 3 jaar ervaring in een dienstverlenende omgeving waarin je jouw analytische en oplossingsgerichte vermogen volop hebt benut in de administratieve processen, op het gebied van (gemeentelijke) planning en control, verslaglegging en boekhouden.
 • Ervaring met gemeentelijke financiën en BBV gevorderd.
 • Kennis van relevante (financiële) applicaties, management informatiesystemen en Excel.
 • Ervaring binnen een ontwikkeling (woningbouw opgave) omgeving / grondzaken is een sterke pre.


Ons team
Het team Financieel Beheer bestaat uit iets meer dan 25 medewerkers met diverse talenten en ervaringsgebieden. Onze corebusiness is het verzorgen van een juiste, tijdige en volledige concern brede financiële administratie, die bijdraagt aan het “in-control blijven” van de organisatie.

“We hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang en de organisatie. We zijn erg zelfstandig én willen graag leren van elkaar. We delen waar we mee bezig zijn en zijn niet bang om elkaar te bevragen. We verwachten van elkaar dat we proactief zijn.”

Het team is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke financiële administratie, vormgegeven in de verschillende processen en systemen. Jouw werkzaamheden spelen zich primair binnen het nieuw gevormde team grondzaken af.

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie
Lelystad is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen zijn de uitgangspunten. We werken samen, we zijn betrokken en we zorgen ervoor dat het duidelijk is.

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere belanghebbenden van Lelystad. Daarnaast hechten we veel waarde aan werkplezier en de juiste balans werk-privé door middel van flexibele uren. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent.

Hiernaast bieden we je ook:

 • Een dienstverband voor gemiddeld 36 uur per week.
 • Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 10 (max. € 4.671,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur).
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van.
 • Een prima reiskostenregeling.
 • Een thuiswerkvergoeding.
 • Ouderschapsverlof: zowel betaald als onbetaald.
 • Laptop en smartphone van de zaak.
 • De mogelijkheid om hybride te werken.
 • Uitgebreide ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, want als jij groeit, groeien wij ook.


Meer info
Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Marc Brouwer (teamleider) via telefoonnummer 06-55173036 of via e-mailadres m.brouwer@lelystad.nl.

Liever meteen solliciteren? Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Let op! Mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Flevoland, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid