Strategisch beleidsadviseur digitalisering

Strategisch beleidsadviseur digitalisering

Werk mee aan de digitale strategie van ons toezicht als strategisch beleidsadviseur digitalisering toezicht bij DNB.

Jij hebt impact Is het toezicht van DNB op de financiële sector klaar voor de toekomst? Hoe kan DNB haar toezichttaken digitaal inrichten, zodat zij het toezichtproces efficiënt kan laten verlopen, efficiënt voor zowel DNB als de sector? Hoe kan DNB daarbij rekening houden met de digitale transformatie van de financiële sector zelf? Voor deze uitdagingen heeft DNB een Digitale Strategie Toezicht opgesteld om stappen te zetten met datagedreven werken die het risico gebaseerde toezicht van DNB verder helpen. Als strategisch beleidsadviseur digitalisering bepaal jij samen met jouw team de digitale toekomst van het toezicht bij DNB. Zo doe je dat als strategisch beleidsadviseur digitalisering toezicht bij DNB Voor de Digitale Strategie Toezicht liggen nog veel vraagstukken open en als strategisch beleidsadviseur digitalisering ga jij daar mee aan de slag. Hierbij moet je denken aan vraagstukken als “Wanneer loont het te investeren in digitalisering van processen die door enkele toezichthouders worden gebruikt?”, “Welke onderdelen van het toezichtproces moeten prioriteit krijgen om gedigitaliseerd te worden; hoe nemen we daarin de wensen vanuit de sector mee?“ en “Hoe organiseren we digitale innovatie binnen DNB voor de langere termijn, vanaf 2025?”. Je ondersteunt senior management met heldere (strategische) beleidsadviezen om op deze en andere onderwerpen de juiste keuzes te maken. Je verzorgt het stakeholdermanagement met betrekking tot digitalisering, van het senior management tot alle toezichthouders bij zo’n 30 afdelingen bij 7 verschillende toezichtdivisies. Je bent dus echt in het hart van digitalisering bij DNB aan de slag! Wat ga je precies doen? Samen met de ontwikkelteams en de toezichtdivisies, werk je (lean) business cases uit om (senior) management te kunnen laten besluiten over welke digitale oplossing het meest geschikt is voor een specifiek proces. Samen met andere collega’s, ook buiten de afdeling, werk je belangrijke (strategische) beleidsvraagstukken uit, zodat (senior) management weloverwogen kan sturen op de digitalisering. Je ondersteunt verschillende collega’s om hun initiatieven om te vormen tot duidelijke besluitvormingsstukken voor (senior) management. Samen met collega’s organiseer je de PortfolioBoard met senior management die binnen het strategische kader van de Toezichtdirectie sturing geeft aan de Digitale Strategie Toezicht Samen met collega’s organiseer je het Business Owner overleg waar het management van de 7 Toezichtdivisies en de divisie Data- & InformatieTechnologie samen invulling geven aan de uitvoering van de Digitale Strategie Toezicht.

Hier doe je dat Het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) telt zo’n 40 collega’s die verdeeld over drie teams werken aan de Digitale Strategie Toezicht. De werkzaamheden van CIOT zijn divers van “business innovatie” tot “digitale cultuur en verandervermogen” en van product owners tot portfolio- en informatiemanagers. Als beleidsadviseur zul jij met alle collega’s binnen CIOT samenwerken. Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee Als strategisch beleidsadviseur digitalisering ben je analytisch scherp, resultaatgericht en communiceer je helder. Daarnaast komt een sterk ontwikkeld conceptueel denkvermogen zeer van pas. Je hebt affiniteit met digitalisering en technologische ontwikkelingen en bent in staat een vertaalslag te maken tussen ontwikkelaars en eindgebruikers. Schrijven is voor jou een manier om je analyse en visie helder over het voetlicht te brengen. Je kan op jouw manier overtuigen en enthousiasmeren, zowel in woord als op schrift. Samenwerking is essentieel, zowel met ontwikkelaars als met collega’s van andere afdelingen die toezicht houden. Waar zijn we verder nog naar op zoek? Je hebt een academische master, bijvoorbeeld in de richting economie, econometrie, informatiemanagement, data science, informatica, business intelligence, business analytics, verandermanagement. Een andere relevante academische studie is natuurlijk ook mogelijk. Relevante werkervaring, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, beleidsadviseur, projectleider, programmamanager of informatiemanager. Affiniteit met enerzijds digitalisering en technologische ontwikkelingen en anderzijds de financiële sector. Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. We zijn op zoek naar twee collega’s voor de invulling van deze rol, zowel op junior/medior als senior niveau. De verdeling van de werkzaamheden vindt altijd binnen het team in onderling overleg plaats.

Dit bieden we je Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie: Een salaris van minimaal € 4.050,-- en maximaal € 7.830,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring. Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris. Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%. Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer. Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen. Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Solliciteer nu! Wil jij als strategisch beleidsadviseur werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 8 maart 2023 een motivatiebrief en je complete cv. Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer! De selectieprocedure omvat onder andere een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina. Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Financial Controller, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker