Senior accounting medewerker

Senior accounting medewerker

Ben jij die senior accounting medewerker die op een innoverende manier verbeteringen brengt in onze end-2-end processen? 

Bedrijfsinformatie 

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Het Accounting team bestaat uit 14 professionals en is het fundament waarop de Financiën organisatie haar rol in de Alliander organisatie invult. Kwaliteit van, en toepassing van ESSA op, de financiële vastlegging wordt gerealiseerd door invulling te geven aan een monitorende en adviserende rol. Hiervoor is het Accounting team pro-actief op zoek naar verbeteringen in de verschillende end-2-end processen, waarbij de nadruk ligt op efficiency en effectiviteit. Het team Accounting is onderdeel van Finance.

Functieomschrijving 

Als senior accounting medewerker met accounting expertise ben je onder andere verantwoordelijk voor het identificeren, communiceren en implementeren (middels de LEAN methodiek) van verbeterpotentieel in end-2-end processen om de kwaliteit van de administratie te borgen. Je draagt zorg dat administraties aan interne en externe procedures en richtlijnen voldoen en bent verantwoordelijk voor het bewaken, monitoren en analyseren van processen middels het inbouwen van kwaliteitscontroles. Je passie voor het vak accounting draag je uit naar anderen door je expertise in te brengen in projecten en de organisatie te adviseren met betrekking tot de inrichting, aanpassing en verbetering van haar processen. 

Functie-eisen 

Je beschikt over ruime accountingkennis en hebt bij voorkeur financiële werkervaring opgedaan. Wij zoeken een proactieve en zelfstandige collega met een energieke uitstraling, goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Vanzelfsprekend ben je analytisch, resultaat- en kwaliteitsgericht ingesteld.
Verder breng je het volgende mee:

  • Een afgeronde financiële HBO-opleiding (SPD, Accountancy);
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een aantoonbaar vergelijkbare rol;
  • Een Lean Green belt opleiding is een pré;
  • Uitstekend inzicht in administratieve (deel)processen van een financiële administratie;
  • Aantoonbare kennis van IFRS, Accounting en Corporate Governance.


Arbeidsvoorwaarden 

Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 8 (max. 4.105,- euro bruto per maand). Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Hierbij meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Contactinformatie 

Standplaats: Arnhem Bellevue

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Chantal Lopulalan, Corporate Recruiter, via mailadres chantal.lopulalan@alliander.com.

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de 'Solliciteer'-button.

Screeningbeleid

Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, parttime, Arnhem, Senior accounting medewerker, IFRS, corporate governance, finance.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Energie, Financiele Administratie, Gelderland