Financieel beleidsadviseur

Als Financieel beleidsadviseur ben je medeverantwoordelijk voor de financiële gezondheid van ons waterschap. Met heldere adviezen en beleidsstukken help je ons management en bestuur bij het nemen van de juiste besluiten. Een belangrijke taak, want het werk van het waterschap ontwikkelt zich in rap tempo. Samen zorgen we voor schoon en voldoende water en een veilige leefomgeving.

Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad is op zoek naar een

Financieel Beleidsadviseur
maximaal € 5602 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur | 21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Waar jij aan bijdraagt:

Je draagt bij aan de planning- & controlproducten van het waterschap. Dankzij een proactieve houding en lef weet jij snel de juiste verbinding te leggen tussen het waterschapswerk en de financiën die daarbij horen. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over zowel beleid als bedrijfsvoering. De organisatie is continue in ontwikkeling, je houdt ervan om daaraan mee te werken. Je bent een bedrijfskundig gesprekpartner voor afdelingsmanagers en projectleiders. Voor hen ben jij het aanspreekpunt en je vertaalt ‘organisatie-financiën’ naar ‘afdelings-financiën’.

Jouw profiel:
Jouw blik staat op vooruit: je bent een analytische denker die snel ziet wat er in de toekomst nodig is. Je bent resultaatgericht en gedreven, zonder dat je het grote geheel uit het oog verliest. Gemakkelijk schakel jij tussen de verschillende niveaus binnen ons waterschap en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je denkt kritisch mee vanuit je financiële discipline en bent ook in staat oplossingen te implementeren en hebt daarbij oog voor het verder digitaliseren van financiële processen in ons nieuwe systeem.

Verder vinden we dit belangrijk:

 • Adviezen en resultaten kun je zowel schriftelijk als mondeling helder en begrijpelijk uitleggen aan eigenlijk iedereen. Je gaat een stevig gesprek niet uit de weg.
 • Je hebt een vlotte pen; in je adviezen weet je scherp te formuleren wat belangrijk en nodig is en je schrijft mee aan beleidsstukken.
 • Je werkt en denkt op hbo- of academisch niveau, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of bedrijfskunde.
 • Het zou fijn zijn als je een aantal jaren werkervaring hebt in een vergelijkbare functie bij een overheidsorganisatie.
   

Hier ga je werken:
Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je ongeveer 300 collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Je gaat werken in het team Financiën, onderdeel van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering. Een deskundig team van collega’s met alle ruimte om kansen te pakken en te groeien in je ontwikkeling. Binnen de afdeling zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd: naast financieel advies en planning & control, werken we ook aan bestuurlijk en juridisch advies, ondersteuning van bestuur en directie, HRM&O, Communicatie, Inkoop en calamiteitenzorg.


Dit krijg je ervoor terug:

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris – afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.602,00 bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur – en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan bedraagt de reiskostenvergoeding € 0,21 cent per kilometer.
   

Enthousiast? Reageer!
Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter.

Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Arjan Kraster, Teammanager Financiën, via telefoonnummer 06-25443976. Of kom anders eens een keer (virtueel) koffiedrinken! Gewoon om ons beter te leren kennen; sfeer te proeven. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt, een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uit maken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Finance, Financieel, Beleidsadviseur, Bedrijfseconomie, Accountancy, Bedrijfskunde, Planning & Control, HBO, WO, Waterschap, Overheid, Waterschap Zuiderzeeland, Lelystad, Flevoland


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Financieel Adviseur, Overheid