Business controller

Business controller

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Bij de afdeling Strategieontwikkeling, Control en Informatie (SCI) word jij de business controller die proactief de ontwikkelingen signaleert. Bij SCI is de basis voor business control gelegd, nu mag jij deze verder door ontwikkelen. Als business controller zorg jij ervoor dat de directie OPB in control blijft. De inhoud van de operationele kwaliteit, businessdoelstellingen, personeel en operationele kwaliteit zeggen jou net zo veel als de achterliggende cijfers. Je levert op basis van deze informatie integrale analyses op die je vervolgens vertaalt in heldere en aansprekende rapportages. Je ondersteunt de senior controller in de planning en control cyclus.

Als business controller ben je een betrouwbare, proactieve adviseur. Je bent een deskundige gesprekspartner van het management van OBP.

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie

Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen.

Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau door je opleiding of ervaring in de richting van bedrijfskunde of bedrijfseconomie. Waar nodig kun je via ons een geschikt diploma behalen.
 • Je beschikt over vijf jaar ervaring in een functie die overeenkomt met deze óf raakvlakken heeft. Dat betekent dat je goed begrijpt hoe een organisatie sturing geeft en welke informatie (en instrumenten) daarvoor nodig zijn. Functies waar wij dan aan denken zijn bijvoorbeeld: business controller, adviseur op het gebied van de planning & control cyclus, financial controller of beleidscontroller.
 • Je bent een ervaren Excelgebruiker.
 • Bij voorkeur heb je ervaring in het werken met een financieel systeem zoals SAP.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • omgevingsbewustzijn
 • organisatiesensitiviteit
 • plannen en organiseren

Voor de functie is het gewenst dat:

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent sterk in het verwerken en analyseren van informatie, weet hoofd- en bijzaken te scheiden en houdt duidelijke controle op de voortgang van je werkzaamheden. Je staat stevig in je schoenen en je bent een sterke adviseur die proactief is.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6045,65 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 12 van de CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
 • Ben je een van-werk-naar-werkkandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie uitsluitend in via HRMwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren met behulp van het sollicitatieformulier via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Solliciteren?
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Auditor, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Overheid