Controller

Hogeschool Inholland is op zoek naar een

Controller

Jouw meerwaarde
Met je scherpe blik, je deskundigheid en je resultaatgerichtheid, duik je in de financiële data en zorg je voor kloppende cijfers. Je bent gesprekspartner voor je leidinggevende, de teamleiders, managers, directie en collega’s van het domein Techniek, Ontwerpen & Informatica (TOI). Ben jij de data gedreven cijferfreak die wij zoeken die zich niet alleen bezig wil houden met financial control, maar ook met project- proces- en business control? Dan is dit jouw functie!

Inhoud functie
Jij levert in de samenwerking met collega’s vanuit jouw specifieke deskundigheid een bijdrage aan het behalen van het teamresultaat en de resultaten van het domein. Je maakt daarbij de verbinding tussen de uitdaging op de primaire (onderwijs en onderzoek) alsook de ondersteunende processen en de expertise die je levert van control. Het spreekt je aan om op de volle breedte van de control-functie actief te zijn, dus onder meer op proces-, financial, project- en business control. Ook werk je samen met je collega’s controllers binnen Inholland aan verbetering van de control-functie.

Jouw rol
Met jouw ervaring weet jij natuurlijk precies wat wij van jou verwachten als je controller bent bij het domein TOI. Je hebt een veelzijdige baan, waarin je bezig bent met business partnering, informatievoorziening en financiële rapportages. En omdat jij financieel-economisch geschoold bent, weet jij exact hoe deze zich verhouden tot het jaarplan en de begroting. En welke handelingsopties je een budgethouder kunt aanreiken, zodat er succesvol bijgestuurd kan worden om de gewenste doelstellingen te bereiken.

Jouw nieuwe baan vraagt van jou dat je verbindend, zorgvuldig en accuraat werkt. Dat is voor jou geen probleem omdat je al snel weet wat er speelt binnen de opleidings- onderzoeks- en ondersteunende teams. Veel van de veranderingen in de teams hebben financiële gevolgen en een impact op de begroting. Jij neemt de beslissers mee in deze gevolgen, zodat zij betere besluiten nemen.

Wat jouw nieuwe baan extra aantrekkelijk maakt, is dat project control prominent aanwezig is in deze functie. Dit is zowel op onderzoek, waar subsidies en subsidieaanvragen en rol spelen, alsook binnen het onderwijs waar in toenemende mate projectmatig wordt gewerkt. Je besteedt veel tijd aan projecten en je bent een vraagbaak op financieel vlak. Bijvoorbeeld over het maken van rapportages en het schrijven van uren op projecten. Door jouw kennis van de kostenstructuur slagen wij er steeds in om correct en volledig te rapporteren. En word jij door een leidinggevende of een van de teamleiders, projectleiders, lectoren of managers gebeld, dan weet jij precies te vertellen waar we staan.

Het domein TOI is een relatief klein domein, dat maakt dat we in de ondersteuning (in brede zin) elkaar collegiaal ondersteunen en vervangen. Je bent hierin bereid om waar nodig andere taken op te pakken die in het organisatiebelang opgepakt moeten worden. Je vindt dit leuk want het maakt je werk gevarieerd en afwisselend. Samen met je collega controller geef je invulling aan de samenwerking en taakverdeling en ondersteun en vervang je elkaar waar nodig.

Kortom, een uitdagende control-functie waarin je in de volle breedte actief bent!

Is dit jouw nieuwe baan? Solliciteer dan nu!

Wie ben jij
Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) in deze functie-eisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. Zorg dat onderstaande functie-eisen goed tot zijn recht komen in jouw CV en motivatiebrief. Op basis hiervan voeren wij een eerste selectie uit.

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een post HBO opleiding in het vakgebied;
 • Meerjarige werkervaring in een soortgelijke rol, in een professionele organisatie, bij voorkeur in een onderwijs en/of kennisinstelling;
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus samen te werken en hierin te schakelen in rollen en communicatiestijlen om je doelen te bereiken;
 • Je zoekt de samenwerking op en ondersteunt collega’s, bijvoorbeeld door informatie en kennis met hen te delen.
 • Je bent actief gericht op het realiseren van resultaten en het behalen van de doelen waarvoor Control staat opgesteld. Je zoekt naar uitdagingen en signaleert en creëert mogelijkheden om de resultaten te verbeteren.
 • Je bent iemand die het werk systematisch, effectief en efficiënt organiseert. Je hebt het overzicht en zorgt dat taken en activiteiten goed doorlopen en de administratie op orde is. Als het moet, onderneem je actie om een probleem op te lossen.
 • Je bent een collega die ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengt, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met uitzicht op verlenging (D4).
 • Een salaris van minimaal € 3.881,09 tot maximaal € 5.332,48 bruto per maand, schaal 11, bij een volledig dienstverband. De inschaling is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en daarbij behorende verantwoordelijkheden. Hierin is jouw relevante (werk)ervaring leidend.
 • Je werkt doorgaans vanuit een locatie waar het domein actief is de locatie Alkmaar, Diemen, Haarlem of Delft, maar zult regelmatig op andere locaties van het domein werken, daar waar je afspraken hebt of deelneemt aan overleggen. Maar je kunt afhankelijk van het werk ook thuiswerken.
 • Goed te bereiken werkplekken in Alkmaar, Diemen, Haarlem en Delft. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,15 per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Jouw werkomgeving
Je zult deel uitmaken van de afdeling bedrijfsvoering en control van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatie, een klein enthousiast team met gemotiveerde collega's in een werkomgeving waar hard werken gecombineerd wordt met werkplezier. De afdeling wordt aangestuurd door een leidinggevende. Je werkt nauw samen met een collega allround controller. Je werkt vanuit de locatie Alkmaar/Diemen en daar waar nodig op één van de andere locaties waar het domein vertegenwoordigd is.

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik
Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik! Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling. 

Sollicitatieproces
Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 12 februari 2023 reageren op deze vacature via de sollicitatiebutton. Een eerste terugkoppeling kun je verwachten in de week van 13 februari. Een eerste kennismaking vindt plaats op maandag 20 februari tussen 13.00 en 15.00 uur live op een nader te bepalen Inholland locatie. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met Jurrien Doelens, hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-15279085 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Controller, Onderwijs/Training, Noord-Holland