Financieel Adviseur

De gemeente Midden-Delfland is op zoek naar een

Financieel Adviseur
36 uur

Een financieel adviseur met een vlijmscherp inzicht in cijfers. Een gesprekspartner die bij zijn advies nooit het belang van onze inwoners, het bijzondere landschap van Midden-Delfland en de organisatie uit het oog verliest. Daarnaar zijn wij op zoek. Ben jij een veelbelovend talent of heb je je strepen inmiddels verdiend? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert en ondersteunt een of meer afdelingsdirecteuren.
 • Je adviseert bij het opstellen van management-, college- en raadsvoorstellen en -rapportages.
 • Je analyseert (financiële) data, signaleert trends, afwijkingen en risico’s, en adviseert over verbeterpunten.
 • Je hebt een actieve rol bij het opstellen van de producten uit de planning- en controlcyclus (begroting, periodieke begrotingswijzigingen, jaarrekening), en het opstellen van de gemeentelijke programmabegroting.
 • Je werkt vanuit je eigen professionaliteit, maar je bent ook onderdeel van een team waarin je samenwerkt met je directe collega’s en de teamleider. Dit doe je door af te stemmen, waar nodig hen te raadplegen en met elkaar te schakelen bij complexe besluitvormingsvraagstukken of gesignaleerde ontwikkelingen.
 • Waar nodig neem je deel aan in- en externe overlegverbanden, gericht op beleidsvoorbereiding en -uitvoering.

Wat vragen wij van je
Jij bent nieuwsgierig, leergierig en neemt initiatief. Je denkt graag mee, zoekt mogelijkheden en hebt daarbij oog voor de (politieke) kaders. Je bent analytisch en communicatief goed onderlegd en hebt een drive voor het continu verbeteren van de bedrijfsvoeringprocessen binnen het team én de organisatie.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je hebt een HBO-studie afgerond.
 • Kennis van gemeentelijke Financiën/BBV is een pré, maar zeker geen vereiste. Bereidheid om je hierin te bekwamen vinden we veel belangrijker.
 • Je werkt zorgvuldig, gestructureerd en planmatig.
 • Je neemt initiatief, bent flexibel en klant- en resultaatgericht.
 • Je bent betrokken, een doorzetter, enthousiast en innovatief.
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je spreekt zowel de taal van de techniek als die van de inwoner.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Heb jij jezelf al bewezen in een soortgelijke functie bij een gemeente? Dan bieden wij je een vast contract aan.

 • Je salaris is maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10, bij 36 uur per week).
 • Een individueel keuzebudget van ruim 17% van je salaris.
 • Je kunt doorgroeien naar een volgende loonschaal.
 • Flexibele werktijden geven je de mogelijkheid werk en privé goed op elkaar af te stemmen.
 • Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij juichen het toe als jij je verder wilt ontwikkelen.

Dit is jouw nieuwe team
Je komt te werken bij het team Financiën/ Belastingen (15 medewerkers). Dit is een van de vier teams binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Jij bent met de vier collega’s van het cluster ‘Financiën Beleid’ gezamenlijk verantwoordelijk voor het financiële beleid van de gemeente. Hieronder valt de planning-en-controlcyclus en de financiële advisering. Flexibiliteit, samenwerking en een aanpakkersmentaliteit kenmerken ons team. De sfeer is open en collegiaal.

Meer weten over Midden-Delfland?
Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje http://www.middendelfland.nl/kennismaking en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. En kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op http://www.middendelfland.nl/vacatures.

Zo solliciteer je!
Enthousiast na het lezen van onze vacature? Stuur vóór 30 januari 2023 je cv en motivatie via onze sollicitatiepagina: https://link.inhroffice.com/628a9d07-f3a7-458b-84a8-25cdb5aa5d25

Informatie
Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een e-mail.

 • Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Ronald van Mil, teamleider Financiën/ Belastingen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 8204 2850 en e-mailadres rvanmil@middendelfland.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicolette Hofman, P&O adviseur. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 8204 2864 en e-mailadres nhofman@middendelfland.nl.

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze advertentie reageren om hun diensten aan te bieden


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Corporate Finance, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid