Financieel adviseur & Product owner (ERP)

Financieel adviseur & Product owner (ERP)

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als Financieel (boekhoudkundig) adviseur & Product owner (ERP) heb jij een leidende rol in de doorontwikkeling van de financiële functie bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ben jij analytisch sterk en wil jij graag mee werken aan een groot interdepartementaal project: de implementatie van een nieuw (Cloud) ERP-systeem? Dan ben jij de collega waar we naar op zoek zijn!

Als Financieel (boekhoudkundig) adviseur & Product owner (ERP) ga je aan de slag binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Financiën & Control (F&C) en binnen het enthousiaste en innoverende team Financiële Verslaglegging (FV). Dit team is verantwoordelijk voor de boekhouding van de NVWA en sterk gericht op het continu verbeteren, optimaliseren en automatiseren van werkprocessen en het professionaliseren van de dienstverlening van de financiële functie.

Vanuit die opgave wordt intensief samengewerkt met de andere teams binnen F&C. Als Financieel (boekhoudkundig) adviseur & Product owner (ERP) krijg jij een centrale rol in twee grote ontwikkelingen voor de afdeling: het verder integreren van Process Mining en afdeling F&C vertegenwoordigen als Product Owner voor de implementatie van een nieuw ERP-systeem.

Wat ga je doen?
Als Financieel (boekhoudkundig) adviseur & Product owner (ERP) heb je een afwisselende en, naar onze mening, ook erg leuke functie! Vanuit de sterke financieel administratieve basis die jij meebrengt, ga jij je in deze functie bezig houden met zowel de doorontwikkeling van Process Mining, als met de voorbereiding en implementatie van een nieuwe (Cloud) ERP-systeem.

Voor de doorontwikkeling van Process Mining fungeer je in jouw rol als coördinator en trekker van dit project. Je bent voorzitter van de werkgroep en stimuleert de verdere integratie van Process Mining in de dagelijkse bedrijfsvoering van de afdeling F&C. Je onderhoudt het contact met het interdepartementale kernteam en organiseert in de loop van de tijd uitbreiding van de beschikbare datamodellen in onze Process Mining software. Verder krijg jij er ook energie van om zelf Process Mining toe te passen en analyses uit te werken met als doel om de financiële processen naar een hoger niveau te tillen.

Hiernaast ben je als Product Owner betrokken bij de implementatie van een nieuw (Cloud) ERP-systeem. Je bewaakt de vereisten en wensen van onze afdeling en zorgt voor het maximaliseren van de waarde van het nieuwe ERP-systeem voor de NVWA. Dit betreft een interdepartementaal project, waar jij optreedt als contactpersoon vanuit de NVWA voor alle (interdepartementale) stakeholders. Je zorgt ervoor dat prioriteiten doorgegeven worden aan het ontwikkelteam en je bewaakt voor onze afdeling de voortgang.

De voorbereidingen van dit grote project zijn in volle gang, maar de implementatiefase zal waarschijnlijk pas, op zijn vroegst, over ruim een jaar van start gaan. Dit geeft jou de ruimte om een goed beeld op te bouwen over onze afdeling en onze financiële processen, door mee te draaien als senior boekhoudkundig adviseur binnen het cluster Financial Control van team FV. Dit betekent dat je onder andere gaat optreden als financieel, boekhoudkundig samenwerkingspartner van de directie controller (team Control) en een onderdeel van de jaarrekening voor je rekening neemt. Daarnaast ben je proactief in het initiëren, monitoren en aanjagen van interne controles en het versterken van financieel beheer binnen afdeling F&C.

Op dit moment zijn we bezig met de doorontwikkeling van onze financiële processen. Naast deze twee grote projecten, is er ook ruimte om mee te draaien in een van deze projecten binnen de afdeling, als product owner, projectleider of door het verzorgen een deel van de uitvoering. Op basis van jouw kennis, wensen en ontwikkelpunten, maken we er samen een zo passend, uitdagend en veelzijdig mogelijke functie van! Na afronding van de implementatie van het nieuwe ERP-systeem (meerjarig traject) kijken we in samenspraak naar een passende vervolgstap.

Kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling hebben wij hoog in het vaandel staan. Daarom maakt een assessment onderdeel uit van (de laatste ronde van) de selectieprocedure.

Functie-eisen
Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en een sterke boekhoudkundige basis. Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende onderwerpen, niveaus en disciplines. Je bent iemand die initiatief neemt en met verbetervoorstellen durft te komen. Je zoekt proactief de samenwerking op, kan goed een netwerk onderhouden en denkt in kansen. Je bent doelgericht en houdt het grotere belang van een steeds betere financiële functie altijd in beeld. Hybride werken (zelfstandig vanuit huis in combinatie met online en fysieke overleggen met collega’s) past bij jou en je pakt gemakkelijk de telefoon om vragen te stellen of af te stemmen met collega’s.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Een afgeronde opleiding op WO-niveau in bedrijfskundige of financiële richting.
 • Ruime ervaring in een relevante financiële functie als senior.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het werken in een ERP-systeem, bij voorkeur Oracle EBS.
 • Kennis van en ervaring met (Celonis) Process Mining software is een pré.
 • Kennis van en ervaring met (agile) projectmatig werken.
 • Je spreekt goed en schrijft helder en bondig Nederlands.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en de voortgang bewaken.

Competenties:

 • Analyseren (Herkent de kern en de verbanden in situaties, vraagstukken en gegevens).
 • Creativiteit (Komt met nieuwe oplossingen, ideeën en invalshoeken).
 • Organisatiesensitiviteit (Houdt rekening met de gevolgen van interne ontwikkelingen, beslissingen en acties voor de organisatie).
 • Plannen en organiseren (Bepaalt een geschikte werkaanpak voor een gegeven doel of taak en regelt de uitvoering).
 • Samenwerken (Werkt samen met anderen aan een gezamenlijk doel).

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 12
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.     
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen. 
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Utrecht, Financieel Adviseur, Overheid