Medewerker Financieel Beheer

Lees hier hoe (misschien wel jouw nieuwe collega) Marsha Pals de rol van Senior Medewerker Financieel Beheer ervaart: "Werken bij het CBB geeft mij veel energie. Ik mag veel verschillende werkzaamheden doen en er heerst een goede sfeer. De collega's staan altijd voor mij en elkaar klaar om mee te denken. Hierdoor ervaar ik ruimte om te leren en mezelf verder te ontwikkelen".

Voor deze rol is het nodig dat jij aantoonbare meerjarige ervaring meebrengt en goed kan onderbouwen waarom je als senior het team kan versterken.

De Gemeente Dordrecht is voor het cluster Versterking Bedrijfsvoering en organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB) op zoek naar een

Medewerker Financieel Beheer
36 uur | €2.865,- tot €4.208,-

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB). Het Centraal Bedrijfsbureau is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

 • Continuïteit
 • Efficiëntie
 • Kwaliteit
 • Samenwerken
 • Ontzorgen


Ons team is in ontwikkeling. We zijn o.a. bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden.

De afdeling bestaat momenteel uit 25 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening.
 

Wat ga je doen?
Ons team is gebouwd op samenwerking. Met je collega's maak je continu afspraken over het werk en de voortgang. Je zoekt elkaar bewust op bij vraagstukken en zorgt dat het werk binnen de afgesproken tijd is afgerond. Je houdt toezicht op de kwaliteit en planning op jouw eigen werkzaamheden en die van jouw collega's. Je vindt het geen probleem jezelf kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen als iets niet lukt. Als zaken niet lekker lopen ga jij hierover het gesprek aan met een constructieve houding om samen met collega's te zoeken naar structurele oplossingen.

Met je directe collega's ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Beheren van de gemeentelijke financiële administratie (o.a. rekeningschema, activa, reserves & voorzieningen, begrotingswijzigingen).
 • Ondersteunen van de lijnorganisatie met adequate financiële en bedrijfsvoering informatie.
 • Ondersteunen bij het tot stand komen van cyclische producten (o.a. begroting, rapportages, jaarrekening)
 • Ook in de teamontwikkeling heb je een rol en verwachten we een kritische proactieve houding.
   

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring (en aantoonbare ervaring met financiële systemen);


Je vindt het leuk om verschillende nieuwe taken op te pakken. Je bent leergierige en niet bang voor zelfreflectie. Je durft feedback te geven en te ontvangen. Je bent in staat om prioriteiten te bepalen en werkt nauwkeurig. Een boekhouding kent voor jouw geen geheimen en je kan moeiteloos de verbanden leggen tussen de diverse processen. Het voeren van gesprekken op verschillende niveaus gaat je van nature goed af.

Twijfel je over de affiniteit met het vakgebied, bel gerust om samen te kijken of er voldoende aansluiting is!

Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van onze ambities. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week, met de intentie jou een vast contract te bieden bij goed functioneren.
 • salaris van maximaal € 4.208,- (salarisschaal 9, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt. Je kan er bijvoorbeeld extra vervolgdagen van kopen.
 • opbouw keuzepensioen via ABP.
 • tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten bij het werken op kantoor en een thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.


Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Samen met de andere teamleden geef je invulling aan de werkwijze van het team. Daarnaast werk je op veel dossiers samen met de regio Smart Delta Drechtsteden, waardoor je je netwerk vergroot. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!

Solliciteren of meer weten?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Spreekt onze organisatie en deze functie jou aan, wacht dan niet te lang met reageren en dien snel jouw sollicitatie in via onze sollicitatiepagina. Wij gaan dan graag gelijk met je in gesprek als wij een aansluiting zien met jouw profiel en de functie! De kans is dan ook aanwezig dat de vacature snel wordt ingevuld en jouw nieuwe collega's jou snel gaan verwelkomen.

Wil je meer weten over de functie of heb je vragen?
Schroom niet om contact op te nemen met Gwenny van IJzendoorn (teamleider Centraal Bedrijfsbureau) via 06 51 91 92 53.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden:
Financieel Beheer, Financieel, Finance, Financiële Administratie, Financiële Systemen, Financieel Beheerder, HBO, Gemeente Dordrecht, Overheid, Zuid-Holland, Drechtsteden


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker