Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Business Controller
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Ben je een ervaren business controller en lijkt het jou een uitdaging om de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te ondersteunen in haar primaire dienstverlening? Ben je op zoek naar een baan waarin je een gevarieerd pakket aan financiële taken hebt en indirect kan bijdragen aan het vergroten van de voedsel- en productveiligheid? Dan ben jij de business controller waar wij naar op zoek zijn!

Als business controller kom je te werken binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Financiën & Control en binnen het team Control. Het team bestaat uit ruim 20 enthousiaste collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat de organisatie weet waar zij financieel staat en worden de financiële risico’s adequaat beheerst. Samen met het team draag je bij aan de missie van de NVWA om de product- en voedselveiligheid, natuur en het welzijn van dier en diergezondheid te vergroten.

Wat ga je doen?
Als business controller werk je volgens een brede control-aanpak waarbij het niet alleen gaat om beheersing, maar ook om het leveren van een proactieve bijdrage aan de NVWA strategie. Als business controller ben je niet alleen verantwoordelijk voor het opstellen van periodieke rapportages maar denk je ook mee met de plannen van de afdelingen binnen een van de vier directies van de NVWA. Je bent actief in contact met het management, je weet wat binnen de verschillende directies speelt en adviseert hoe binnen de financiële kaders directies hun dienstverlening kunnen optimaliseren.

Als business controller krijg je de ruimte, ook voor je eigen ideeën, om kwaliteit te leveren in contact met de afdelingen. Het team Control kenmerkt zich door de goede werksfeer en de actieve samenwerking met betrokken collega’s. Er wordt veel ruimte gegeven om jezelf verder te ontwikkelen, waarbij dat eigenlijk een “must” is. Het team werkt in principe plaats- en tijdonafhankelijk, waarbij je elkaar opzoekt als dat nodig is, maar waar ook de ruimte is om thuis zaken uit te werken.

Functie-eisen
Jij bent goed in coördineren en samenwerken en kunt met verbetervoorstellen komen. Je hebt oog voor de (mogelijke) belangen van de organisatie en je weet vragen vanuit de organisatie te prioriteren. Je bent in staat om zowel op operationeel als tactisch/ strategisch niveau te opereren. Verder beschik je over overtuigingskracht, kun je snel doordringen tot de kern van vraagstukken en kom je met creatieve oplossingen voor zaken. Je hebt een goed analytisch vermogen, bestuurlijke sensitiviteit, een klantgerichte instelling en uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden. Je vindt het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie of vergelijkbare richting.
 • Werkervaring als business controller heeft de voorkeur.
 • Kennis van en ervaring met Excel.
 • Ruime ervaring met het opbouwen en onderhouden van een netwerk en kunt je werk goed plannen en organiseren.

Competenties:

 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigingskracht
 • Analyseren

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.     
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen. 
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Audit, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Auditor, Utrecht, Controller, Overheid