Assistent controller

Assistent controller
Den Haag, 32-40 uur per week

Waar de eerste Donald Duck, een linked-data omgeving en projectcontrol samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als assistent controller de leiding neemt bij projectcontrol en de kwaliteit waarborgt.

Maak jij het mogelijk?
En daarom is deze baan iets voor jou. Je krijgt de kans om onze financiële beheersing te verbeteren. Met de andere collega’s werk je aan het verder optimaliseren van onze financiële processen, waaronder het nieuwe purchase-to-pay systeem. Je deinst niet terug voor het intern en extern rapporteren van subsidies en overheidssteun. En met publieksgelden ga jij zorgvuldig om en je legt hier verantwoording over af. En er is meer. Jij bent de assistent controller die:

 • Knelpunten op financieel beheersgebied oplost met het team.
 • De (project)administratie verzorgt en een inhoudelijke bijdrage levert aan de begroting en budgettering.
 • Boekingsperiodes snel en adequaat afsluit, inclusief het controleren van posities op tussenrekeningen, balansrekeningen en projecten.
 • Zorgt voor een goede communicatie naar interne klanten en andere partijen zoals de controlerend accountant.


Daar komt bij dat de KB volop in beweging is. De organisatorische sectorstructuur is afgeschaft en daarom moeten budgetten en verantwoordelijkheden worden aangepast in onze systemen. Het is aan jou en het financiële team de taak om te zorgen dat alle financiële gegevens juist zijn en, in deze verandering, juist blijven. Je stuurt op de dagelijkse gang van zaken op de afdeling waar 2 financieel administratief medewerkers zitten. En intern spar je met collega’s over verbetering en ontwikkeling. Je zorgt voor de bewaking en begrenzing van het hele financiële proces. En je bent aanspreekpunt voor veel projectleiders op het gebied van projectcontrol.

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw plek in de frontlinie van innovatie? Gecombineerd met jouw verbindende karakter om een team op te bouwen en doelen te halen? Dan scoor je punten als het gaat om deze vacature assistent controller. Nog meer punten in de wacht slepen?

 • Een hbo-diploma in de richting van Bedrijfseconomie, MBA of SPD.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als bijvoorbeeld assistent controller, project controller of senior financieel medewerker.
 • Kennis van ICT-systemen die betrekking hebben op financiële administraties.
 • Ervaring met Excel of andere BI-systemen.
 • Organisatiesensitiviteit en goede omgang met verandering.


Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.161 en € 4.358 (schaal 9).
 • Om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • Een dertiende maand (8,33%).
 • 100% vergoeding voor jouw reiskosten.
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.


Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature assistent controller is een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week aan de orde. Lees hier meer voor onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: www.kb.nl/organisatie/vacatures-en-stages/uitstekende-arbeidsvoorwaarden.

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Financiën. Het team bestaat uit (assistent) business controllers, medewerkers financiële administratie en een rapportagespecialist. Hoe jouw negen toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als sociaal, gezellig en gestructureerd.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Solliciteren kan tot 1 maart 2023 via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je daarnaast 3 manieren delen waarop jij deze baan tot een succes zal maken? Zo kunnen we zien hoe innovatief jij bent.

Vragen over de functie? Stel deze aan Frank Schrijvershof, hoofd Financiën via frank.schrijvershof@kb.nl. Vragen over de sollicitatieprocedure? Ruth Simonis geeft antwoord via solliciteren@kb.nl.

 • Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag direct met je in gesprek en nemen we contact met op. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
 • Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG).


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Assistent Controller, Controlling, Zuid-Holland, Sport/Cultuur