Werkstudent Expertisecentrum Markttoegang

We zoeken een enthousiaste teamspeler die verantwoordelijkheid kan nemen voor de beoordeling van nieuwe toetreders tot de financiële sector. Je opereert als een spin in het web tussen de instelling en alle relevante DNB collega’s met een scherpe focus op goede en tijdige besluitvorming.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je zit daarbij dicht op de actualiteit en je wordt op diverse fronten uitgedaagd. Bij nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van Fintech en nieuwe Europese regelgeving speelt het Expertisecentrum Markttoegang een belangrijke rol en heb je direct invloed.

Zo doe je dat als werkstudent bij DNB

In deze functie stuur je op tijdige en goede besluitvorming op aanvragen van marktpartijen om actief te worden in de financiële sector.

In deze functie werk je nooit alleen. Met een scherpe focus op de vaak strakke tijdslijnen zorg je voor heldere communicatie met de instelling en organiseer je dat de juiste expertise van je collega’s wordt betrokken bij de besluitvorming. Richting het einde van de besluitvorming heb je overal aan gedacht en zijn er geen open eindjes meer. Met je directe collega’s van het Expertisecentrum Markttoegang zorg je voor goede kennisdeling en verdeling van het werk. Je bent volledig transparant over de voortgang van je dossiers en je voelt geen belemmering om zonodig hulp te vragen of aan te bieden aan je collega’s.

Hier doe je dat

 • We zorgen dat je goed ingewerkt wordt. 
 • Expertisecentrum Markttoegang hoort bij de divisie Toezicht Horizontale Instellingen. Het is een bijzondere en diverse divisie, waar alle functies bij elkaar zijn gebracht die cross sectoraal werken. 
 • De sfeer binnen de afdeling (15 fte) is no-nonsense, collega's staan voor elkaar klaar en helpen elkaar als dat nodig is. De lijnen met de divisiedirecteur, managers en collega's zijn kort en er heerst een informele en veilige werksfeer. Goede samenwerking en het nemen van eigen verantwoordelijkheid is cruciaal.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting

Dit breng je mee

 • Je zit in het eindstadium van je hbo of wo studie.
 • Je houdt van samenwerken en organiseren en hebt affiniteit met de juridische inhoud van het werk.
 • Je kunt je tijd en de voortgang in de processen goed managen en kan omgaan met tijdsdruk.
 • Met een scherp oog voor het geheel, verlies je de details niet uit het oog. 
 • Je hebt geen opdrachten nodig van een ander om te begrijpen wat er nodig is in een afdeling en handelt proactief. 
 • Je bent gedreven om de expertise die nodig is bij Markttoegang snel eigen te maken.

Dit bieden we je

Een werkweek van 20 uur met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een tijdelijk contract van 6 tot 8 maanden.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 2.700,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54% (vanaf 2023 is de eigen bijdrage 6,68%).
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven.

Solliciteer nu!

Wil jij als werkstudent Expertisecentrum Markttoegang werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature door gebruik te maken van de Solliciteren Button! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 18 december 2022 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, Student (stage), Banken, Controlling, Financiele dienstverlening, Risk Management, Randstad, Risk consultant